reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imie dla dziecka

reklama
Hej,to ja właśnie daaawno temu zakłdałam ten wątek.widzę,że nadal "żyje" i bardzo się z tego cieszę.Przejżałam z sentymentem pierwsze posty.Wymieniałam Zuzię,Anię,Tadeusza,Wojtka i co tam jeszcze.A nasze Słoneczko ma na imię Mikołaj :) Pasuje do niego,jak sie urodzil to był taki Mikołajek po prostu.Nie wszystkim w rodzinie (teściowej nie) sie podoba ale nam bardzo. Mikołaj ma teraz 7,5 miesiąca i jest cudowny po prostu.A tak przeglądając wcześniejsze posty i z tego co pamietam to większość koleżanek inaczej dała maluchom na imie niż planowały.Pozdrawiam i życzę trafnych wyborów i kochanych maluszków. :)

O wyborze imienia zadecydowałam sama, mimo buntów ze strony drugiej połowy - Antoni. Małżonek twierdził, że to zbyt "cięzkie" imię dla dziecka :laugh:. no, oczywiście opcję na dziewczynkę też miałam, ale nie wyszło ;) - Maria.

wpadłam ostatnio na imię Sabina-całkiem ostatnio zapomniane, oczywiście teściowej absolutnie się nie podoba ale mi to lotto! Wyskoczyła za to z imieniem dla chłopca ROLAND! no nie obrażając nikogo bo to kwestia gustu ale to akurat nie dla mnie.
Ja nie chcę sama podejmowac decyzji o imieniu i jeżeli facet ma się ostro sprzeciwiać i nienawidzić imienia dziecka bo się będzie źle kojarzyć to wolę pójść na kompromis.

to straszne zrobi krzywde dziecku.
M osobiście podobały sie proste imiona tj. Toasz, Marcin. Aż w końcy\u wpadłam na Bartosza, mąż przez 2 tygodnie próbował wymyśleć inne, ale mu nie poszło i uległ. I bardzo się cieszę, bo bardzo mi się to imię podoba. A jeżeli chodzi o dziewczynkę od początku ciązy podobało nam sę Julka i tak miało zostać, tylko naszej dziewczynce coś wyrosło...

KINDZIA100 pisze:
Gracjana Celesta Kastanja.Czy to nie paranoja???????????????

Mega paranoja - jak dla mnie tragedia - jeszcze nazwisko jak nazwisko - tego sie nie wybiera je poprostu sie ma - ale imiona ..... bez komentarza ;D

no ale kazdy ma swoj gust i kazdemu co innego piekne ... na szczescie ::)

reklama
ewan-Augustowianka pisze:
wpadłam ostatnio na imię Sabina-całkiem ostatnio zapomniane, oczywiście teściowej absolutnie się nie podoba ale mi to lotto! Wyskoczyła za to z imieniem dla chłopca ROLAND! no nie obrażając nikogo bo to kwestia gustu ale to akurat nie dla mnie.
Ja nie chcę sama podejmowac decyzji o imieniu i jeżeli facet ma się ostro sprzeciwiać i nienawidzić imienia dziecka bo się będzie źle kojarzyć to wolę pójść na kompromis.

Roland mi się kojarzy z jakims oszołomem z Idola. Nie obrażając Rolandów, oczywiście

Do góry