reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Hcg

reklama
W 8dpo może dopiero dochodzić do zagnieżdżenia, beta nie będzie wtedy pozytywna. Możesz zrobić ale jeśli będzie poniżej 5 nie oznacza to, że ciąży nie ma tylko, że zrobiłaś ją zdecydowanie za wcześnie. Najlepiej zrobić betę conajmniej 10-12 dpo. Wtedy może już coś wyjść jeśli jest ciąża.

W 8dpo może dopiero dochodzić do zagnieżdżenia, beta nie będzie wtedy pozytywna. Możesz zrobić ale jeśli będzie poniżej 5 nie oznacza to, że ciąży nie ma tylko, że zrobiłaś ją zdecydowanie za wcześnie. Najlepiej zrobić betę conajmniej 10-12 dpo. Wtedy może już coś wyjść jeśli jest ciąża.
Jeśli beta będzie niższa to ciąży nie ma. Jeszcze. Może się pojawić później, ale w momencie robienia badania ciąży nie ma.

Dziewczyny czy którejś z was wyszło hcg w 8dpo ? Jaka to była wartość ?
Nie wiem sama czy u mnie wszystko w porzadku.
Co o tym sadzicie?
4 tydzien i 4 dzien Beta hcg 14376
Lekarz powiedzial ze na tej podstawie nie moze stwierdzic ciazy blizniaczej..
Co wy o tym sadzicie?
Czy mie za wysoko?

Nie wiem sama czy u mnie wszystko w porzadku.
Co o tym sadzicie?
4 tydzien i 4 dzien Beta hcg 14376
Lekarz powiedzial ze na tej podstawie nie moze stwierdzic ciazy blizniaczej..
Co wy o tym sadzicie?
Czy mie za wysoko?
to raczej nie 8 dp a więcej po owulacji. A zrobił usg by zobaczyć pecherzyk czy nic nie zrobił? przy takiej wartości bety liczy się usg a nie domysły.

to raczej nie 8 dp a więcej po owulacji. A zrobił usg by zobaczyć pecherzyk czy nic nie zrobił? przy takiej wartości bety liczy się usg a nie domysły.
Tak zrobil.
Byly dwa pecherzyki.
Jeden pieknie rozwiniety a drugi wyglada na pusty.
Za 12 dni mam usg na odsluchanie serduszka.
Powtorzylam bete za 2 dni i czekam na wyniki.
Czy 14376 to nie jest zbyt duzo jak na pojedyncza ciaze.
Lekarz twierdzi ze z tego jednego pecherzyka chyba nic bedzie..czy to mozliwe zeby w ciazy blizniaczej jeden pecherzyk rozwinal Sie pozniej?

Często Często zdarza ze 1 pęcherzyk sie wchłania juz na początku, I ciąża będzie pojedyncza , beta wysoka ,moza właśnie przez te 2 pęcherzyki, zobacz przyrost , I musisz czekać na wizyty ,bo nic się woecej nie da zrobić

Tak jak koleżanka wyżej napisała, pewnie zostanie wchłonięty pęcherzyk.

reklama
Tak jak koleżanka wyżej napisała, pewnie zostanie wchłonięty pęcherzyk.
No to miejmy nadzieje ze sie wchlonie i nie bedzie zagrozenia dla drugiego malenstwa..
A czy jest to mozliwe zeby jeden sie rozwinal wczesniej a drugi pozniej?
Brzmi to troche nierealnie.
W koncu oba pecherzyki sa w tym samym czasie poczete?

Do góry