reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ile ważą wasze dzieci

Miałam zamiar dziś pojechać i zważyć córcię. Wyszykowałam nas obie, zapakowałyśmy się do samochodu i w drogę. Bynajmniej takie było założenie. NIestety rozładował się akumulator, bo nie wyłączyłam ostatnio radia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Biegnę do drugiego samochodu, a moja córcia już śpi. No i teraz czekam, na akumulator (aż się naładuje) i na córcię (aż się wyśpi).

reklama
Pewnie możesz delikatnie zagęszczać. Polecam tą kaszkę ryżowo-kukurydzianą Nestle, bo ma gładką konsystencję (jest drobniutka). Ja dodaję Karolkowi 3 miarki do 200ml mleczka wieczorem.

Mój Karol przybiera ok. 100g tygodniowo, więc w sumie niewiele więcej.

Kupiłam właśnie tę kaszkę i dzisiaj wypróbuję :happy:
Twój synuś też tak w mniejszych ilościach tyje widzę ;-)

Agutek ja też trochę zagęszczam mleczko kleikiem albo kaszką. Tez się zastanawiałam czy dobrze robię ale moja mała chętnie pije :tak:

W takim razie też będę lekko zagęszczać :tak:

A ja pojechałm dziś z babcią do lekarza, no i trochę naściemniałam pielęgniarce:cool2: (nie była to nasza przychodnia) i zważyła Wiktorię. Uwaga.... 6530g. Ostatnio przytyła 1/2kg w ciągu 6 tygodni, a teraz zajęło jej to 4 tygodnie:happy:

Agutek jak długa jest twoja córcia? Bo ważą praktycznie tyle samo. Zobaczymy co będzie dalej.

Nie wiem bo u nas nie mierzą. Jak sam mierzyłam to wyszło mi tak koło 68-70cm. Ale moje pomiary pewnie są mało miarodajne.

Nie wiem bo u nas nie mierzą. Jak sam mierzyłam to wyszło mi tak koło 68-70cm. Ale moje pomiary pewnie są mało miarodajne.
U NAs też nie mierzą, a jak sama próbowałam to różnie to wychodziło. Moja modelka niestety nie chciała dać zdjąć z siebie wymiarów:-D

Jeszcze wrócę na chwilę do zagęszczania mleczka.
Znalazłam w starym schemacie żywienia:

6 miesiąc - 5 x 180 ml4 x mleko następne z dodatkiem bezglutenowego kleiku; 1 x zupa[4] (papka jarzynowa + gotowane mięso - bez wywaru); przecier owocowy (warzywny) lub sok.
czyli spokojnie możemy zagęszczać :tak:

Mateusz ważył w poniedz. 7800g a mial wtedy 5 i pól miesiąca. To wynik z domowej wagi a ona nam zawsze pokazywała więcej niż ta w przychodni.

Teraz to już chyba zaczynają być widoczne różnice w wadze dziewczynek i chłopaków.

Mateusz ważył w poniedz. 7800g a mial wtedy 5 i pól miesiąca. To wynik z domowej wagi a ona nam zawsze pokazywała więcej niż ta w przychodni.

Teraz to już chyba zaczynają być widoczne różnice w wadze dziewczynek i chłopaków.
hmmm...ale tak jakos mi sie wydaje, ze generalnie dziewczynki marcowe ciezsze od chlopcow:-ptzn. chodzi mi o to, ze najciezsze dzieci z marcowych, to dziewczynki;-)

reklama
Do góry