reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile kilo Ci przybyło?

Ja zaczynalam z waga 64, potem schudlam az do 61,5, a teraz (ostatni raz jak sie wazylam) bylo 66, wiec 2 kilogramy na plusie (ale pewnie teraz jak jestem w domku u mamusi to kilogramy poszybuja w gore :-D). Mam tylko nadzieje, ze po porodzie uda mi sie zjechac ponizej 60.

reklama
Ja startowałam jakoś z niecałe 53 albo a teraz 65,5 więc licze 13 kg, wg suwaczka jeszcze 29 tydzień, ale gin mówi zawsze o tydzień później czyli 30 ty. Mówi, też że wód sporo a to też wpływa na wage, ale to,że jem za dużo to swoją drogą.... ja tam myśle, że to przez to, że fajki rzuciałam więcej jem :/

Przed ciaza wazylam 57/58 kg teraz jest 32 tydz i waga 66kg czyli ok8/9kg na plusie :szok: mialam nadzieje ze tyle bedzie do konca, no nic bylebym 15 nie przekroczyla bo bede wygladac jak balwan ;p

Ja startowałam z 55,8 (tak mam w karcie ciąży ;)) teraz mam 64, czyli 8 na plusie. Z Hanią w ciąży przytyłam 14 , po ciąży schudłam chyba 17. Także januarka jak na 32 tydz. ciąży to niedużo przytyłaś.:tak:
Na początku ciąży jak nie mogłam nic jeść, ba nawet pić:baffled: to prawie nie tyłam. Jak zaczęłam móc to wtedy mi najwięcej skoczyło. A teraz w ostatnim miesiącu tylko 2 kilo. Mam nadzieję, że już tak będzie po dwa kilo na miesiąc... chociaż święta idą i mam kilka imprez w listopadzie, więc nie jest to takie pewne :)

Ja dzisiaj ważę 66 kg przy wzroście 173 - ale biodra mi odpadają, gdybym waźyła więcej to chyba by mi się rozeszły całkowicie...

reklama
Ale wy jesteście chudzinki :-D Po porodzie to większość z Was od razu straci dodatkowe kg. Mi aż się wstyd przyznać, ale 16kg na +. No, ale jak się nie ma umiaru, to później trzeba cierpieć.

Do góry