reklama
kociata
Mamy lipcowe'08
Dziewczyny, mam nadzieje, tak jak wy, ze juz drugie tyle mi nie przybedzie, ale powiem Wam, ze u mnie chyba to woda zaczela sie po tym 26 tyg. tak odkadac w organizmie, bo jak mowilam - 10 kg zeszlo niemal z dnia na dzien po porodzie. A wygladalam jak opuchnieta przed porodem, to fakt. No ale kazda z nas jest inna i tego nie da sie generalizowac, a tzw. "normy" nie trzymaja sie wiekszosci przypadkow dziewczyn jakie znam.
Ja sie dzisiaj odwazylam i wlazlam na wage (zbiera mi sie na taka odwage raz w tygodniu) i jestem w szoku,ale pozytywnie ,bo waga stoi w miejscu,nawet bym powiedziala,ze pokazuje pol kilo mniej niz w zeszlym tygodniu,ale to chyba cos z ta waga nie tak,bo watpie,zebym moje kilogramy sie nade mna zlitowaly i pouciekaly nie wiadomo gdzie.A wiec u mnie nadal 11kg na +
Ja gdzies wyczytalam,ze po dodaniu tych wszystkich kilogramow,ktore sie w nas zbieraja powinno byc nie wiecej niz +14 kilo.Ale te wszystkie tabelki wagowe i zdjecia w gazetach to o du.e rozbij,no bo jak niby mamy sie teraz zatrzymac i wiecej nie przytyc,albo gora 3 kilo jak jeszcze 3 miesiace zostaly i prawdopodobnie jeszcze sporo urosniemy.A te wszystkie modelki w gazetach to raczej napewno photoshop,bo jakos nie widac o nich chociazby opuchnietych nog i twarzy,no i nie sa balonami,jak np ja;-)
Ja gdzies wyczytalam,ze po dodaniu tych wszystkich kilogramow,ktore sie w nas zbieraja powinno byc nie wiecej niz +14 kilo.Ale te wszystkie tabelki wagowe i zdjecia w gazetach to o du.e rozbij,no bo jak niby mamy sie teraz zatrzymac i wiecej nie przytyc,albo gora 3 kilo jak jeszcze 3 miesiace zostaly i prawdopodobnie jeszcze sporo urosniemy.A te wszystkie modelki w gazetach to raczej napewno photoshop,bo jakos nie widac o nich chociazby opuchnietych nog i twarzy,no i nie sa balonami,jak np ja;-)
survivor26
Mamy lipcowe'08
No i same widzicie....ni cholery normy się mają do rzeczywistości... ja chyba po tej ciąży wezmę i napiszę alternatywny podręcznik dla cieżarnych i tam będzie napisana cała prawda)
Ja to samo powiedzialam mojemu lekarzowi, w odpowiedzi na jego twierdzenie, iz kobiety powinny prawidlowo przytyc 8kg w calej ciazy :-) choc on powiedzial iz mimo tej smiesznej normy dopuszcza sie przybytek kg do 14 :-) ja tylko grzecznie zapytalam czy duzo kobiet miesci sie tych 8, na co on ze smiechem odpowiedzial ze nie, dajac do zrozumienia ze takich kobietek jest naprawde niewiele :-) ja mu na to zadalam pytanie, w takim razie moze normy powinny zostac zmienione :-) on sie juz tylko usmiechnal :-)
Wiecie dziewczyny tym mądrym lekarzom to trzeba zaproponować żeby w takim razie zaszli w ciążę i pokazali jak to się robi żeby zakończyć 9 miesiecy na 8+
Wiadomo że nie można się objadać, ale w te 8+ to ja w żaden sposób nie wierzę (zwłaszcze jak się nie wymiotowało i nie było okazji spaść na początku na -5). Pewnie że dałoby się jakoś zapanować nad tą wagą ale przecież mamy dbać o dziecko! Ja ostatnio coś jz estem z jedzeniem na bakier i w zasadzie wpycham w siebie obiad tylko z rozsądku. Waga w związku z tym idzie w góre ale mam świadomość że dziecka nie głodzę
Wiadomo że nie można się objadać, ale w te 8+ to ja w żaden sposób nie wierzę (zwłaszcze jak się nie wymiotowało i nie było okazji spaść na początku na -5). Pewnie że dałoby się jakoś zapanować nad tą wagą ale przecież mamy dbać o dziecko! Ja ostatnio coś jz estem z jedzeniem na bakier i w zasadzie wpycham w siebie obiad tylko z rozsądku. Waga w związku z tym idzie w góre ale mam świadomość że dziecka nie głodzę
reklama
Wiecie dziewczyny tym mądrym lekarzom to trzeba zaproponować żeby w takim razie zaszli w ciążę i pokazali jak to się robi żeby zakończyć 9 miesiecy na 8+
Mądrze piszesz;-)
Podziel się: