reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

"Ile na -?" - czyli jak tracimy na wadze

sylor no właśnie...powinno się chudnąć a ja....tyję:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: problem w tym że moje normalne jedzenie nie nadaje się na czas karmienia. bo ja na codzień jadłam baaardzo niedużo i to bez chleba, makaronów, ziemniaków i mięsa. Teraz mimo pilnowania się i tak tyję:baffled::baffled::baffled:, tydzień temu porzuciłam całkowicie chleb makarony i ziemniaki...i zobaczymy co będzie, poza tym zaczęłam ćwiczenia

reklama
moja ciocia mi zawsze polecala diete ŻP czyli "żryj połowe"
a ja sie dzis zwazylam i wyszlo cale 58kg!!! czyli tylko 3 kg wiecej niz przed ciaza:-)

Dziewczyny te tabletki to Meridia.Czytal na internecie,ze laski chudna po 12kg misieczne.No na mnie to jakos nie dziala az tak.W sumie jesc mi sie nie chce i chudne,ale nie wiem czy to od tabletek czy od stresu,ktory mnie ostatnio przesladuje.

Madzia, a nie masz hustawki nastrojów po tych tabletkach?
W ubiegłym roku pół mojego oddziału łykało Meridię i większość miała takie dziwne jazdy. Fakt, efekty były spektakularne ale po odstawieniu waga jednak wracała.
Jedna z moich koleżanek schudła 15 kg w 3 m-ce :szok:
Kompletnie nie chciało jej się jeść- zmuszała się. A po odstawieniu na nowo nabrała masy....
Skusiłabym się na te cud-pigułki ale skutki uboczne trochę mnie odstraszają .... :zawstydzona/y:
W każdym razie jeśli moja waga nie zacznie spadać to się zdecyduję.
Od dnia powrotu ze szpitala ważę niezmiennie 69 kg:wściekła/y: jedząc naprawdę mało. Prawie wcale nie jem słodyczy, zasuwam w domu jak robocik, chodzę z małą na spacery po 2-3 godz dziennie. No już nie wiem co mam robić.. Szlag mnie trafia bo nie mieszczę się w żadne przedciążowe spodnie :angry:
9 kg nadwagi!

ostrożnie z tymi tabletami
pamiętać musimy, że najważniejsze jest nasze zdrowie dla naszych dzieciaczków a nie nasza waga
dieta ŻP jest najzdrowsza :-)
u mnie wystarczyła dieta dla karmiącej - wszystko gotowane a teraz jak jeszcze dojdzie, że mały nie ma alergii na orzechy tylko skazę to już nie wiem co będę jadła :szok:

a ja się wściekłam, zamiast zrzucić ja tyję:angry: przytyłam ok 2 kg i teraz waże 60 kg :szok: koszmar
Wygląda na to, że ja też:crazy: niedawno chwaliłam się schudnięciem.....cóż szlag je trafił, znowu 60 kg, ale nie ma się co oszukiwać, że jem jak górnik:-p nie potrafię jednak tego opanować, bo jestem wściekle głodna non stop praktycznie i żadne marcheweczki czy jabłka tego głodu nie są w stanie ugasić:baffled: Trudno, może schudnę po zakończeniu karmienia, a jak nie to w koncu przydadzą mi się rady z namiętnie oglądanego "Jak dobrze wyglądać nago":-D:-D:-D

Mamabartka jakos nie zauwazylam ,zebym akurat po tych tabletkach miala wahania nastroju,chociaz przyznaje,ze jestem lekko zdolowana ostatnio,ale to raczej z kilku innych powodow-juz sie wyzalilam na innym watku:zawstydzona/y:
Co do efektu jo-jo,to wydaje mi sie ,ze po kazdej diecie moze on nastapic,niekoniecznie po tabletkach.Po prostu nie mozna od razu zaczac wszystko i duzo jesc,trzeba sie troszke z tym przypilnowac,bo inaczej tak jak piszesz waga wroci,a nawet z dodatkiem.Licze na swoja silna wole,ale wiem,ze kilka kg moze mi znow przybyc,oby nie wszystkie,ktore zgubie:dry:Co do jedzenia,to bynajmniej ja tak nie mam,ze musze sie zmuszac,ale przynajmniej nie chodze i nie podjadam co chwila i generalnie najadam sie mniejszymi porcjami.No ale to chyba na kazdego inaczej dziala,bo ja w 3 m-ce 15 kg raczej nie zgubie:no: U mnie waga tez w miejscu stala od jakichs 3 miesiecy,mimo tego,ze caly dzien bylam w ruchu i wcale duzo nie jadlam,wiec sie skusilam na te tabletki.Jak narazie jestem zadowolona.

Ostatnia edycja:
Fakt, na każdy organizm leki działają troszkę inaczej. Madziu, skoro tak dobrze tolerujesz tą Meridię to chyba po powrocie do pracy poproszę któregoś z doktorów o receptę :tak:...a gdybym źle je znosiła to zawsze mogę przerwać... normalnie muszę coś zrobić bo jak patrzę w lustro to deprecha na całego :-(

Survi, Aga ja marzę o tej 60-tce:-p

reklama
Ja też bym chciała dojść do 60-tki :happy: No ale może mi się uda.
Co do tych tabletek to Madzia daj znać za jakiś czas czy warte są swej ceny , bo jeśli nie to trochę szkoda mi 100zł na tabletki które nie dają rezultatu.

Do góry