reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

home sweet home

U moich znajomych mają drzwi Vasco i wlaśnie ta firmę braliśmy pod uwagę :)
Pan od drzwi będzie na pomiar w sobotę, zobaczę, czy nam n ie owie, że jeszcze trzeba coś przerabiać otwory :)

reklama
ale wam zazdroszczę tych planow przeprowadzkowych w tym roku, nas niestety dopadła brutalna rzeczywistosc.. tzn to ze nie moge wrocic do pracy teraz, a bez tego nei ruszymy dalej, bo nie chcemy się zajechac kasowo... wiec powolutku, ale nie ma tego złego;p przestało mi się spieszyc do totalnej zmiany życia i czestych kontaktow z pewnymi osobami (nie będę tych szanownych tu wymieniac)
a to nasza łazienka w wizualizacji generalnie przyjęta jedno co mi się bardzo nie podoba to jasny dekor w kwiatki i go zamienimy na zwykle te co w calej lazience jasne, czyli sciana przy drzwiach i sciaanka nad wanną, reszta prawdopodobnie bez zmian aaaa umywalka inna okrągła/owalna bo taki mamy zestaw podtynkowy, juz mam wybraną i będę kupowała. A resztę powolutku będziemy kompletować. I tak wczesniej jak na wiosnę jej nie zaczniemy robic.

aaa przy drzwiach nei ma dekoru to takie drzwi smieszne w programie wstawiła, bo nie wiedziała jakie będziemy chcieli. dekor w prysznicu będzie generalnie po czescie przykryty panelem prysznicowym. a boki geberitu będą podświetlone na całej wysokości tasmą ledową

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 72
  • 2.jpg
    2.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 59
  • 3.jpg
    3.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 61
  • 4.jpg
    4.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 62
  • 5.jpg
    5.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 51
kota, generalnie gadalysmyz kumpelą zeby zrobic więcej nad wanną ale chyba zrobimy w tej luce obok wanny taką ala słupek zabudowaną zeby gdzies u gory chemię pochowac, bo tak to jakos szczegolnie szafki mi nie są potrzebne, mam obok lazienki schowek pod schodami miec zagospodarowany z wielką szafą i polkami roznej masci na całej powierzchni pod stopniami. Na użytkowane kosmetyki jest ta wnękowa polka z dekorem przy wannie, ale ja myślę że jeszcze cosik zmienimy, mi chodzilo zebym juz wiedziala wstępnie jak wogole ma to wygladac i czy tak bedzie nam pasowalo.

przegapiłam wnękę nad wanną, myślałam, że to ciemny pas kafli :zawstydzona/y::-)
my też nie będziemy mieć szafek, tzn w jeden łazience tylko umywalka nablatowa z szafką (2 cargo), a w drugiej taka sama umywalka z szafką + wąski słupek.

Asko bardzo ładna łazienka! Chciałam coś właśnie pokombinować tak z pasami jak u Ciebie, ale wyszło moje tchórzostwo i zrobiłam wersje bezpieczne :) A co do planów przeprowadzkowych to jakoś tego nie widzę, bo sporo jeszcze do zrobienia, a czasu coraz mniej... Ale myślę, że wszystko ma swój czas, więc jak się nie uda, to widocznie tak ma być. Asko u Was może się okazać, że nie ma tego złego...

Z dnia na dzień stwierdzam, że musimy redukować koszty coraz bardziej. Zmiana planów co do drzwi. Dziś zmiana planów co do zlewu w kuchni i baterii w łazienkach.
Lamp nad stół w jadalni już tańszych nie mogłam kupić (17,99/szt). Ciekawe jeszcze z czego będę musiała zrezygnować. Na szczęście sam fakt tego, że mamy dom rekompensuje wszystko :)

rojku ja sama bym tez tak nie kombinowała, ale robiła mi to znajoma po szkole projektowej i teraz w ramach cwiczen juz od dluzszego czasu robi takie projekty rodzince i znajomym :) widzialam lazienki juz zrealizowane z jej projektu a nawet caly dom i naprawde na fajny zmysł, kuchnie jej podrzucę jeszcze;p;p, Juz zmienilam zdanie co do lodowki side-by-side po rozmowie z nią, i będzie zwykła wysoka srebrna, mam kupę miejsca więc w piwnicy lub gdzies w domu znajdzie się wolnostojąca zamrazalka ale szufladowa- nie ta wielka otwierana przestrzenna.

chwal się lampami bo bardzo mnie zaciekawiłas;p u nas tez niestety musimy isc po kosztach, chcialam inne płytki zielono kremowe itp itd ale tez ona ze mna wybrala te co mamy sa drozsze o 5 zł na m2 ale przezyjemy najwyzej gorna lazienke potem zrobimy po kosztach;p. W kazdym badz razie na pewno zamiast jasnych dekorow beda zwykle te bezowe(kawa z mlekiem?) i nawet nie juz z oszczednosci, choc dzieki temu tez grosz zostanie, tylko ze wzgledu ze dla mnie juz za duzo tych cudnosci, a strasznie bałam się brążu ale łazienka duza i wlasciwie przewaga zdecydowana jest jasnosci a do tego geberit za kiblem bedzie podswietlony to bedzie chyba ok:)

kota, wiesz ja sie mocno zastanawialam nad tymi polkami bo teraz mam tylko dwie odkryte takie wzdluz scian waskie na kosmetyki, i ciezko bylo np. schowac chemie przed buszujacym kamilem, wyladowala na tej wlasnie poleczce i zagraciła. Ale coz, za duzo tez nie chce miec bo uwazam to za zbędne zasyfianie powierzchni. Wiec mysle ze ta 1 wnęka a moze zrobimy tam 2, + slupek wystrcza.

Asko nasze super lampy, to:
MELODI Lampa wisząca - IKEA :)

Asko co do łazienek ja osobiście chciałam uniknąć akcentowania innym kolorem pytek "tronu" ;P Ale mam świadomość, że te zabieg się podoba często. I trochę też ułatwia ciekawe zaaranżowanie łazienki :) Też tak początkowo kombinowałam.

A może dzewczyny macie na oku jakąś fajną lampę nad stół przy wypoczynku?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
zamówiliśmy drzwi Porta, drzwi będą takie: http://static.porta.com.pl/images/products/doors/big/p83_05_b.jpg i 2 sztuki z przeszkleniem takie: http://static.porta.com.pl/images/products/doors/big/p66_02_b.jpg
kolor wybierałam chodząc z 1 panelem podłogowym po sklepie i przykładałam go do różnych kolorystycznie drzwi, ostatecznie zdecydowlaiśmy się na kolor Dąb Milano 4: http://www.porta.com.pl/images/products/patterns/big/k__d__b_4_milano_b.jpg

poza tym w środę wieczorem rozpaliliśmy w piecu, M. kupił na próbę przed zimą 5 worków eko groszku i do dzisiaj rano jest cieplutko w domu, tak przyjemnie, że hej :)

reklama
Do góry