reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile ważą wasze dzieci

Miałam zamiar dziś pojechać i zważyć córcię. Wyszykowałam nas obie, zapakowałyśmy się do samochodu i w drogę. Bynajmniej takie było założenie. NIestety rozładował się akumulator, bo nie wyłączyłam ostatnio radia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Biegnę do drugiego samochodu, a moja córcia już śpi. No i teraz czekam, na akumulator (aż się naładuje) i na córcię (aż się wyśpi).

reklama
Pewnie możesz delikatnie zagęszczać. Polecam tą kaszkę ryżowo-kukurydzianą Nestle, bo ma gładką konsystencję (jest drobniutka). Ja dodaję Karolkowi 3 miarki do 200ml mleczka wieczorem.

Mój Karol przybiera ok. 100g tygodniowo, więc w sumie niewiele więcej.

Kupiłam właśnie tę kaszkę i dzisiaj wypróbuję :happy:
Twój synuś też tak w mniejszych ilościach tyje widzę ;-)

Agutek ja też trochę zagęszczam mleczko kleikiem albo kaszką. Tez się zastanawiałam czy dobrze robię ale moja mała chętnie pije :tak:

W takim razie też będę lekko zagęszczać :tak:

A ja pojechałm dziś z babcią do lekarza, no i trochę naściemniałam pielęgniarce:cool2: (nie była to nasza przychodnia) i zważyła Wiktorię. Uwaga.... 6530g. Ostatnio przytyła 1/2kg w ciągu 6 tygodni, a teraz zajęło jej to 4 tygodnie:happy:

Agutek jak długa jest twoja córcia? Bo ważą praktycznie tyle samo. Zobaczymy co będzie dalej.

Nie wiem bo u nas nie mierzą. Jak sam mierzyłam to wyszło mi tak koło 68-70cm. Ale moje pomiary pewnie są mało miarodajne.

Nie wiem bo u nas nie mierzą. Jak sam mierzyłam to wyszło mi tak koło 68-70cm. Ale moje pomiary pewnie są mało miarodajne.
U NAs też nie mierzą, a jak sama próbowałam to różnie to wychodziło. Moja modelka niestety nie chciała dać zdjąć z siebie wymiarów:-D

Jeszcze wrócę na chwilę do zagęszczania mleczka.
Znalazłam w starym schemacie żywienia:

6 miesiąc - 5 x 180 ml4 x mleko następne z dodatkiem bezglutenowego kleiku; 1 x zupa[4] (papka jarzynowa + gotowane mięso - bez wywaru); przecier owocowy (warzywny) lub sok.
czyli spokojnie możemy zagęszczać :tak:

Mateusz ważył w poniedz. 7800g a mial wtedy 5 i pól miesiąca. To wynik z domowej wagi a ona nam zawsze pokazywała więcej niż ta w przychodni.

Teraz to już chyba zaczynają być widoczne różnice w wadze dziewczynek i chłopaków.

Mateusz ważył w poniedz. 7800g a mial wtedy 5 i pól miesiąca. To wynik z domowej wagi a ona nam zawsze pokazywała więcej niż ta w przychodni.

Teraz to już chyba zaczynają być widoczne różnice w wadze dziewczynek i chłopaków.
hmmm...ale tak jakos mi sie wydaje, ze generalnie dziewczynki marcowe ciezsze od chlopcow:-ptzn. chodzi mi o to, ze najciezsze dzieci z marcowych, to dziewczynki;-)

reklama
Do góry