reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

home sweet home

U moich znajomych mają drzwi Vasco i wlaśnie ta firmę braliśmy pod uwagę :)
Pan od drzwi będzie na pomiar w sobotę, zobaczę, czy nam n ie owie, że jeszcze trzeba coś przerabiać otwory :)

reklama
ale wam zazdroszczę tych planow przeprowadzkowych w tym roku, nas niestety dopadła brutalna rzeczywistosc.. tzn to ze nie moge wrocic do pracy teraz, a bez tego nei ruszymy dalej, bo nie chcemy się zajechac kasowo... wiec powolutku, ale nie ma tego złego;p przestało mi się spieszyc do totalnej zmiany życia i czestych kontaktow z pewnymi osobami (nie będę tych szanownych tu wymieniac)
a to nasza łazienka w wizualizacji generalnie przyjęta jedno co mi się bardzo nie podoba to jasny dekor w kwiatki i go zamienimy na zwykle te co w calej lazience jasne, czyli sciana przy drzwiach i sciaanka nad wanną, reszta prawdopodobnie bez zmian aaaa umywalka inna okrągła/owalna bo taki mamy zestaw podtynkowy, juz mam wybraną i będę kupowała. A resztę powolutku będziemy kompletować. I tak wczesniej jak na wiosnę jej nie zaczniemy robic.

aaa przy drzwiach nei ma dekoru to takie drzwi smieszne w programie wstawiła, bo nie wiedziała jakie będziemy chcieli. dekor w prysznicu będzie generalnie po czescie przykryty panelem prysznicowym. a boki geberitu będą podświetlone na całej wysokości tasmą ledową

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 75
  • 2.jpg
    2.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 63
  • 3.jpg
    3.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 65
  • 4.jpg
    4.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 66
  • 5.jpg
    5.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 54
kota, generalnie gadalysmyz kumpelą zeby zrobic więcej nad wanną ale chyba zrobimy w tej luce obok wanny taką ala słupek zabudowaną zeby gdzies u gory chemię pochowac, bo tak to jakos szczegolnie szafki mi nie są potrzebne, mam obok lazienki schowek pod schodami miec zagospodarowany z wielką szafą i polkami roznej masci na całej powierzchni pod stopniami. Na użytkowane kosmetyki jest ta wnękowa polka z dekorem przy wannie, ale ja myślę że jeszcze cosik zmienimy, mi chodzilo zebym juz wiedziala wstępnie jak wogole ma to wygladac i czy tak bedzie nam pasowalo.

przegapiłam wnękę nad wanną, myślałam, że to ciemny pas kafli :zawstydzona/y::-)
my też nie będziemy mieć szafek, tzn w jeden łazience tylko umywalka nablatowa z szafką (2 cargo), a w drugiej taka sama umywalka z szafką + wąski słupek.

Asko bardzo ładna łazienka! Chciałam coś właśnie pokombinować tak z pasami jak u Ciebie, ale wyszło moje tchórzostwo i zrobiłam wersje bezpieczne :) A co do planów przeprowadzkowych to jakoś tego nie widzę, bo sporo jeszcze do zrobienia, a czasu coraz mniej... Ale myślę, że wszystko ma swój czas, więc jak się nie uda, to widocznie tak ma być. Asko u Was może się okazać, że nie ma tego złego...

Z dnia na dzień stwierdzam, że musimy redukować koszty coraz bardziej. Zmiana planów co do drzwi. Dziś zmiana planów co do zlewu w kuchni i baterii w łazienkach.
Lamp nad stół w jadalni już tańszych nie mogłam kupić (17,99/szt). Ciekawe jeszcze z czego będę musiała zrezygnować. Na szczęście sam fakt tego, że mamy dom rekompensuje wszystko :)

rojku ja sama bym tez tak nie kombinowała, ale robiła mi to znajoma po szkole projektowej i teraz w ramach cwiczen juz od dluzszego czasu robi takie projekty rodzince i znajomym :) widzialam lazienki juz zrealizowane z jej projektu a nawet caly dom i naprawde na fajny zmysł, kuchnie jej podrzucę jeszcze;p;p, Juz zmienilam zdanie co do lodowki side-by-side po rozmowie z nią, i będzie zwykła wysoka srebrna, mam kupę miejsca więc w piwnicy lub gdzies w domu znajdzie się wolnostojąca zamrazalka ale szufladowa- nie ta wielka otwierana przestrzenna.

chwal się lampami bo bardzo mnie zaciekawiłas;p u nas tez niestety musimy isc po kosztach, chcialam inne płytki zielono kremowe itp itd ale tez ona ze mna wybrala te co mamy sa drozsze o 5 zł na m2 ale przezyjemy najwyzej gorna lazienke potem zrobimy po kosztach;p. W kazdym badz razie na pewno zamiast jasnych dekorow beda zwykle te bezowe(kawa z mlekiem?) i nawet nie juz z oszczednosci, choc dzieki temu tez grosz zostanie, tylko ze wzgledu ze dla mnie juz za duzo tych cudnosci, a strasznie bałam się brążu ale łazienka duza i wlasciwie przewaga zdecydowana jest jasnosci a do tego geberit za kiblem bedzie podswietlony to bedzie chyba ok:)

kota, wiesz ja sie mocno zastanawialam nad tymi polkami bo teraz mam tylko dwie odkryte takie wzdluz scian waskie na kosmetyki, i ciezko bylo np. schowac chemie przed buszujacym kamilem, wyladowala na tej wlasnie poleczce i zagraciła. Ale coz, za duzo tez nie chce miec bo uwazam to za zbędne zasyfianie powierzchni. Wiec mysle ze ta 1 wnęka a moze zrobimy tam 2, + slupek wystrcza.

Asko nasze super lampy, to:
MELODI Lampa wisząca - IKEA :)

Asko co do łazienek ja osobiście chciałam uniknąć akcentowania innym kolorem pytek "tronu" ;P Ale mam świadomość, że te zabieg się podoba często. I trochę też ułatwia ciekawe zaaranżowanie łazienki :) Też tak początkowo kombinowałam.

A może dzewczyny macie na oku jakąś fajną lampę nad stół przy wypoczynku?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
zamówiliśmy drzwi Porta, drzwi będą takie: http://static.porta.com.pl/images/products/doors/big/p83_05_b.jpg i 2 sztuki z przeszkleniem takie: http://static.porta.com.pl/images/products/doors/big/p66_02_b.jpg
kolor wybierałam chodząc z 1 panelem podłogowym po sklepie i przykładałam go do różnych kolorystycznie drzwi, ostatecznie zdecydowlaiśmy się na kolor Dąb Milano 4: http://www.porta.com.pl/images/products/patterns/big/k__d__b_4_milano_b.jpg

poza tym w środę wieczorem rozpaliliśmy w piecu, M. kupił na próbę przed zimą 5 worków eko groszku i do dzisiaj rano jest cieplutko w domu, tak przyjemnie, że hej :)

reklama
Do góry