reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

I, II i III trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości

rozumiem ! :)
ból podbrzusza to normalne, w końcu macica się powiększa - mnie całą 1 ciąże bolało podbrzusze i cały ten okres brałam nospe ;/

reklama
Dzaga mi lekarz zabronił pić soku z malin w ciazy, a herbatke z liści malin pilam pod koniec ciazy na przyspieszenie porodu bo byłam juz po terminie.

a pod koniec ciąży to wiem że można napar na przyspieszenie....
będe u lekarza to sie dowiem jak jest z tym sokiem ;] bo ja herbaty bez soku malinowego nie rusze ;/

Picie naparu z liści malin jest nie wzkazane ze względu na działanie "poronne", ale sok z malin nie ma z nim nic wspólnego, więc nie ma obaw.

Co do sexu, to pytałam tydzień temu lekarza i powiedział, że jeśli nie ma bólu brzucha, żadnych plamień, to jak najbadziej można się kochać. No więc stosujemy się do zaleceń lekarza:tak:

Mnie wczesniej bardziej bolalo podbrzusze ale sexu sobie nie odmawialismy oczywiscie bez zadnych szalenstw itp :)
Ja mam jeszcze jeden problem gdyz stwierdzono u mnie dysplazje szyjki macicy, CIN 2 i mialam isc 6 lutego na zabieg a sie okazalo, ze w ciazy jestem i gdy bylam w szpitalu odrazu sie zapytalam Pani doktor czy ciaza w moim przypadku jest bezpieczna wiec ona mi na to odpowiedziala, ze mysli, ze bede mogla donosic spokojnie ciaze a zabiegiem zajmiemy sie po porodzie, wiec mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze i wyczekuje poniedzialku i wizyty u lekarza do tego czasu siedze jak na szpilkach :(

Jestem dziś jak śnięta ryba, tylko bym leżała i drzemała. Udało mi się pranie włączyć i powiesić i umyć podłogi i to na tyle mojej aktywności dziś:happy:

Ja dzis też ciągle śpię. Nie wiem jak ja jutro dam radę, bo wracam do pracy :( co prawda tylko do godz. 16 ale już czuje, że będzie kiepsko :baffled:

Współczuje wam dziewczyny, że musicie iść do pracy i się męczyć.
Ja od 2tyg. siedzę w domu bo lekarz zabronił mi pracować. Mój kierownik się załamał, ale dziecko jest ważniejsze...

reklama
Hej dziewczyny, ja dalej zalamana, bo krwawie dalej...:( w piatek mialam usg i wszystko bylo ok, serduszko bilo i polozna nic zlego nie widziala, myslalam ze to juz ustalo a dzis rano sie obudzialam zaplamiona, potem na troche przestalo i teraz znow leci. Boje sie ze to juz koniec :( Nie towarzyszy temu zaden bol i to mnie jeszcze trzyma przy jakiejs nadzieji ale krwawic nie powinnam. Powiedzieli ze jestem miedzy 5 a 6 tygodniem i ze mozliwe ze to zagniezdzanie. Ale na zagniezdzanie to juz chyba za pozno? Skoro juz jest serduszko? Nie wiem...licze sie z najgorszym, chyba znow musze na izbe przyjec i umawiac sie na usg jak to nie przejdzie. Zadnych lekow nie dostane bo to anglia... Eeeeeh nie mam szczescia, moge jedynie sie modlic zeby mala byla silna/y.

Do góry