reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile kilo Ci przybyło?

ale mało macie na plusie :-D
dla pocieszenia wszystkich ja w ciąży przytyłam 22kg :) waga początkowa to 51kg .. a dziś mogę śmiało powiedzieć że wróciłam do swojej wagi :-) wiadomo ciałko nie wygląda tak samo no ale to jest akurat mało ważne :)

reklama
Ja sie melduje, ze mi to teraz leciiii - juz jest 5kg na plusie, co oznacza ze 3kg mi przybylo w niecaly miesiac :szok: Mam nadzieje, ze ta tendencja sie nie utrzyma, bo nie chce przytyc jeszcze 6kg :no:

Aninek co ty sie prejmujesz.. Nawet jesli mialabys przytyc te 6 kg to i tak miescisz sie w normie.

MAcie tutaj rozpiske ile co wazy:

Dziecko - okolo 3,5 kg
Lozysko - okolo 1,3 kg
Wody plodowe - okolo 1,3kg
Piersi - okolo 1,3 kg
Zwiekszona pojemnosc krwi - okolo 1,8 kg
Tluszcz zgromadzony jako zapas energii do porodu i potem karmienia piersia - okolo 3-4 kg
POwiekszona macica - okolo 2,2 kg

W sumie normalka jest przytyc nawet do 15 kg. Zalezy to oczywiscie od wagi startowej i naszego BMI.

Ja mam prawie 10 kg na plusie i wiem ze na 100% mi jeszcze przybedzie wagi ale sie tym wcale nie przejmuje.

ze mna było tak ze do 6 miesiąca tyłam średnio kilogram w 7 i 8 2 kilogramy a teraz zobaczymy.. na razie 10 kg na + .... ale teraz przez to leżenie i wizyty teściowej na kawie- codziennie przynosi moje ulubione kremówki:) pewno w tym ostatnim przytyje ze 4 :) albo więcej..

ale waga sie zbyt nie przejmuje jem wszytko na co mam ochotę.. i o każdej porze dnia czy nocy.. :) a co tam jak szaleć to szaleć.. później przy karmieniu nie będzie można wszystkiego jeść..

gorzej tylko że moja siostra zaszła w ciąże jest w 3 miesiącu i żeby nie przytyć więcej niż ja to głodzi się..;/ nie je śniadania i kolacji...i nie idzie jej przetłumaczyć.. mówi ze nie chce przytyć tyle co w pierwszej ciąży czyli jakieś 25 kg..

emiliam

no piersi to chyba więcej ważą przynajmniej u mnie.. aż sie boje pomyśleć co to będzie jak przestane karmić .. chyba na plecach je będę nosić.. sa prawie tak wielkie jak brzuch ;/.... :-D

emiliaM o dzięki ci wielkie !!! nawet nie wiesz jak mi się humor poprawił jak napisałaś ile co waży :-D:-D:-D mi już wstyd nawet pisać ile przytyłam - ale najważniejsze żeby mała była zdrowa :-)
asiorreek mam ten sam problem :confused: też piersi mam dość duże delikatnie mówiąc.. a co do głodzenia się to nie ma mowy!!! choćbym i ponad sto kilo ważyła to muszę zjeść śniadanie bo to podstawa.. a na kolację zajadam owocki żeby witaminek troszkę przybyło - lepsze to niż chleb ;-)

Ja przed ciążą ważyłam 52 kg a teraz 65 więc 13 kg na plusie :) Na szczęście to już końcówka i mam nadzieje, że za wiele już nie przybędzie :)

reklama
ja na ostatniej wizycie u gina mialam 6,5 kg na plusie,ale podejrzewam ze przez ostatni miesiac to troszke wiecej mi sie przybralo,we wtorek sie okaze...w domu unikam wagi ;)

Do góry