reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

I, II i III trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości

A ja mam pytanie z innej beczki. Ile średnio przybieracie na wadze? Bo u mnie na ostatniej wizycie, okazało się że przybrałam dużo za dużo. Jeśli będę tyć w takim tempie czarno to widzę :no: A od ostatniej wizyty, nie objadałam się, jadłam tak jak przez ostatnie miesiące i taki przyrost ... Postanowiłam zero słodyczy, słodkich napojów no ale jeść muszę ...

reklama
[FONT=&quot]Ja zaczęłam przybierać dopiero niedawno i w tym momencie mam 1,5 kg od wagi początkowej (tylko, że na początku schudłam trochę), więc trochę mnie przeraziło tempo tego przyrostu i też postanowiłam ograniczyć słodycze. Niczego innego nie chcę ograniczać, żeby małemu żadnych składników nie zabrakło, no może tylko będę jeść więcej drobiu a mniej czerwonego mięsa..[/FONT]

Ja przybrałam 3,5 kg...Ostatnio czytałam, że kobieta w 17 tygodniu ciąży powinna mieć 2-3 kg na plusie:) więc martwiłabym się gdybym przytyła mnie:) Antiope...a dlaczego mniej czerwonego mięsa? Przecież to jedno z najlepszych źródeł żelaza. Ja bardzo lubię drób, ale wkurza mnie to, że jest najbardziej nafaszerowany hormonami:( Przecież 1,5kg to naprawdę malutko...chyba naprawdę mając 1,5 kg na plusie nie musisz myśleć o ograniczaniu się:)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny HELP nagle zaczęły mnie strasznie piec wargi na dole. No wytrzymać nie idzie. Jedynie w wannie nawet było do wytrzymania. Czy któraś kiedyś tak miała. No cały dzień nic, a teraz nagle ...

Deli może jakaś grzybica. Kup jutro w aptece Clotrimazolum jest bez recepty i dwa razy dziennie smaruj wargi. Mnie dziś ginekolog powiedziała że w ciąży go można brać. Jak nie pomoże to do lekarza idź.

Do jutra to ja chyba urodzę. Normalnie cały dzień nic, a tu nagle takie pieczenie :-(. Dziękuje Sony.

No to wyślij męża do apteki nocnej;-) chyba że masz w domu Tantum Rosa to rozpuść w wodzie i wacikiem przemywaj. Wiem że to jest nie do wytrzymania, dlatego w mojej apteczce jest zawsze Clotrimazolum. Mam też maść Primafukort (na receptę), ale jest na sterydzie i dr mi powiedziała żeby tylko raz użyć jak mocno będzie swędziało, bo za dużo nie wolno. Nie pamiętam gdzie w Bytomiu jest całodobowa apteka, ale na pewno znajdziesz.
Tu masz wykaz aptek całodobowych
http://www.swif.katowice.uw.gov.pl/inne/calodobowe.pdf

reklama
Sony wiem gdzie apteki całodobowe i pewnikiem go wyślę, bo przecież to pieczenie jest straszne.
Ja w aptecce nic nie mam, bo mi się nie przytrafia. Nawet z Oli w ciąży tylko raz coś mi się złapało pod koniec ehhhh

Mogę przemyć rivanol zanim dostanę maść?

Ostatnia edycja:
Do góry