reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

I, II i III trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości

nula1988 dokładnie mam dziś to samo... myślałam że przeszły a tu znowu pobolewa...no cóż widocznie taki urok bycia w ciąży:) nie można sie stresowac

reklama
Od wczoraj boli mnie głowa i mam mdłości, na szczęście nie rzygam:baffled:
I nie mam ochoty na jedzenie, co do mnie jest niepodobne. Ale byle do przodu ze zdrowym Juniorkiem:tak:

avensis mnie też wczoraj głowa pobolewała ale to chyba przez kiepską pogodę i ciśnienie, na szczęście przeszło. U mnie na razie nie ma mdłości i wymiotów :) ciekawe czy to się zmieni czy jednak będą...
nnatalie cieszę się, że nie jestem sama z tymi objawami :-) dzisiaj jest już lepiej za to strasznie swędzą mnie sutki, nawet zwykły biustonosz mnie drażni dlatego noszę po domu taki sportowy topik bo inaczej bym nie dała rady :-D

koleżanka mi mówiła o rutninoscorbinie ale szczerze mówiąc nie wiem dokładnie... chyba tylko jakieś domowe sposoby. Herbata z sokiem malinowym, syrop z cebuli czy mleko z czosnkiem
powiedzcie mi a jak u Was z bobosexsami teraz w ciąży? Bo ja to mam jakieś większe libido w ciąży aż sama się dziwię
laugh.gif
mam tylko nadzieję, że to nie zaszkodzi naszemu Maluszkowi...

Ostatnia edycja:
koleżanka mi mówiła o rutninoscorbinie ale szczerze mówiąc nie wiem dokładnie... chyba tylko jakieś domowe sposoby. Herbata z sokiem malinowym, syrop z cebuli czy mleko z czosnkiem
powiedzcie mi a jak u Was z bobosexsami teraz w ciąży? Bo ja to mam jakieś większe libido w ciąży aż sama się dziwię
laugh.gif
mam tylko nadzieję, że to nie zaszkodzi naszemu Maluszkowi...
Co do sexu, to pytałam tydzień temu lekarza i powiedział, że jeśli nie ma bólu brzucha, żadnych plamień, to jak najbadziej można się kochać. No więc stosujemy się do zaleceń lekarza:tak:

a mnie łapie przeziębienie i co tu można wziąć żeby nie zaszkodzić
Może herbata z cytryną i miodem. Sok z malin (gdzieś czytałam albo słyszałam) nie bardzo, bo ponoć ma działanie poronne, czy jakoś tak, ale pewna nie jestem.
Też zaczynam kichać, choć faszeruję się owocami i herbatą z cytryną:angry:

Dzięki avensis :-) ja nie byłam jeszcze u lekarza także się zastanawiałam jak to jest... wiadomo, że uważamy, choć mój mąż na początku troszkę się bał czy nie zaszkodzimy tym naszemu Maluszkowi... nawet widziałam, że szukał informacji w necie

Dziewczyny, czy Wy też odczuwacie ból, bardziej kłucie jajników? Bo mnie, czasami, tak zakłuje raz jeden, raz drugi jajnik (przynajmniej myślę, że to jajnik), że szok i martwię się tym trochę. Nie mam żadnych bólów podbrzusza, tak na "środku", tylko, właśnie, te kłucia i jakby ciągnięcie.
Szukam w necie informacji o tym i mam nadzieję, że to jest związane z tym, o czym piszą w tym artykule:
Ból jajników w ciąży | jejdziecko.pl

reklama
avensis nie martw się na zapas, stres na pewno nam nie pomaga a tylko szkodzi! Mówiłaś o tych bólach lekarzowi? Kiedy masz następną wizytę? Zapytaj go o te bóle a może same się uspokoją. Nasze ciało się teraz zmienia a i dziecko rośnie więc wszystko się powiększa także nie stresuj się Kochana bo na pewno wszystko jest dobrze. I nie czytaj za dużo :-D

Do góry