reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

home sweet home

reklama
kota - tak myślałam i wiesz co... szczerze się zastanów jeszcze nad tym. ja mam jak wykończoną ścianę między blatem, a górnymi szafkami i fakt wygląda (wyglądało) to zaje....cie, ale po paru latach użytkowania, to jest jakaś masakra ile by,m tego nie czyściła, nie myła, nie wycierała, to zawsze jest upaćkane i umazane. najgorzej jest przy kuchence i zlewie... wszystkim próbuje to czyścić, ale i tak nigdy nie jest na tip top... także nigdy więcej!
jak ktoś mało gotuje i jest gościem w domu, to jak najbardziej, ale rodzinie z dziećmi zawsze odradzam, po co marnować czas na walkę z wiatrakami ;-)

Dziewczyny, my juz mieszkamy we własnym domku. Pomijając fakt, ze dużo rzecz nie jest zrobione i na wiele rzeczy brakuje kasy, to jestem taka szczęśliwa :D przeprowadzka nastąpiła 28 listopada i nadal wiele rzeczy jest w kartonach. Moja ukochana teściowa na dzień przed przeprowadzka zdążyła jeszcze nas wkurwic swoja inteligencją, ale jestem szczęśliwa, bo jestem u siebie w domu, a ona jest daleko od mnie ;).

27.. super, że już na swoim, cudownie :) jednak nie ma to, jak u siebie, na pewno głęboko odetchnęłaś i teraz się rozkoszujesz ciszą i spokojem i nawet kartonami :)

A_Gala, wiesz, daleko mi do perfekcyjnej pani domu, ja raczej nie z tych, którzy biegają ze szmatką za dziećmi, ale dzięki za cenne rady, myślę też nad wykończeniem tej ściany taką okleiną, w kolorze frontów, na cienkim drewnie, moja siostra tak ma i jest zadowolona, on wielu lat z powodzeniem nic się nie pobruziło itd, no nie wiem, zobaczymy już na miejscu, coś trzeba będzie wymyślić, na pewno nie zgodzę się na kafle, bo nienawidzę fug :) i ich czyszczenia ;))

Phelania, też aczej obstawiam osobne pokoje, będzie czas, poza tym wolę już z centrum dowodzenia się za to brać :)

Wypiszę się tu, żeby nie zaśmiecać wątku! :)

Ponieważ mam taką naturę, że jak sobie coś kupię, to sie tak cieszę, że mnie roznosi póki się nie pochwalę, toteż muszę to uczynić :D

Byliśmy w Ikei i kupiliśmy sobie:
Lampy Hektar do kuchni :-Djupi!!!
hektar-lampa-wiszaca__0149991_PE308142_S4.JPGhektar-lampa-wiszaca__0149993_PE308143_S4.JPG
Najtańsze na świecie firanki 15,99/2 szt do pokoi, bo na razie na rolety nas nie stać.
Najtańsze zasłony (do salonu) niestety za tą cenę nie są całkiem zaciemniające, ale kij w oko, i tak się cieszę jak głupi do sera.
Dziś przyszły też klamki do drzwi :rofl2:
Zamówiłam lampę nad łąwę:
2844888375.jpg
I supr tani czajnik:
2853752298.jpg

Cieszę się za....ście! Normalnie mnie rozsadza, bo już coraz bliżej. Jeszcze jak czytam o przygotowaniach Koty, to jeszcze mnie to dodatkowo jakoś pozytywnie nastraja! Już bym tam tańczyć z mopem chciała!! Tylko jeszcze muszę zapłacić szafkę na rtv taką jak w tym zestawie:
sambacremjakgrafitobcie.jpg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Rojku, ja mam tak samo, normalnie aż mnie rwie do sprzątania, układania, porządkowania, nie mogę się doczekać, aż posprzątam szafki w kuchni i porozmieszczam sobie w nich wszystko :)

My lamp póki co nie kupujemy niestety, będą stylowe żarówki wisiały haha, po nowym roku jak będzie kasa to powoli zaczniemy je kupować, ja sobie upatrzyłam w Leroy Merlin jeden typ lamp do kuchni, na pewno okrągłe, jasne i duże, coś takiego mi się podoba:

lampa-wiszaca-tamen-inspire,big.jpglampa-wiszaca-lugo-inspire,big.jpg

reklama
Milva w Ikei :D
Bardzo ładnie wyglądają ... z daleka :p hehe takie siateczki w sumie badziewne, ale właśnie chociaż trochę chronią przed okiem sąsiada :)

Kota lampy fajne. Też myślałam o takich kulach tylko, że ciemnych. potem mi się uwidział troszkę inny styl :)

Do góry