reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile śpią wasze maluchy ??

WITAM MAMUSIE :)

Zastanawiam się ile spia wsze maluchy, jak w temacie :)

o ktorej rano wstaja?? w ciagu dnia ile i na jak dlugo maja drzemki oraz o ktorej chodza spac noo i oczywiscie w jakim sa wiku :)

Mój synek na 8 miesiecy wstajemy o 6 rano :) przez 2do 3 godzin bawimy sie itd potem ok8/9 zasypia na godzinke lub półtorej wstaje i znow 3 godz. czuwa i spi tak samo 1-1.5 godz. pozniej od 3-4 godz i ok 17 znow spi tj wyzej i dopiero o 21/22 zasypia do 6 rano i tak co dzien zastanawim sie kiedy odejdzie jakas drzenka w dzien zeby w nocy dluzej pospal, a wasze maluchy??

reklama
Moja coreczka budzi sie tez o 6czasem o 7 je kaszke i idzie dalej spac na ok.2h.ok 10 budzi sie i potem jest juz tylko drzemka popoludniowa ok 14.Spi godz.Potem juz caly czas czuwa i o 19 po kolacji idzie juz spac:tak:

Lala, nie pocieszę Cię:no: Dłużej w nocy to spać raczej nie będzie. Za to krócej w dzień. Mój Maciuś ma prawie 11 miesięcy i od jakiś 2 tygodni w dzień śpi max. 2 godziny. W nocy bez zmian: od 19:30 do 5:30(z pobudką ok. 4 na przeniesienie do naszego łóżka:wściekła/y:)

mój syn spi w nocy od 19;30 do 6 czasem mu się zdarzy do 7 z bardzo rzadka do 8
w ciagu dnia po obudzeniu buszuje do 9 10 i idzie spać na 1h -1.5 h potem idzie spać ok 16 tez spi jakieś 1.5 h i potem już spanie nocne
zdarza mu sie że idzie spać 0k 11 i śpi nawet 3-4 h ale to rzadkość i wtedy ma tylko jedna dzremkę

u nas wyglada to następująco: pobudka o 8:00, drzemka 11:00 -13:00, drzemka 16:00-17:00, 21/22:00-8:00 sen nocny. Dodam, ze sama w łóżeczku śpi do 4:30, później biorę ją do siebie na karmienie i dosypkę do 8:00...

sen w lecie od 21.30 do 4.30 ( w ziemie od 20.30 - zmiana czasu)
potem wrzaski i spanie z mamą w łóżku do 7, czasem do 8 jak mąż nie hałasuje

drzemki: o 10.30, lub 11.00 - jedna 1-3 h
potem zazwyczaj sen na spacerze popludniowym, ale nie zawsze

o przesypianiu nocy mogę nadal pomarzyć

sen na wieczór to tak 20,21 do 2,3 w nocy pobudka na mleczko i potem 5 mleko i spi do 7 a w dzien to tak 2,3 godziny spi i chodzi kiedy jes marudna.

reklama
Do góry