reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla dziecka

Mi się kiedys Michal bardzo podobało, ale później miałam faceta psychopate michała i teraz mam silny wstret do tego imienia... A Antoni jest takie wdzięczne imie !! Jak Tony Montana, Tony Soprano.... ANTONIO BANDERAS !!

reklama
Mi się kiedys Michal bardzo podobało, ale później miałam faceta psychopate michała i teraz mam silny wstret do tego imienia... A Antoni jest takie wdzięczne imie !! Jak Tony Montana, Tony Soprano.... ANTONIO BANDERAS !!

Montana? No nie chciałabym kojarzyć imienia mojego dziecka z ćpunem i psychopatą ;p

edit.: Ale jakby mi ktoś próbował wybierać imię dla dziecka, pogryzłabym. Zresztą, naszego Edgara prawie wszyscy próbowali się czepiać, ale nasze gwałtowne i ostre reakcje szybko zamykały im usta.

Ostatnia edycja:
Ja też tak mam jak mój Roberto chciał jakieś imię to ja zaraz nie bo znam takiego i on jest głupi, albo znam takiego z takim imieniem i go nie lubię :-D wkurzył się chop na mnie i mówi że on nie rozumie imię to imię a nie że ktoś już takie imię nosi i ja porównuję. A tu następnego razu ja mówię że bardzo mi się podoba Mateuszek a mój m do mnie "Mateuszek przecież to mi się kojarzy z apostołem" a ja do niego no to co z tego to źle a ten "tak tak stary facet zapierd... w todze i sandałkach" :-D:-D myślałam że padnę a niby dla niego imię to imię

ja też tak mam jak mój roberto chciał jakieś imię to ja zaraz nie bo znam takiego i on jest głupi, albo znam takiego z takim imieniem i go nie lubię :-d wkurzył się chop na mnie i mówi że on nie rozumie imię to imię a nie że ktoś już takie imię nosi i ja porównuję. A tu następnego razu ja mówię że bardzo mi się podoba mateuszek a mój m do mnie "mateuszek przecież to mi się kojarzy z apostołem" a ja do niego no to co z tego to źle a ten "tak tak stary facet zapierd... W todze i sandałkach" :-d:-d myślałam że padnę a niby dla niego imię to imię
:-D:-D:-D:rofl2:

U mnie też się wszystkie Ciotki, łącznie z moją mamą doczepiały do Tymona, że brzydkie, że to, że tamto. My postawiliśmy na swoim i koniec... Teraz już się przyzwyczaili się i jest dobrze :-)

U nas aż wstyd sie przyznać, ale do tej pory nasza córcia co dzień to inne imię miała...ale wczoraj nastąpiła całkowita zmiana koncepcji - co wszystkim wyszło na dobre..Nikt do niej nie mówił po imieniu, każdy tak jakoś się oglądał no i zmiana z mojej ręki....a maż uszczęśliwiony bo to jego ulubione imię dla dziewczynki....

reklama
tak naprawde to imie dziecku sie pozniej przyda :-) u nas i tak poki co sie mowi roznie do młodego a nie np beniamin :-)

mowimy mu: ty cholero, Beniuszka, Beniu, młody... ostatnio jednak przewaza ty cholero bo taki rozbawiony ze sił czasami nie mam :-)

Do góry