reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

I, II i III trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości

A ja mam pytanie z innej beczki. Ile średnio przybieracie na wadze? Bo u mnie na ostatniej wizycie, okazało się że przybrałam dużo za dużo. Jeśli będę tyć w takim tempie czarno to widzę :no: A od ostatniej wizyty, nie objadałam się, jadłam tak jak przez ostatnie miesiące i taki przyrost ... Postanowiłam zero słodyczy, słodkich napojów no ale jeść muszę ...

reklama
[FONT=&quot]Ja zaczęłam przybierać dopiero niedawno i w tym momencie mam 1,5 kg od wagi początkowej (tylko, że na początku schudłam trochę), więc trochę mnie przeraziło tempo tego przyrostu i też postanowiłam ograniczyć słodycze. Niczego innego nie chcę ograniczać, żeby małemu żadnych składników nie zabrakło, no może tylko będę jeść więcej drobiu a mniej czerwonego mięsa..[/FONT]

Ja przybrałam 3,5 kg...Ostatnio czytałam, że kobieta w 17 tygodniu ciąży powinna mieć 2-3 kg na plusie:) więc martwiłabym się gdybym przytyła mnie:) Antiope...a dlaczego mniej czerwonego mięsa? Przecież to jedno z najlepszych źródeł żelaza. Ja bardzo lubię drób, ale wkurza mnie to, że jest najbardziej nafaszerowany hormonami:( Przecież 1,5kg to naprawdę malutko...chyba naprawdę mając 1,5 kg na plusie nie musisz myśleć o ograniczaniu się:)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny HELP nagle zaczęły mnie strasznie piec wargi na dole. No wytrzymać nie idzie. Jedynie w wannie nawet było do wytrzymania. Czy któraś kiedyś tak miała. No cały dzień nic, a teraz nagle ...

Deli może jakaś grzybica. Kup jutro w aptece Clotrimazolum jest bez recepty i dwa razy dziennie smaruj wargi. Mnie dziś ginekolog powiedziała że w ciąży go można brać. Jak nie pomoże to do lekarza idź.

Do jutra to ja chyba urodzę. Normalnie cały dzień nic, a tu nagle takie pieczenie :-(. Dziękuje Sony.

No to wyślij męża do apteki nocnej;-) chyba że masz w domu Tantum Rosa to rozpuść w wodzie i wacikiem przemywaj. Wiem że to jest nie do wytrzymania, dlatego w mojej apteczce jest zawsze Clotrimazolum. Mam też maść Primafukort (na receptę), ale jest na sterydzie i dr mi powiedziała żeby tylko raz użyć jak mocno będzie swędziało, bo za dużo nie wolno. Nie pamiętam gdzie w Bytomiu jest całodobowa apteka, ale na pewno znajdziesz.
Tu masz wykaz aptek całodobowych
http://www.swif.katowice.uw.gov.pl/inne/calodobowe.pdf

reklama
Sony wiem gdzie apteki całodobowe i pewnikiem go wyślę, bo przecież to pieczenie jest straszne.
Ja w aptecce nic nie mam, bo mi się nie przytrafia. Nawet z Oli w ciąży tylko raz coś mi się złapało pod koniec ehhhh

Mogę przemyć rivanol zanim dostanę maść?

Ostatnia edycja:
Do góry