reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

I, II i III trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości

Dzięki dziewczyny za pomoc. Naprawdę doceniam:)

Paulina1984 a Tobie lekarz robił posiew bakteryjny przy tej wydzielinie? A jak długo przyjmowałaś ten probiotyk zanim poprawił się ten żółty kolor? Ja nawet mam w domu, ale gin powiedział mi, że nie rozumie jak probiotyk doustny może działać na narządy rodne....więc wybrałam 6 globulek dopochwowego - Floragyn, ale po tym to już wcale nie mogłam rozróżnić co jest śluzem, a co resztką probiotyku. Pocieszyłaś mnie tym, że u Ciebie też występuje ten "glut", bo mnie to naprawdę przeraża...wygląda nie sugeruje nic dobrego. Ja mam dodatkowo nadżerkę i podobno ognisko endometriozy...ale z drugiej strony cytologia wyszła II, więc nie jest źle. A, ja już ten śluz miałam 3 miesiące przed ciążą. Z tym, że właśnie myślałam, że to przez hormony, bo miałam trochę rozregulowane.

reklama
Dziewczyny...może zmienimy nazwę wątku na Samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości; To rozgraniczanie na trymestry jest trochę bez sensu, bo teraz te co są w drugim nie będą pewnie zaglądać na ten pierwszy...a przecież te dolegliwości na przestrzeni 2 tygodnie nie różnią się diametralnie. Może lepiej, aby był jeden wątek dotyczący samopoczucia i objawów.

Nie, posiewu nie robił, bo mówił, że to ewidentnie wina hormonów i żółty śluz, jeśli nie ma nieprzyjemnego zapachu i świądu, to normalna sprawa w ciąży. Nie pamiętam dokładnie, nie chcę pisać bajek, ale chyba chodzi o duży poziom progesteronu.
U mnie ten śluz się bardzo poprawił po dwóch tygodniach stosowania kapsułek, płynu i żelu.
Ja miałam taki śluz w ostatnim cyklu przed ciążą, od owulacji. Z tym, że mnie lekarz badał dogłębnie w czasie owulacji, bo miałam AID. Zwróciłam mu uwagę, że mam taki bardzo gęsty śluz, ale powiedział, że jest "piękny, książkowy":-D. Wtedy był przezroczysty. Na żółto podbarwił się później, ale skoro lekarz powiedział, że on nie widzi nic niepokojącego to mu zaufałam.
Grzybka zafundowałam sobie sama na miejskiej pływalni:baffled:

jejciu dziewczyny..jestem totalnie bez sił..nawet nie jestem w stanie monitorować co się na forach dzieje..najchętniej leżę z zamkniętymi oczami i tyle.. Nie mam siły wstawać, gotować, NIC.
Mam tak od 3 dni dlatego tak mało się odzywam..ciągle bardzo zmęczona i śpiąca.. nigdy tak nie miałam..

Pogoda ostatnio dobija to fakt. Człowiek chciałby już troszke słoneczka, a tu wiecznie zimno, szaro i buro wrrrr

To ja tez dolaczam do grona marzacych o sloncu. Wakacje by sie przydaly a tu jeszcze trzeba troche poczekac. Jednak boje sie co bedzie jak to slonce nastanie a razem z nim upaly. My zaplanowalismy urlop jeszcze w zeszlym roku i teraz sie boje jak ja to przetrzymam z brzucholkiem.

reklama
Boli mnie dół brzucha, Wzięłam nospyx2, ale nie pomogło. Do tego z lewej strony boli mnie pachwina strasznie. nawet jak chodze to jak kaleka. Nie wiem czy iść do lekarza? Nie chciała bym niepotrzebnie panikować, bo może się rozciąga to i owo. Jak myślicie??

Do góry