reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

"Ile na -?" - czyli jak tracimy na wadze

reklama
Ja przed ciążą ważyłam 59 przy 174 cm. W ciąży w ostatnim etapie było 72. Dzisiaj pojawiło się 60 z groszami na naszej wadze. Jeszcze troszkę. może ćwiczenia pomogą. Wczoraj minęły 3 tygodnie od porodu, więc jeszcze troszkę stopuje z ćwiczeniami, ale już niedługo:tak: Może coś pomoże na flaczek brzuszkowy:-)

w jakieś mądrej książce czytałam, że matka karmiaca powinna utrzymywać 5 kg nadwagi, więc uszy do góry dziewczyny :-).
U mnie 56 kg na wadze :-) tzn. jeszcze 3 kg do zrzucenia do wagi wyjściowej (czyt. przed ciążą) ;-). Ale co tam kilogramy jak oponka i boczki ani myślą zniknąć (też spodnie z przed ciąży na nich się blokują :baffled:)

ja juz nie wiem jak z ta waga walczyc:no:nic sie od ok 3 tyg nie rusza:-(Jem tylko sniadanie tzn jogurt z musli,ewentualnie kromke pumpernikla z serem i pozniej obiadokolacje np zupe lub jakies miesko z cous-cousem,po drodze banana,jakies jablko,no i czy to jaest az tak duzo,zeby waga nie drgnela:confused:
A moze macie jakies sprawdzone diety cud?

U mnie z ciąży zostało 3 kg i myślałam, że jeszcze schudłam bo weszłam w dżinsy z przed ciąży:-), czego jeszcze niedawno nie mogłam dokonać:-p,ale zważyłam się i okazało się, że przytyłam jeszcze 1 kg, czyli obecnie mam 55 kg a przed ciążą było 51 kg:-):-) bardzo się cieszę bo przynajmniej nie wyglądam jak szkieletor:-)

Ja dzisiaj zrobiłam kolejne podejście do przymiarki spodni z przed ciąży ale niestety jeszcze będą musiały poczekać :-( Jednak w jedne już się zmieściłam :-) Na wagę boję się stanąć bo od jakiegoś czasu moja waga zatrzymała się na 66 kg i nie chce drgnąć do magicznej wagi z przed ciąży czyli 59 kg :-( No ale niebawem zaczynam ćwiczyć i może to coś da :-)

U mnie z ciąży zostało 3 kg i myślałam, że jeszcze schudłam bo weszłam w dżinsy z przed ciąży:-), czego jeszcze niedawno nie mogłam dokonać:-p,ale zważyłam się i okazało się, że przytyłam jeszcze 1 kg, czyli obecnie mam 55 kg a przed ciążą było 51 kg:-):-) bardzo się cieszę bo przynajmniej nie wyglądam jak szkieletor:-)

Kate, dostaniesz zakaz wypowiadania się w tym wątku, bo Twoja szczupłość źle działa na nerwy pociążowym grubasom:-D:-D:-D

Oj dziewczyny jak ja wam zazdroszcze tej waszej wagi:zawstydzona/y:u mnie mój magiczny próg (jeden z wielu) został pokonany czyli mam 69 kg a gdzie tam dalej:wściekła/y:

reklama
Ja dzisiaj probowalam wcisnac sie w spodnie w ktorych chodzilam do konca lutego- czyli do konca 5 miesiaca- i co? I nic, nie wcisnelam sie. Wychodzi na to, ze pod koniec lutego moje bioderka byly szczuplejsze niz teraz, czyli 2 mies. po porodzie:baffled::baffled::baffled:.

Do góry