reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Hobby, zdolności, ciekawe pomysly na spędzanie czasu w domu...

Ostatnia edycja:
reklama
tak was ciagle podglądam i wam zazdroszcze i normalnie czasu , i zapału :-) i tego ze wiecie jak sie za to zabrać..
obejrząłam kilka linków na yt z myslą że coś moze będę umiała zrobić ale jak na to patrzę to dla mnie czarna magia :-(
a tak chciałabym córeczkom zrobić jakieś oaski czy cokolwiek...
ehhh
ja nawet nie wiem jaka wełna czy co tam jest do tego dobra i jakie szydełko...:/
nie znam się wogóle :-(

obserwuje tego blogaska na biezáco;-), ja znalazlam cos takiego-moze komus sie przyda jesli szydelkuje z You tuba:-D

ENGLISH (U.S)SPANISHITALIANFRENCHGERMANPOLISH
crochet hookaguja de crochéuncinettocrochetHäkelnadelszydełko
to crochettejerlavorare all' uncinettofaire du crochethäkelnszydełkować
ch (chain)cadanetacatenellachainetteKetterobić ścieg łańcuszkowy
sc (single crochet)medio puntopunto bassomaille serréefeste Mascheoczko ścisłe
dc (double crochet)punto enteropunto altobrideStäbchensłupek
hdc (half double crochet)medio punto enteromezzo punto altodemi bridehalb Stäbchenpółsłupek
tr (treble crochet)treblepunto alto doppiodouble bridedoppelStaebchensłupek podwójny
sl st (slip stitch)punto leventadopunto bassissimo (or mezzo punto basso)petite mailleKettmascheoczko ścisłe zamykające
repeatvolver a tomarrifetereserréewiederholenpowtórzyć od
lp (loop)hebillanodoboucleSchlingepętelka
inc (increase)aumentaraumentareaugmenterzunehmendodać
dec (decrease)menguardiminuirediminuerabnehmenująć
yo (yarn over hook or yarn around hook)crecido o basta a lanzadafilo sull'uncinettotourner jeter le filwenden umschlagennarzucić wełnę (nitkę) na szydełko
sk (skip)rematarsaltarepasserüberschlagenprzeskoczyć
picotpicopicotpicotPikotpikotka
edgebordeorlobordureRandbrzeg
ringanilloanellorond, cercleRundekółko
st (stitch)puntopuntomailleMascheścieg
rowvueltarigarangReiherząd
join into ringunir formando anillounire ad anelloformer un rondzum Ringpołączyć w koło
nextpróximoprossimosuivantnächstenastępny
lastúltimoultimoprécédentvorhergehendostatni

Moje koleje szydełkowe czapy na zamowienie.

Załączniki

• Photo0729.jpg
    Photo0729.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 40
  • Photo0735.jpg
    Photo0735.jpg
    63,8 KB · Wyświetleń: 46
  • Photo0744.jpg
    Photo0744.jpg
    58 KB · Wyświetleń: 43
reklama
Do góry