reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile waży i ile mierzy nasz szkrab

A ty WIKI,się nie zadręczaj,poprostu podawaj Wikuni więcej posiłków ale mniejsze porcje i ogranicz kaloryczne potrawy,chociaż powiem Ci że takie maluszki szybko wyrastają ze słodkich fałdek jak zaczynają biegać:tak:
Wiolu,jeszcze apropos ubranek to Oliś nosi takie na 80 cm:tak:;-) 86 mu spadają z tyłka i nogawki można do kolan zawijać:-D Oskarek miał pewnie z 8 miesięcy jak 80 nosił,nie?:-) 104 to chyba w przedszkolu załozymy dopiero ;-) ale te nasze dzieciaki są różne:tak:acha,Oliwier jak się urodził to miał 57 cm,więc był dośc długi tyle,że wolniej rósł od Oskara.

reklama
Dziewczyny witajcie! ja z prośba, poznałam (przez przypadek, wygrzebałam ogłoszenie na portalu mojego miasta ze kobitce potrzebna sprawna, stara spacerówka a że mialam taka po synu to oddałam) ale chciałabym jej jeszcze pomóc w formie ciuszków (mam po starszym troche a i kolezanki pewnie tez pomoga) ale nie wiem jakie rozmiary dla dzieci w wieku 2-lata dziewczynka i 3,5 chłopiec. jak któras z was ma orientację jaki rozmiar 9i butow tez) nosza takie dzieci to napiszcie prosze, nie mam czasu szukac na forum, z góry wam dziękuję, wiem że nie zostawicie tematu bez odzewu, buziaczki dla wszystkich, :**

Agutku na 2-latka to jest różnie ale gdzieś od 86 -98 w zalezności od dziecka,a co do butów to nie mam zielonego pojęcia ,każde dziecko ma inny rozmiar i inną stópkę i jak dziecko samodzielnie chodzi to najlepiej ta mamusia kupi nawet najtańsze ale żeby były nowe.Dziecku noga się profiluje i niedobrze jest nosić po innym dziecku które mogły mieć np.płaskostopie.Ja rzadko kupuje firmowe buty ,są one dla mnie po prostu za drogie ale szukam zawsze dobrze wyprofilowanych ,wysokich by noga w bucie była dopasowana

Dzieki Wiolus juz zebrałam 3 kartony ciuchów ale z butami masz rację nie bede dawała, jakos sobie pewnie poradza teraz mozna kupic dosc tanio, pozdrawiamy serdecznie.

Olu moja mala wazy lekko ponad 10kg ale nawet nie 10,5 i pediatra powiedziala ze wszytsko jest oka ze teraz dzieciaczki zaczynaja sie ruszac to nie beda tyle na wadze przybierac bo ruch robi swoje

reklama
Do góry