reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile do porodu

mama.Antosia

Fanka BB :)
Cześć licze na waszą pomoc lub poradę, jestem juz 5 dni po planowanym terminie porodu wiem że jeszcze nie jest aż tak długo ale jeżdżę teraz na ktg co 2 dni , w niedziele doktor mnie zbadal powiedział ze szyjka na 1cm i miekka i żeby mąż sie wziął do roboty. Skurczów brak na ktg tez nic nie wychodzi, chodze na spacery i duzo po schodach i z mężem tez cos dzialamy, ile to jeszcze moze potrwać? :( jak dlugo moze ta szyjka utrzymywać sie na 1 cm ?

reklama
Cześć licze na waszą pomoc lub poradę, jestem juz 5 dni po planowanym terminie porodu wiem że jeszcze nie jest aż tak długo ale jeżdżę teraz na ktg co 2 dni , w niedziele doktor mnie zbadal powiedział ze szyjka na 1cm i miekka i żeby mąż sie wziął do roboty. Skurczów brak na ktg tez nic nie wychodzi, chodze na spacery i duzo po schodach i z mężem tez cos dzialamy, ile to jeszcze moze potrwać? :( jak dlugo moze ta szyjka utrzymywać sie na 1 cm ?
Max dwa tyg.po terminie...do tego momentu jka nie bedzie nic sie dzialo powinna wejsc oksytocyna na usprawnienie akcji...ja tak mialam...2tyg po terminie a w szpitalu od tyg.faszerowali mnie zastrzykami i kroplowkami..zadzwonilam do mojego lekarza....na drugi dzien mialam juz zaplanowana cc.Zadzwonil do szpitala i opowiedzielil..a ze mialam 17 lat to wiesz jak mnie traktowali...ja bym zadzwoniła do swojego lekarza i zapytala lun niech da skierowanie do szpitala(chyba ze juz mialas)

Z rozwarciem można chodzić długo, ja chodziłam z 2cm dwa tygodnie. Ale w zależności od polityki szpitala i tak najpóźniej za tydzień powinni ciążę rozwiązać (najpierw balonik i oksytocyna a jak się nie uda to inne metody ). Niestety pozostaje tylko cierpliwe czekanie choć wyobrażam sobie jakie to musi być dla Ciebie trudne. Trzymam kciuki żeby maluszek chciał się z Tobą jak najszybciej spotkać ;)

Nie ma totalnie reguły... U mnie przez całą ciążę zero skurczów, dopadły mnie jednego dnia i już nie odpuściły, tej samej nocy syn pojawił się na świecie :) A jak przyjechaliśmy do szpitala to z 2,5cm rozwarcia w niecałe pół godziny zrobiło się pełne :) Całe szczęście, bo już myślałam, że będę się bujać do rana z tymi skurczami...
Tak samo z długością szyjki, to wszystko może pójść bardzo szybko, każdy organizm zachowuje się inaczej...

Ja również z 2cm chodziłam długo, tydzień po terminie był masaż szyjki, za 2 dni powrtorka i dopiero ruszyło. Nie czułam przed porodem skurczy przepowiadających ani czop nie odchodził. W pierwszej ciąży poród w terminie- odeszły wody i zaczęło się! W drugiej najpierw skurcze później wody odeszły. 2 ciąże i każda zakończona inaczej