reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

I, II i III trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości

Rajani jak długo trwałao usg genetyczne??? i czy już był pomiar przez brzuszek czy dalej wewnątrzmaciczny??? powiem szczerze ze troche mama strachxa prze tymi badaniami jutro:( nawet troche wiecej niz troche:(

reklama
Moje badanie trwalo 45 minut. 10 minut wywiadu a potem usg. Najpierw przez brzuszek chciala ale nie dalaby dokladnych pomiarow zrobic wiec stwierdzila ze jeszcze dopochwowo zrobi. A tak dlugo trwalo bo dzidzia nie sforna byla i nie chciala sie profilem odwrocic hihi w kazda inna strone tak ale profilem nie to merdala mnie ta glowica czulam jakbym wibrator tam miala :-D slyszalam serducho pierwszy raz i ogladalam dzidzie na plazmie jakiejs 55 cali haha. Wszystko dokladnie widzialam. Nerki pracuja. Brzusio najedzony. Przeplyw krwi w normie. Nt 1,6mm. Glowka 17,2 :-) raczki obie nozki tez. Kosc nosowa obecna.

Nie stresuj sie bo bedzie dobrze :-)

Wierze uparcie ze bedzie dobrze- ale stresu całkowicie wykluczyć sie nie da niestety- zwłaszcza jak jest się w grupie ryzyka. No ale jak pisałąm jestem dobrej myśłi! i mam nadziejej ze jutro będę mogła się Wam pochwalić samymi dobrymi wieściami :)

Rajani i tak Cię to martwi, że nie tyjesz? Pocieszę Ci, ę jeszcze zdążysz przytyć w tej ciąży.

[FONT=&quot]die_perle na pewno wszystko będzie ok (ja wiem tak łatwo mówić i pewnie sama też będę przed panikować [/FONT]:-)[FONT=&quot])[/FONT]

No i zapisałam się dziś do pani doktor. Niestety mojego dr nie ma i idę do innej.
Nadal mnie boli brzuszek wydaje mi się, ze normalnie boli, ale wolę się upewnić, że wszystko OK.

Dziewczyny...może zmienimy nazwę wątku na Samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości; To rozgraniczanie na trymestry jest trochę bez sensu, bo teraz te co są w drugim nie będą pewnie zaglądać na ten pierwszy...a przecież te dolegliwości na przestrzeni 2 tygodnie nie różnią się diametralnie. Może lepiej, aby był jeden wątek dotyczący samopoczucia i objawów.

Jestem za!

Właśnie dlatego idę, by się uspokoić :-). Na szczęście praca opłaca mi karnet więc mogę korzystać. Może i Fasolka zobaczę.

reklama
Byłam i porażka. Jak zobaczyłam panią dr to miałam ochotę wyjść. Pani dr mogłaby być moją babcią, a najmłodsza nie jestem :-). Do tego zez rozbieżny i nie wiedziałam gdzie patrzy. Zbadała i przepisała duphaston bez USG tak po po prostu. Przy badaniu mówiła, ze wszystko OK i w porządku, a potem na podtrzymanie dała tabletki.
Oczywiście zamiast się uspokoić to się znów nakręcam i jade z mężem o 9:45 do lekarza.
Muszę się mojego na drugi raz zapytać gdzie przyjmuje po za LuxMedem.

Do góry