reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Heparyna w ciąży

reklama
Widzę, że jesteś bardzo dobrze przygotowana w kwestii listy zakupów 😊 jest tego bardzo dużo! Mi zakupy sprawiły ogromną radość. Zupełnie zapomniałam wtedy o obawach przed porodem 😁. Regularnie otwierałam torby, przeglądałam akcesoria i ciuszki które miałam kupione. Kompletowałam z nich zestawy ubranek 😁 Planowałam który zestaw pójdzie jako pierwszy jak maluszek przyjdzie na świat, który na kolejny dzień itd. To było piękne 😊😁 wyprawkę szpitalną planuję ogarnąć około 6 miesiąca :) będę czekać na wieści w czwartek!
Widzisz jak ktoś coś podpowie to też zawsze lepiej. Nie chcę z zakupami się spieszyć ale co do torby masz rację lepiej mieć ja uszykowana. Ja jak oglądam ubranka dla dzieci to wogole się rozpływam. Zawsze kochałam dzieci a dzieci zawsze do mnie ciągną. Dzieci sąsiadów jak mnie widzą to zagadują mnie na amen 🤣🤣dlatego jestem teraz szczęśliwy że w końcu i ja zostanę mamusia ❤️ napisze na pewno. Wizytę mam późno wieczorem jak zawsze 🤣ale to nic przynajmniej idę i zaraz wchodzę do gabinetu 😁

3mam kciuki :) Pewnie kosztowało Cię to fortunę... Część wyników powinna być gotowa wcześniej. Mi hematolog przepisuje Encorton (steryd) i Neoparin (heparynę), a ginekolog Luteinę (progesteron) i Dopegyt (na nadciśnienie).

Mi wyszło wśród tych wszystkich badań niskie Białko S. Wszystko inne było ok, ale już samo niskie białko świadczy o tendencji do tworzenia się zakrzepów, które są śmiertelne dla malucha.

Przy staraniach się o ciążę, brałam tylko suplement - Pregna Start. Pozytywny test ciążowy (czyli ciąża w wieku 4 tygodni) - włączyliśmy luteinę dopochwowo. 5 tydzień - po wynikach hematologicznych - heparyna + steryd.

Super, że masz umówioną wizytę u hematologa - na pewno Ci to dużo rozjaśni :)
Trochę tak, około z wszystkim 800. Nie żałuje, bo za około 2tyg wyniki i będę spokojniejsza. Tak czy siak dziewczynki za 2 tyg zaczynamy starania ♥️ Skoro dopiero po pozytywny teście można brać leki to nie będę czekać. 17.05 wizyta jedna i druga to będę spokojniejsza.
Ja biorę actifolin i pregna start, vigantol.

Dzisiaj mój mąż mówił:,,skąd Ty się dowiedziałaś, ze są takie badania, trombofilia, zespół antyfosofolipidowy itd?’’
Ja:,, babyboom”♥️👍
Po lutym, kiedy poroniłam żaden lekarz nie powiedział : może Pani porobić takie, takie badania...
teraz już się do drugiej ciąży przygotuje i będę bardziej świadoma co tkwi we mnie, bo człowiek czasem nie wiem

Dziekuje Wam 🌸

Lekarz dał mi namiary na stronę testdna.pl tam wykupilam "pakiet badań po poronieniu", (poroniłam 2 razy - 7 tydzień i 12 tydzień) i właśnie tam otrzymałam wyniki, że mam mutację MTHFR i PAI. I już od pozytywnego testu przepisał mi heparynę.

Lekarz dał mi namiary na stronę testdna.pl tam wykupilam "pakiet badań po poronieniu", (poroniłam 2 razy - 7 tydzień i 12 tydzień) i właśnie tam otrzymałam wyniki, że mam mutację MTHFR i PAI. I już od pozytywnego testu przepisał mi heparynę.
To dobrze. Jednak wiedza to potęga ♥️

Aha i jeszcze przed ciążą robiłam badania na posiew. Mycoplasma, ureaplasma, chlamydia i grzyby. To są badania z pochwy czy nie ma tam jakiś bakteri. Mi wyszła ureaplasma i dostałam antybiotyk. Ja i mąż.

reklama
Aha i jeszcze przed ciążą robiłam badania na posiew. Mycoplasma, ureaplasma, chlamydia i grzyby. To są badania z pochwy czy nie ma tam jakiś bakteri. Mi wyszła ureaplasma i dostałam antybiotyk. Ja i mąż.
Ja robiłam badania i było ok. Wczesniej i dostałam globulki. Dziekuje Ci bardzo 🌸🌸🌸🌸😘

Do góry