reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Heparyna w ciąży

Cześć. U nas po kolkach nie ma śladu odkąd jesteśmy na mleku Nutramigen ❤️ na szczęście z kupka też nie ma już problemów też dzięki temu mleczku ❤️mam wrażenie że ktoś dziecko nam podmienił 🤣noce przesypia całe tylko budzi się na karmienie i zasypia dalej 😁obecnie mamy skok rozwojowy. Jest płaczliwa. No i nauczyła się wymuszać 🤣 nie raz tak się z mężem uśmieje bo jęczy żeby tylko ja wziąść. 🤣 Noli już niedługo 4 miesiące 🥰 niedługo ząbki się zaczną
a jakie mleczko podajesz? Super chłopczyk 🥰🥰słodziak 💞
Jejciu jaka śliczna i kochana buźka :) Jakie piękne oczka! Bardzo się cieszę, że u Was się ustabilizowało :) U nas też dużo płaczu, ale też właśnie wiążę to ze skokiem rozwojowym i ząbkowaniem. Podaję bebiko pro plus ;) Jest lekkie dla brzuszka. Nasz Noli podobnie - marudzi póki nie ma uwagi ;) Najlepiej to mu jak się do niego gada cały czas, nawet nie trzeba go nosić. Tylko mówić i śpiewać i ogólnie się wygłupiać albo pokazywać zabawki ;p Jak tam malutka? Obraca się już na brzuszek? :) Lubi leżeć na nim? Buziaki <3

Załączniki

• 273750761_10160571312443689_2911685445952531524_n.jpg
    273750761_10160571312443689_2911685445952531524_n.jpg
    212,7 KB · Wyświetleń: 81
  • 272898216_10160538496023689_7299333907236464487_n.jpg
    272898216_10160538496023689_7299333907236464487_n.jpg
    354 KB · Wyświetleń: 85
reklama
Jejciu jaka śliczna i kochana buźka :) Jakie piękne oczka! Bardzo się cieszę, że u Was się ustabilizowało :) U nas też dużo płaczu, ale też właśnie wiążę to ze skokiem rozwojowym i ząbkowaniem. Podaję bebiko pro plus ;) Jest lekkie dla brzuszka. Nasz Noli podobnie - marudzi póki nie ma uwagi ;) Najlepiej to mu jak się do niego gada cały czas, nawet nie trzeba go nosić. Tylko mówić i śpiewać i ogólnie się wygłupiać albo pokazywać zabawki ;p Jak tam malutka? Obraca się już na brzuszek? :) Lubi leżeć na nim? Buziaki <3
Część😁Domi na boki się obraca i raz się udało na brzuszek ale już teraz nie wychodzi 😁 ma 4 miesiące i 5 dni także ma czas jeszcze. Jak ja kładę na brzuszek nie lubi leżeć za bardzo 😊ale ćwiczymy może polubi 😁u nas też wesoło na dole widać jedynkę 😁ostatni tydzień był straszny płacz niechęć do mleczka. Ale mimo to Dominika zaczęła ładnie przybierać ma 7kg i ma 69cm ❤️a jak u was Noli się obraca na brzuszek? Jakie ma umiejętności nowe? Dominika pieknie się śmieje w głos 🥰i jest strasznie wygadana 🤣🤣

Załączniki

• IMG_20220225_104259.jpg
    IMG_20220225_104259.jpg
    902,4 KB · Wyświetleń: 70
  • received_446666620525700.jpeg
    received_446666620525700.jpeg
    45,1 KB · Wyświetleń: 67
Dziewczyny proszę może któraś z Was zna odpowiedź, jestem w 15tc i dla siebie zrobiłam badania na trombofilię (całe szczęście) i wyszły dwie nieprawidłowości. Dzwoniłam do swojego lekarza i jutro z samego rana przepisze mi heparynę.
Czy jest szansa ze mimo tak późno w ciąży wykrytych mutacji będzie wszystko dobrze?
Czy może któraś z Was miała podobny przypadek. Bardzo się martwię.

