reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Hobby, zdolności, ciekawe pomysly na spędzanie czasu w domu...

Ja mam jeden kordonek cienki 100g Muza kupilam go w Polsce za 16zl i tak lezy i czeka i nabiera mocy urzedowej nie wiem chcialam zrobic serwete z tego albo aniolki na gwiazdke. Ale jakos nie chce mi sie babrac w tym krochmalu z máki wiec kto wie moze sie do Ewelci usmiechne i mi przysle pocztá:-D
Wiec Barmanko cena faktycznie kosmiczna:szok:

Mnie wlasnie zamykajá sklepik na mojej wiosce:-:)-:)-:)-:)-:)-( i gdzie ja teraz bede kupowala?:-(Bylam ostatnio tam i robili wyprzedaz i raz kupilam 8 wloczek a na drugi dzien jeszcze 7 i jeszcze troszke tasiemek. Normalnie juz wiecej tam nie zagladam bo sie uzaleznilam od kupowania na zapas.:nerd:

reklama
Ewelcia śliczna serweta,co ty od niej chcesz?

A mi dzisiaj teściowa pokazała na skypa zdobycze,20 kordonków i kilka gazet.:nerd: za 4 dni mi przywiezie :-)
A mam tych kordonków już od cholery,jakoś tak wolę nimi się bawić niż czapki tworzyć z wełny :blink:

nie zdążyłam wcześniej dopisać bo obiad mnie gonił ;-)

Butterfly, czasem jeździmy do blancha na zakupy. A w którym miejscu jest ten sklep? W tym budynku gdzie pennys? Na dole?
Dzięki za cynka :tak:

Kasiuleczka a jakie dokładnie masz oznaczenia na tym kordonku? Ja chce zamówić coś w Pl, ale właśnie nie znam się na oznaczeniach... Ty porównywałaś je sobie w Pl? Jest jeszcze jakiś cieńszy od tego który masz?
Mi też się nie chce bawić w gotowanie krochmalu :sorry2: dlatego namiętnie Ługi szukałam:cool2:

Anineczka, ja wolę zrobić coś konkretnego z kordonka, jakiś obrus, bieżnik.. serwetki mnie nie bardzo kręcą, zresztą nie mam gdzie ich kłaść bo w livingu mam tylko stół i ławę ;-) brak jakichkolwiek innych mebli. No i czekam na okres świąteczny, wtedy mam większe pole manewru. Tylko nie wiem czy mi wtedy Alutka pozwoli:zawstydzona/y:

Barmanka ten sklep jest tam w pawilonach gdzie tkmax, obok homstora, sa tam przerozne rzeczy do rekodziela jak tam wchodze to siedze godzine :), bo musze wszystko obejrzec, no a ceny niestety nie sa male :(, a ten niedaleko mnie jest w clondalkin, bbardz maly ale welny to maja przerozne, musze zerknac czy sa tez kordonki.

Barmanko ale ja mówię o przeróżnej maści rzeczach z kordonka,a serwetki robię bo szybkie są,mam w planach sprzedaż ich jak już zrobię wystarczającą ilość.A obrus to nie mam stolika okrągłego,ale bierznik to tak tak tylko jak na razie się wstrzymam bo nie wiem jakie meble w UK będę musiała zakupić ;-)
Znalazłaś jakiś fajny wzór na obrus?

Butterfly, chyba już kojarzę gdzie jest ten sklep.. jeśli to ten gdzie przy wejściu takie piękności są powystawiane to faktycznie ceny mają niewąskie :dry:
Ale poszukam tam, może ceny będą lepsze niż u mnie:baffled:

Anineczka a jaki kordonek zakupiła Ci teściowa? Jakiej firmy? Jaka grubość? boszz tak ciężko coś kupić jak się nie macało, nie oglądało..
Wzór na obrus mam od Ciebie ;-) i mam jeszcze taki fajny w serduszka, ale nie wiem w sumie czy te serduszka to troche takie no wiesz...z doopy wzór:dry: bo co ja? zakochana czy co? ale fajnie wygląda na schemacie:tak:
Teraz robię bierznik, pod niego potrzebuję jeszcze obszyć obrus (najpier musze kupić materiał :sorry2:) bo to taki zestaw ma być ;-)
Potem pasuję z kordonkiem i biorę się za....rety sama nie wiem...patchwork za mną chodzi, paputki z kokardkami..dużo bym chciała, a czasu mało:-(

Barmanka widze ze Ty to tak jak ja, chcesz robic wszystko tylko nie masz kiedy :) Szkoda ze dzien nie ma wiecej godzin :) Ja to juz mam taka chorobe, ze jak siedze i nic nie tworze to mnie ponosi i nie wiem co ze soba zrobic, wiec ciagle sobie cos tam wymyslam :) A ten sklep to mozliwe ze to ten o na przodzie maja rzeczy recznie robione itp a w glab akcesoria :)

Barmanko he he ja wlazlam do sklepu i mowie ze potrzebuje bialy kordonek , baba wyciagnela kilka i sie pyta co bede z tego robic- to jej mowie aniolki albo serwete- to babka mi mowi ze najczesciej do aniolkow kobitki biorá ten i mi dala- a ja na to ze biore do tego mi dobrala malenkie szydelko:-D. Byl jeszcze jeden kordonek cienszy od tego co ja zakupilam, a oznaczenia ma takie Muza10, 30tex x6, 100g.525m no i ze 100procent bawelna nie wiem czy cos wywnioskujesz z tego:nerd::-D wiecej nic nie ma napisane.

Barmanko wlasnie u mnie w jednym sklepie za 60g kordonka chca 9,60e...a pare miesiecy temu kupowalam tam,ten am za 4,80 e bodajze.
a w tym drugim sklepie za 50g bylo 4e a teraz 6e.

Barmanko pamietasz na fb gadalysmy o tych Muzach:-D

zrobilam sobie kapcie wczoraj:-p:-D..ale guzikow do nich nie mam:baffled:...no i musze jeszcze ich dopracowac...pochwale sie pozniej;-)

reklama
Butterfly, ja bym i więcej porobiła gdyby nie moja zgubna namiętność do komputera i bezczynnego siedzenia przed nim:wściekła/y: zawsze sobie potem wrzucam "że gdyby...." kiedyś to chyba nożem poprzecinam kabel od neta to wtedy będę zadowolona :-D

Kasiuleczka, tutaj nawet nie mam co iśc do sklepu i pytać się o poradę bo się na niczym nie znają, więc niestety jestem zmuszona ciągnąc koleżanki za język, by cos poradziły;-)
Jest jeszcze Muza20, 30tek x4, 100g, 830m. Poza tym te kolorowe kordonki jeszcze inne oznaczenia mają:nerd: więc być mądry i wybierz.
Czyli mówisz że Muza10 będzie dobra do serwetek, aniołków? A jakie szydełko Ci pani do tego dobrała?

Ewelcia, tjaa pamiętam:confused2: i Kasiuleczka mnie wtedy zlała :-p nic tylko bić po doopsku:sorry:
Ceny kordonków tutaj są straszne!
Na fotki kapcioszków się nie mogę doczekać:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry