reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

HIT czy KIT? Nasze opinie.

reklama
Dziewczyny a macie jakieś fajne do polecenia łóżka dla starszaków?:-)
Musimy zmienić łóżko synkowi bo mówi ze łóżeczka dzidziusiowi nie odda:szok: Więc musimy szybko go odzwyczaić od łóżeczka. A nie możemy sie zdecydować jakie łóżko.

My kupilismy takie:
(1)Obraz_009.jpg
Osobno kupowaliśmy materac i okazało się, ze jest za wysoki, bo po położeniu materaca prawie nie było już tej osłony po bokach. Materac może być max 9cm grubosci, ale moim zdaniem łóżko fajne.

Załączniki

• (1)Obraz_009.jpg
    (1)Obraz_009.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 137
Ja się również podmywałam tantum w butelce z dziubkiem plus biały jeleń plus kilka kryształków nadmanganianu potasu i ten ostatni SUPER POMÓGŁ !! Miałam kilka szwów i super szybko wszystko się zagoiło. Plus maść żółta Ravel i octenicept i było ładniusio.

Dla córeczki od początku Linomag na pupcie plus wszystkie kosmetyki Hipp. Pampersy firmy pampers a od pół roczku Dady.

Butelki miałam Dr Brown antykolkowe bo Emilka od 3 mca butelkowa. Laktator ręczny Avent SUPER !

Aha i poduszka Rogal taka 1.80 m działa CUDA !!! Uwielbiałam ją. Teraz śpi z nią mój mąz więc kupie sobie nową;)

Również używałam tantum. Dla córki sudocrem, pieluszki przetestowałam niemal wszystkie dostępne na rynku i najlepsze okazałay się oczywiście pampersa ale dady z biedronki też były niezłe. Do kąpieli używałyśmy kosmetyki johnson baby. Moja trzylatka spała do około 1,5 roczku w łóżeczku drewnianym później kupiliśmy łóżko z materacem podobne do tego ze zdjęcia Kiuik - bez problemu przeniosła się na większe. Butelki polecam z lovi.

Pieluszko Pampers zielone i Dada z biedronki.
Na pupę tylko linomag, przy odparzeniach sudocrem, ale to w poważnych wypadkach.
Z kosmetyków tylko Nivea, teraz stosuję Babydream z Rossmanna i są bardzo dobre.
Poduszka rogal super sprawa jeśli już ma się duży brzuszek.

Czytam Wasze opinie, opinie na innych wątkach i powiem Wam, że chyba wszystko zależy od dziecka.

Mój mały od początku źle zareagował na kosmetyki HIPP. Kupiłam całą serie - od kremów, bo balsamy, szampony. Sugerowałam się tym, że jest od 1 dnia życia.. No ale nie sprawdził się.. niestety.
Dodatkowo w ciąży stosowałam oliwkę na rozstępy, która pachniałam tak samo jak te kosmetyki HiPP, i wiecie co? Odrzuciło mnie od tego zapachu tak mocno, że do dziś czuję wstręt - tak więc po porodzie używanie kosmetyków HiPP strasznie mnie drażniło właśnie ze względu na ten zapach.

Polecam za to kosmetyki Nivea i EMOILUM/OILAN - krem na odparzenia i krem S.O.S Nivea rewelacja.
Nie sprawdził się jedynie krem ten taki lejący do twarzy, ale to dlatego że miał strasznie wrażliwą skórę, na co pomógł ten S.O.S w puszce :tak:

Nie sprawdził się także u nas PENATEN, podobnie jak HiPP.

Ze swojej strony polecam jeszcze przewijaki nakładane na łóżeczko i pościel z IKEI, jak i samo łóżeczko. Jakość b. dobra, cena też.

reklama
Do góry