reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile na "+?" czyli jak przybieramy na wadze...

a mi mowili ze bedzie dziewczynka bo nie rosnie mi brzuszek tylko mi sie to wszystko rozkłada:baffled: a z USG wyszedl chłopak

reklama
A u mnie znienacka dodatkowe 1,5 kg w ciągu 2 tygodni i zaczynamy niebezpieczne dojeżdżać do granicy 70 kg.... jak byłam nastolatką, to uważałam, ze przy moim wzroscie taka waga predestynuje już tylko do zamknięcia się w klasztorze albo rzucenia z balkonu:-D

dziewczyny ja też już po mału unikam wagi:) też niedługo mi stuknie 70kg, na razie ważę 68 czyli 8+, ale co ustanę na wagę to więcej i to w takim tępie, kg na tydzien:-) ufffff

hej dziewczyny
ja już też coraz cięższa, ale z takim wielkim synem to nic dziwnego 65kg i mam juz na plusie 8
Cały czas się zastanawiam jak to będzie jeszcze przez te 2 miesiące przybierać na wadze, gdy teraz nasze ssaki najwięcej nabierają ciałka
ale grunt aby zdowie było a te kilogramy zaraz spalimy przy pociechach;-)

ojej to u mnie masakra kiedy ja mialam 65 kg?? jak zaszłam w ciąże he he zawsze byl ze mnie grubasek a teraz juz 13 na plus:baffled:a wydaje mi sie ze nic nie jem:dry:

Witam mamuski:)

Musiałam podczytac, bo chciałam sprawdzic czy tylko mi tak duzo podskoczyło na wadze. I zauwazylam ze moje 12 kg na + to jednak duzo. Przed ciazą 53 a teraz 65 :szok: nio ale co zrobic. Oby dzidzia była zdrowiutka:) A wage napewno zbijemy po porodzie:)

Ja rowniez nieublagalnie zblizam sie do 70 kg:crazy::baffled:
Przed ciaza bylo 55kg a teraz juz 67 czyli 12kg+, jednak moja dzidzia nie jest zbyt duza wiec bede miala co zrzucac po porodzie.

Witam! Tak czytam wasze posty i troche jestem w szoku bo ja tylko jak narazie jakies 8kg przybralam,ale lekarz mowi ze wszystko jest ok.Poza tym przy pierwszej ciazy przybralam tylko 8 kg,corka urodzila sie z waga 3150 i zdrowa jak rydz,wiec za bardzo sie nie przejmuje,mam tylko nadzieje ze po porodzie wroce do swojej wagi,bo w mojej rodzinie to wszyscy puszysci sa:laugh2:.Ale wiem ze karmienie piersia pomaga w straceniu kilogramow,ja tak mialam i przyznam sie ze strasznie schudlam,wygladalam jak kosciotrup:laugh2:,masakra:-D

Hej dziewczyny!
Wy martwicie sie ze przekroczycie 70kg. Ja niestety mialam 72kg jak zaszlam w ciaze, teraz boje sie tylko zebym nie przekroczyla 90kg:-(.Z tego co slyszalam w 9miesiacu przewarznie tyje sie 0,5kg lub wcale, wiec mam nadzieje ze nie przekrocze 90kg.

reklama
Mam prośbę do wszystkich kobiet….; -). Pomożcie mi w pisaniu pracy licencjackiej.

Jestem studentka 3 roku zdrowia publicznego i mam do przeprowadzenia ankietę sprawdzająca świadomość kobiet na temat odpowiedniego przygotowania organizmu do prawidłowego rozwoju płodu.

Badam dwie grupy kobiet. Kobiety będące w ciąży z pierwszym dzieckiem i kobiety w grugiej i kolejnej ciąży.

Bardzo proszę o pomoc.

Odezwij sie na mój adres e-meilowy natkawalczak@wp.pl i przesle ankietę do wypełnienia-potrzebna mi każda ilość ankiet… a wręcz jak najwięcej się da dlatego jak możesz to prześlij tą ankietę do swoich koleżanek. Na wypełnione ankiety czekam do 25 maja gdyz po tym terminie na podstawie tych ankiet pisze dalej prace licencjacka.

Bardzo mi pomożecie, gdy wypełnicie tą ankietę.

Pozdrawiam i czekam na informacje zwrotną.

Do góry