reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imię dla dziecka

reklama
Prawie wszystkie juz maja imiona wybrane co nie ;-)
wczoraj obilo mi sie o uszy Jeremiasz i Florka, tez orginalne i mnie sie podobaja :tak:
Puki co bez zmian u nas Michalinka ;-)

Larvunia, my nie mamy :(
I powiem Wam, że generalnie jestem trochę tym załamana :(
Na Aleksandrę mój D. za bardzo nie chce się zgodzić, chociaż wciąż mu mówię, że jak nic wspólnie (na dniach) nie wybierzemy to będzie Ola i koniec.
Jednym z najdłużej przewijających się imion jest Lidia. I jak go pytam to mówi, że będzie Lidka (nie wiem czy nie pod wpływem Jasia, bo on też często tak powtarza). Z tym, że jak wczoraj go zapytałam czy jest na 100% pewny tego imienia to powiedział, że nie. Nosz murwa kać :wściekła/y:
Do tego jeszcze Adrianna, ale tu też coś kręci nosem. Choć na jego liście było.
Ogólnie to mi powiedział, że on woli normalne imiona. Jakie pytam? Np. Marta, Agata, Ania, Asia. Ja nie twierdzę, że to brzydkie imiona, ale do końca mnie nie przekonują.
I takim oto sposobem nie możemy dojść do porozumienia. A nie chciałabym czekać, aż mała się urodzi, bo chcę też Jasia jakoś przygotować do tego jak siostra będzie miała na imię. On co jakiś czas ma jazdy, że siostra będzie miała na imię tak a nie inaczej. I potem będzie problem jak wróci z innym imieniem.
Ehhh. No to się wyżaliłam, mam nadzieję, że w weekend coś wspólnie wymyślimy. Ja codziennie siedzę z nad książką z imionami i już po prostu wymyślam jakieś Hildegardy i inne :eek:

Blusia, bidulko... nie martw się kochana. Może rzeczywiście lepiej jest poczekać aż ujrzycie swoją córeczkę... bo na siłę to ciężko:(

Mnie się podoba zarówno Ola (i uważam że to całkiem zwyczajne imię jak Marta, Ania itp... mężowi powinno zatem pasować:/), jak i Lidia, ale to imię jest już z trochę innej bajki więc decyzja pomiędzy Olą a Lidią nie taka łatwa:)

Dla pocieszenia powiem, że ja z moim mężem długo się kłóciłam o imię. A jak odpuściliśmy to samo przyszło:) Wydaje mi się, że nie tylko Ty masz taki problem. Chyba są na forum jeszcze jakieś bezimiene dzieciaki....

Głowa do góry - przestań się katować i Hildegardy wymyślać;)

Blusia nosek do gory :tak:
Na pewno cos wymyslicie razem :tak:
Choc nie powiem ja tez bym sie denerwowala, bo ja lubie miec wszystko przygotowane ;-) No ale na sile nic nie zrobisz jak mezus kreci nosem. Na spokojnie pogadajcie ktoregos wieczora... A moze niech synek wymysli ;-)

Silva, Larvunia dzięki. No na siłę to bez sensu tak wymyślać, ale do pioruna było tyle czasu to oczywiście mu się nie chciało myśleć. Już wczoraj w akcie desperacji mówiłam do brzucha żeby jednak się chłopcem okazał to problemu nie będzie ;)

Larvunia, Jasiek na początku mówił o Emilce (koleżanka ze żłobka), potem była właśnie Lidka, Ania, a ostatnio jest Marysia. Ale tego ostatniego raczej nie chcemy bo teściowa tak ma na imię, a do tego jest piętro niżej ;)

Mysia, pociesz mnie, że Wy też jeszcze bezimienni ;)

Blusia, Emilka bardzo ładne imię. Ale nie przejmuj się tym,że jeszcze nic nie wybraliście. Zobaczycie Malutką i Was oświeci :-) Ja tak się bałam,że przy chłopcu tak będzie i któregoś pięknego dnia siadłam z Sz.z kalendarzykiem i wybraliśmy.

Blusia u nas tez decyzji jeszcze nia ma. Chłopczyk raczej pozostanie Adaśkiem, a dziewczynka nie wiadomo, może Ania (moj M. sie upiera nad tym imieniem, a je jestem tak srednio przekonana), moze Iga (to raczej moj typ, ale tez nie jestem do niego przekonana na 100%, a M. cos kreci nosem)

reklama
Mysia, pociesz mnie, że Wy też jeszcze bezimienni ;)

Blusia ściskam i współczuje....
Właśnie kochana tak czytam twojego posta i myślę tylko ze pocieszę cie, ze my w identycznej sytuacji....i naprawdę nie wiem czy to normalne, mnie to zaczyna przyprawiać o nerwy i złość, nie wiem czemu....do tego najgorsze to to, ze mnie w ogóle już żadne imię się chyba nie podoba...rany..:zawstydzona/y::-( Filip wszystkim opowiada, ze będzie Karolinka, a ja muszę prostować, ze nawet mowy nie ma, bo w ogóle nie braliśmy tego pod uwage...
ja czułam długo, ze może powinna być Alinka a teraz to juz sama nie wiem czy mi sie podoba, na pewno nie podoba się rodzinie, przynajmniej większości jak patrze na ich miny to szok...
Magdalena - to było zawsze moje imię dla dziewczynki, ale nie podoba mi się zdrobnienie Madzia - jednakże coraz bardziej do mnie się to uśmiecha i pewnie tak zostanie...
a może jeszcze jakieś inne się okaże....

a u Was podoba mi się Lidia - jest śliczne, choć Ola też jest ładne, męza brat ma Olę, a miała też być Adrianna..

Do góry