reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Happy birthday to you!

nie bede odpowiadac na to pytanie, bo wczesniej juz napisalam co mysle i widze, ze nie zrozumialas...takim podejsciem wyrabia sie "gosciom" pewne nawyki i co urodziny latwiej im bedzie dawac pieniadze niz przylozyc sie choc troche by wymyslic dla dziecka prezent.

ale nie twierdze, ze to jest zle...nigdzie tak nie napisalam, twierdze tylko, ze nie jest to magiczne....dla dzieci za rok, dwa bedzie juz wazne kto co przyniosl i beda sie zachwycac, ze babcia dala to, a ciocia tamto :-)

reklama
my mieliśmy takie przypadek z teściową, kupiła Wice ubranko po pierwsze takie okropne że dziecko w ogóle tego na sobie nie miało, po drugie z lichego,drapiacego materiału i w dodatku za małe, bo każda firma ma swoją rozmiarówkę...u nas bedzie kasa i coś jeszcze, takze Wika i tak bedzie miała radochę, bo napewno zabawki i pluszaki dostanie tylko jak już napisałam za mniejsza kase

kasia to moze w przyszlym roku po prostu wez tesciowa na zakupy i jej pokaz co mozna kupic WIktorii? niestety niektorzy jakos nie nadaja sie do szykowania prezentow...
tak jak pisalam, w tym roku dzieciaki jeszcze tego nie docenia, ale w przyszlym mysle, ze juz tak, wiec moze trzeba by bylo lekko tesciowej "pomoc"? ;-)

my mieliśmy takie przypadek z teściową, kupiła Wice ubranko po pierwsze takie okropne że dziecko w ogóle tego na sobie nie miało, po drugie z lichego,drapiacego materiału i w dodatku za małe, bo każda firma ma swoją rozmiarówkę...u nas bedzie kasa i coś jeszcze, takze Wika i tak bedzie miała radochę, bo napewno zabawki i pluszaki dostanie tylko jak już napisałam za mniejsza kase
u mnie to samo było z teściowa:baffled: nigdy mi się nie podobało co kupiła Natalce ale żeby nie sprawić jej przykrości ubierałam córcie w to:baffled: więc naprowadziłam teściowa na dobre tory:sorry2: i powiedziałam w których sklepach ma kupować ubranka:tak: a w sumie to ostatnio zawsze daje Natalce kasę:tak: i chyba tak jest najwygodniej:tak: bo w sumie ja wiem najlepiej co jest potrzebne mojemu dziecku:tak: nie wspomnie że musimy wszystko nowe kupić na lato bo mamy tylko 5 par krótkich spodenek:baffled:

mam pytanko do mam które robią imprezę dla dzieciaków w domu:tak: co szykujecie do jedzonka dla gości:confused: bo w sumie nie wiem czy tort i kawa czy coś jeszcze:confused: nie mam pojęcia bo nigdy nie byłam na roczku:no:

cieszcie sie, ze w ogole tesciowe cos dzieciom kupuja i maja checi :-p u nas np. czesto na okazje cora od niej nic nie dostaje :-D

Pewnie w tym wieku to jeszcze nie ma znaczenia, ale pamiętam jak ważne były dla mnie różne uroczystości jak byłam dzieckiem. I właśnie to było fajne, że każdy przychodził z prezentem i każdy prezent był w innym stylu. Babcia miała swój styl, a ciocia swój ;-). A rodzice swój. Prezenty zawsze mi się podobały, nawet jeżeli nie były z pewexu ;-). Karol najbardziej lubi badziewne autko z napędem, które kosztowało pewnie kilkanaście złotych. Autko jest już totalnie zdezelowane, a i tak jest ulubioną zabawką. Wstawię potem filmik jak nim jeździ. A garnuszek na klocuszek lubi mniej więcej tak, jak plastikowe wiaderko po śledziach (i tu można wkładać klocki, i tu) :-D.

Ubranka, foteliki samochodowe i inne praktyczne rzeczy to raczej prezent dla rodziców, żeby nie musieli wydawać własnej kasy. Uważam, że jeżeli kogoś stać, to fajnie jest dać dziecku prezent, który sprawi mu radochę, a rodzicom dodatkowo kasę, żeby kupili coś praktycznego (tak jak jest u Kasi). Ale Agutek ma rację, że liczy się czas poświęcony na wybór prezentu i serce w to włożone. Według mnie oczywiście :-).

Ale się opisałam :baffled:.

roksi, my robimy w domku i mam już jakąś koncepcję. Jak już wymyślę co konkretnie robie to napiszę ale wieczorkiem postaram ci się wkleić parę przepisów. Moim zdaniem fajnych, łatwych i np. na taką imprezkę.

Co do prezentów kasiano - prezentowych :-);-)to wieczorkiem pewnie dopiero napisze bo teraz idę karmić bąbla i na spacer a potem mamy gościa:-)
Do wieczorka!

mam pytanko do mam które robią imprezę dla dzieciaków w domu:tak: co szykujecie do jedzonka dla gości:confused: bo w sumie nie wiem czy tort i kawa czy coś jeszcze:confused: nie mam pojęcia bo nigdy nie byłam na roczku:no:

ja tez wlasnie niewiem co zrobic :baffled::sorry2: wiec jak ktoras napisze to moze cos odgapie :sorry2::-p

reklama
na pewno bedzie tort :-D
a poza tym to jeszcze nie myslelismy..pewnie salatka jarzynowa, galacik, takie tam standarciki imprezowe :-)

blueberry dla mnie tez jako dziecko bylo wazne by w dniu urodzin ktos o mnie pamietal...tak to juz jest i pamietam, ze bylo mi przykro jak mama mowila, ze nic mi nie kupila i pojdziemy w sobote poszukac jakiego prezentu...kilka dni po urodzinach. Dla dzieci to naprawde wazne i musimy o tym pamietac :tak:(oczywiscie nie w tym roku jeszcze;-))

Do góry