reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla dzidzi

reklama
a bo z tymi imionami to naprawde trudna sprawa. Jeszcze zeby dobrze z nazwiskiem brzmiało ... a swoją drogą to Szymon wg to piekne imie i niedobrze ze sie żle kojarzy... ale tak to czasem jest. I niby tyle imion a ciezko sie zdecydowac;)

Nam z mężem też ciężko sie zdecydować :(, ale na 99% będzie Mateusz. Mówimy tak do brzuszka od jakiegoś czasu ;). Jak byłam ostatnio w szpitalu, dziewczyny rozpakowywały sie jedna za drugą i praktycznie sami chłopcy, dużo Filipów :).

No Filipow jest duzo ostatnio podobnie jak Jakubow, z dziewczynek zauwazylam ze Zuzanki i Amelie sa popularne ale u nas akurat nie ma Amelki :) natomiast jak Arlena bylaby Samuelem to mialaby kombinezon rozowy heh i jakies 2 spioszki, pozatym 2 czadowe sukienki z hallokitty ;D;D

Maksymiliam tez bardzo mi sie podobal ale wygral Marcel, natomiast Szymon wogole mi sie zle nie kojarzy :O i praktycznie nie znam ani jednego Szymona, u nas przy wyborze duzo imion odpadlo w przedbiegach ze wzgledu na Polskie literki.. np Natasza lub Milosz.. aahhhh

Pytaliśmy dziś z mężem na wizycie, mojej ginekolog, jakie imiona najpopularniejsze na porodówce, okazało się że hitem jest Maksymilian, Franciszek.
Mnie też Szymon nie kojarzy się żle, mam kuzyna o tym imieniu, super chłopak :)

U nas od poczatku wiadomo bylo ze bedzie Jas.W sumie to tez ciezko bylo wybrac by mial taka sama wymowe tutaj i w Polsce.Gorzej z pisownia:sorry:

w najblizszym czasie napewno nie, nie moge powiedziec ze za 10 lat lub za 20 bedzie tak samo bo w sumie nigdy nie przypuszczalam ze wyladuje w NO a jak tu przyjechalam mialo byc max na 2 lata... no zycie troszke weryfikuje czasem plany. Wiec dziecku staramy sie ulatwiac zycie tutaj :) jedyne z czym bedzie miala utrudnione to nauka polskiego :O bede ja terroryzowac ;)))) rozpacza mnie jak moj 10 letni siostrzeniec mieszkajacy tu 4 lata nie potrafi dobrze mowic po polsku, nie mowiac o pisaniu... to odpada :/

Salomii - ja tez zwracalam uwage, zeby imie bylo bardziej miedzynarodowe. teraz takie czasy, ze wlasciciwe mozna wszedzie mieszkac, studiowac czy pracowac. kto to wie, gdzie los rzuci moje dzieci ... sama studiowalam i pracowalam zagranica i moje imie zycia mi nie ulatwialo ;)

reklama
Do góry