A
Agutek
Gość
5 miesięcy 8 dni - 6540g
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
wcale po Tolci nie widać że tyle waży:-)5 miesięcy 8 dni - 6540g
Tak tylko 150g i wcina butlę z kaszką, z kleikiem, zupki zagęszczane. Też jestem zdziwiona, że tak wolno przybiera, jest jakimś wyjątkiem :-)
Słuchajcie tak się zastanawiam czy może nie mogłabym młodej zagęszczać mleczko? Teraz dostaje raz dziennie kaszkę i raz z kleikiem. Widziałam w schemacie, że od 7 m-ca życia zalecają zagęszczać już każde mleczko. Jak myślicie, mogłabym zacząć trochę szybciej? Może by wtedy lepiej przybierała?
Pewnie możesz delikatnie zagęszczać. Polecam tą kaszkę ryżowo-kukurydzianą Nestle, bo ma gładką konsystencję (jest drobniutka). Ja dodaję Karolkowi 3 miarki do 200ml mleczka wieczorem.Tak tylko 150g i wcina butlę z kaszką, z kleikiem, zupki zagęszczane. Też jestem zdziwiona, że tak wolno przybiera, jest jakimś wyjątkiem :-)
Słuchajcie tak się zastanawiam czy może nie mogłabym młodej zagęszczać mleczko? Teraz dostaje raz dziennie kaszkę i raz z kleikiem. Widziałam w schemacie, że od 7 m-ca życia zalecają zagęszczać już każde mleczko. Jak myślicie, mogłabym zacząć trochę szybciej? Może by wtedy lepiej przybierała?