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    3,3 MB · Wyświetleń: 87
Dziewczyny proszę może któraś z Was zna odpowiedź, jestem w 15tc i dla siebie zrobiłam badania na trombofilię (całe szczęście) i wyszły dwie nieprawidłowości. Dzwoniłam do swojego lekarza i jutro z samego rana przepisze mi heparynę.
Czy jest szansa ze mimo tak późno w ciąży wykrytych mutacji będzie wszystko dobrze?
Moim zdaniem masz dużo szczęścia że dotrwałam do takiego tygodnia. Fakt sama mutacja nie wpływa w 100% na niepowodzenia ale przy kilku innych czynnikach rodzi duże ryzyko. Jeśli miałaś już jakieś straty heparyna obowiązkowo, a jeśli nie to bardzo dobrze że trafiłaś na lekarza który ci zapisał bez problemu. Ja byłam u hematologa który mówił że mogę już przestać brać bo to wpływa na ciążę do 11 TC i dalej bez sensu brać, a z kolei drugi że muszę brać do 4 tygodni po porodzie. Takie mamy podejście. Gdybym nie miała podkładki od genetyka i w sumie bardziej to że powiedziałam że genetyk dał zalecenie że mam brać a nie spróbować to bym nie dostała. A jestem po 2 stratach.

Miałam tak samo. Dziś synek ma 4 miesiące dzięki heparynie. Wcześniej poroniłam 2 razy ale na początku ciąży.

Ja do tego brałam jeszcze acard

Moim zdaniem masz dużo szczęścia że dotrwałam do takiego tygodnia. Fakt sama mutacja nie wpływa w 100% na niepowodzenia ale przy kilku innych czynnikach rodzi duże ryzyko. Jeśli miałaś już jakieś straty heparyna obowiązkowo, a jeśli nie to bardzo dobrze że trafiłaś na lekarza który ci zapisał bez problemu. Ja byłam u hematologa który mówił że mogę już przestać brać bo to wpływa na ciążę do 11 TC i dalej bez sensu brać, a z kolei drugi że muszę brać do 4 tygodni po porodzie. Takie mamy podejście. Gdybym nie miała podkładki od genetyka i w sumie bardziej to że powiedziałam że genetyk dał zalecenie że mam brać a nie spróbować to bym nie dostała. A jestem po 2 stratach.
Miałam rok temu puste jajo. W sumie teraz zrobiłam te badanie tylko dla siebie, stwierdziłam ze i tak dobrze wiedzieć czy się ma mutacje czy nie a skoro ma ponad połowa społeczeństwa to duża szansa ze i ja mogę mieć.
Na razie wszystko jest ok odpukać i mam naprawdę nadzieję ze heparyna teraz nie będzie za późno i wszystko będzie ok. Bardzo się martwię.

Miałam rok temu puste jajo. W sumie teraz zrobiłam te badanie tylko dla siebie, stwierdziłam ze i tak dobrze wiedzieć czy się ma mutacje czy nie a skoro ma ponad połowa społeczeństwa to duża szansa ze i ja mogę mieć.
Na razie wszystko jest ok odpukać i mam naprawdę nadzieję ze heparyna teraz nie będzie za późno i wszystko będzie ok. Bardzo się martwię.
myślę, że jak do tej pory wszystko w porządku + włączasz heparynę to będzie naprawdę wszystko ok.
na forum wiele dziewczyn pisało, że nie wiedząc o mutacjach dwie ciążę donosiło, dopiero w trzeciej dostały heparynę. podobno nie zawsze mutacje muszą się uaktywnić. będzie okej, jesteś pod dobrą opieką :*

przy okazji - dziewczyny, czy któraś z Was tu ma mutację protrombiny również i niedobór białka S?
chciałam podpytać czy wszystkie dostajecie heparynę w dawcę 0,4 czy może w większej? :)

reklama
Brak heparyny nie wpływa na żadne wady, zespoly, jedyne co to na przepływy, więc co za tym idzie to na dotlenienie no i na utraty ciąż. Na puste jako wydaje mi się że też nie mialo wpływu. Mi hematolog mówił że bardzo wpływa na trudności w zajściu, na zagnieżdżenie i czyli w sumie na ten 1 trymestr najbardziej. Super że lekarz zadziałał od razu a nie na zasadzie próbujcie, a jak cos pójdzie nie tak to zaczniemy badać. Ja gdybym nie zaczęła się sama badać po 1 stracie to bym była daleko w polu, lekarze mówili że do 3 strat badań się nie robi i trzeba próbować, a z drugiej strony z uwagi na wiek nie mam czasu na błędy. Więc wolałam wydać kasę na badanie w ciemno szukając w necie i znalazłam. Po tym to lekarze już zaczęli dawać mi dalsze skierowania jeszcze z oporem ale udało się.

Do góry