reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imię dla dziecka

reklama
_Angel_ mi bardziej pasuje Blanka, ale ja bym się na takie nie zdecydowała. U mnie dziewczynka miała być Nina Kaja albo Nina Nadia :-)
A teraz w sumie zastanawiam się na drugim imieniem dla Tymona i nie mam pomysłu. Na początku jak jeszcze Tymon miał być Patrykiem, to na drugie miał być Ryszard, po dziadku od Sz., a teraz już nie pasuje... I myślałam ostatnio i wymyśliłam Kornel albo Konrad, chociaż mi bardziej Kornel pasuje. CO Wy na to: Tymon Kornel ??:-)

Kornel ladne imie :tak: I tak wola sie tym pierwszym wiec spoko ;-) Tymek tez ladnie :tak:
moj Fruciu ma jedno i coreczka tez bedzie miala jedno imie ;-)

Angel, mi chyba bardziej Blanka pasuje.
Asinka, a dlaczego Ryszard nie pasuje? Właśnie ładnie Tymon Ryszard :) Chyba bardziej niż Tymon Kornel. A z resztą ja w kwestii doradzania to chyba nienajlepsza jestem skoro nam doradzić nie umiem. Mała nadal bezimienna, choć już lista imion zawężona do jakiś 3 :)
A bardziej podoba mi się Konrad :-)

Ja neistety z Blanką mam bardzo złe wspomnienia... kolezanka ze szkoły... taka silnie tleniona blondi, ostry różowy makijaż i strasznie wyzywające ubrania i poza tym pustak przeokropny !! !! !!
Ale tylko tę jedną znałam i niestety takie skojarzenie do imienia pozostało :(

A ja kurcze coraz usilniej zastanawiam się czy Olcia tod obry wybór dla malej grzyboliny.. bo te Ole takie uparte są i ta moja juz pokazuje swój charakterek :p

Doggi - musi być Ocia! Pasuje do Twojej córci bardzo. Ty też masz charrakterek więc córcia pipką być nie może;P

Asinka - jeśli miałabym wybierać pomiędzy Konradem a Kornelem to zdecydowanie Konrad - bardziej męskie. Ale szczerze to Ryszard po dziadku byłby najlepszy. U nas w rodzinie daje się podwójne imiona i drugie właśnie po to, by wyróżnić jakiegoś ważnego przodka. W innym wypadku dwa imiona według mnie są bez sensu. Bez urazy proszę:) Mój Niuniek będzie Szymon Janusz (Janusz po tacie męża i moim dziadku).

Silva no coś w tym jest ;) Tylko ja mialam miec grzeczne i potulne dziecko... przeciwieństwo mnie i męża :p żeby to łatwiej w życiu miec :p

reklama
Do góry