reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

I, II i III trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości

Czy ktorejs z was zaczal twardniec brzuch? Bo ja dzisiaj zauwazylam z samego rana taka twarda kulke, ktora kilka razy zmieniala polozenie. Nic mnie przy tym nie bolalo, nie mialam skurczow, gdybym nie dotknela brzucha, to nawet bym o tym nie wiedziala... Zadzwonie dzisiaj do gina, mam nadzieje ze to tylko macica zaczela sobie niegroznie cwiczyc :unsure:

reklama
Ech, dziewczyny, znowu mam nawrót zapalenia migdałków. :( Płukanki, Tantum Verde mało co już dają. Obawiam się, że chyba będzie konieczny antybiotyk - czy któraś z Was brała jakieś nieszkodliwe (i nie było komplikacji?)? Jutro idę do lekarza. Mam obawy przed wszelkimi lekami, bo najadłam się niezłego strachu już na początku. Gdy jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży, brałam Unidox na zapalenie ucha i gardła i ssałam tabletki z podbiałem i tymiankiem. Potem, jak zobaczyłam 3 tygodnie później 2 kreski, obok radości umierałam ze strachu. :/ Na szczęście dzieciątko jest zdrowe.

Chyba najracjonalniej byłoby zrobić sobie posiew z gardła skoro znowu masz z nim problem. Przynajmniej wtedy dostaniesz na pewno trafiony antybiotyk.

Już po wizycie. :) Wszystko super. Wyniki krew i mocz w porządku. Ciśnienie, waga też ok (przytyłam dotychczas 2 kg). Dzidziulek na USG akurat spał sobie smacznie. :-) Serduszko ładnie uderza, łożysko w prawidłowej odległości od szyjki macicy. Kolejne badania laboratoryjne za 4 tygodnie i potem jadę do chrzestnego na USG 4D i zrobię wtedy jeszcze inne szczegółowe badania.

reklama
joanna gratuluję udanej wizyty :) w tym programie O matko! Bosackiej było o antybiotykach i lekarz się wypowiadał, że jest owszem grupa antybiotyków, która jest groźna dla płodu, ale większość jest przepisywana kobietom w ciąży i wszystko jest ok. No na badania ze względów etycznych nie ma co liczyć, dlatego w ulotkach masz napisane na każdym leku, że tylko po przepisaniu przez lekarza.

deli- trzymam kciuki!!! :) ja się nie dowiedziałam jeszcze, a byłam na dodatkowej wizycie 18 kwietnia. Następna 7 maja, może będę miała więcej szczęścia :)

Do góry