reklama
Kamcia2810
Fanka BB :)
Ja już mogę się zadomowić w tym wątku i czekam na was :-)
Paulinek
Styczniowe mamy'08
To i ja sie melduje.
Nadmiar śluzu/upławów jest normalny w naszym stanie. Nieraz trzeba często zmieniać wkładkę higieniczną. Ja od jakiegoś czasu niestety walczę z lekką infekcją i grzybicą. Ciągle przeziębiona chodzę i mój organizm jest niestety osłabiony - to wpływa na stan "tam na dole". Cytologia wyszła II, ale generalnie jest dobrze wraz z resztą badań. Jak sobie radzicie z przeziębieniami w ciąży? Pogoda nas nie rozpieszcza, a ja w dalszym ciągu nie mogę się doleczyć... :/
Paulina1984
Zaangażowana w BB
Takhisis, teraz dopiero przeczytałam o Twoim problemie. U mnie wyglądało to tak, że do 9.tygodnia miałam książkowy, mleczny śluz. Później pojawiły się w tym mlecznym rozciągliwe, żółte strzępki śluzu, które z czasem podbarwiły się na brązowo, czerwono, po wysiłku, kiedy coś podniosłam. Byłam u lekarza zaraz jak zauważyłam te żółte, ciągliwe "gluty". Powiedział, że w małej ciąży tak bywa, bo huśtawka hormonalna wciąż się stabilizuje i dopóki poziomy hormonów się nie unormują to mogę mieć taki żółty śluz, plamienie na brązowo. Powiedział, że 30% ciężarnych plami bez widocznego powodu, bez uszczerbku dla maleństwa. Co oczywiście nie upoważnia żadnego lekarza do bagatelizowania problemu i każde plamienie należy konsultować. Ja miałam nawet dwukrotnie krwawienie w terminie miesiączek.
Brązowe plamienie ustało dopiero końcem 12.tygodnia, ale zostały te żółte i dołączyła się moja "ukochana" grzybica.
Pobiegłam do apteki, kupiłam doustny Lacibios Femina, biorę 1xdziennie. Do tego używam Lacibios Pregna, płyn do higieny intymnej dla ciężarnych i Lacibios Żel do skóry i błon śluzowych okolic intymnych. Ku mojemu zadowoleniu po grzybie nie ma śladu, a żółty śluz zrobił się przezroczysty, ale nadal jest ciągliwy i towarzyszy prawidłowemu mlecznemu.
Tak było u mnie. Może i Tobie pomoże moja kuracja.
Brązowe plamienie ustało dopiero końcem 12.tygodnia, ale zostały te żółte i dołączyła się moja "ukochana" grzybica.
Pobiegłam do apteki, kupiłam doustny Lacibios Femina, biorę 1xdziennie. Do tego używam Lacibios Pregna, płyn do higieny intymnej dla ciężarnych i Lacibios Żel do skóry i błon śluzowych okolic intymnych. Ku mojemu zadowoleniu po grzybie nie ma śladu, a żółty śluz zrobił się przezroczysty, ale nadal jest ciągliwy i towarzyszy prawidłowemu mlecznemu.
Tak było u mnie. Może i Tobie pomoże moja kuracja.
madziulka11
Zaangażowana w BB
Więc i ja się melduję w drugim trymestrze
reklama
szczęściara13
Fanka BB :)
Kupiłam spodnie dresowe bo mnie w brzuch cisną wszelkie spodnie a rajstopy duszą... Za miesiąc biorę ślub i boję się teraz ze nie wejdę w suknie ślubną. Kupiłam ją na początku stycznia a wtedy nie byłam jeszcze w ciąży. Wzięłam rozmiar wiekszą bo planowaliśmy brzuszek ale może być jednak za ciasno
Ale jaki mam pyszny obiad -> zraziki
Ale jaki mam pyszny obiad -> zraziki
Ostatnia edycja:
Podziel się: