reklama
Mama Stacha
&Franka&Janka
Cześć dziewczyny,
Mam ważne pytanko: mam koncert w piątek i muszę odciągnąć swoje mleczko, ile ml, około, mój 5 tyg synuś może zjeść na jeden posiłek?
I drugie pytanie odnośnie przechowywania odciągniętego mleczka: czy jeśli jutro zacznę to wystarczy przechowywanie w lodówce i czy mogę łączyć ściągnięte porcje?
Mam ważne pytanko: mam koncert w piątek i muszę odciągnąć swoje mleczko, ile ml, około, mój 5 tyg synuś może zjeść na jeden posiłek?
I drugie pytanie odnośnie przechowywania odciągniętego mleczka: czy jeśli jutro zacznę to wystarczy przechowywanie w lodówce i czy mogę łączyć ściągnięte porcje?
reqiem
Fanka BB :)
Dużo zależy od dziecka , ale około 90ml , niektóre dzieci nawet 120ml na jeden posiłek. Jeżeli chodzi o mleczko to tak można łączyć , ale musi być w tej samej temperaturze, czyli odciagasz z dajesz do lodówki i dopiero później łączysz .Cześć dziewczyny,
W przechowywaniu są różne szkoły , ja osobiście trzymam się tego, że nie dłużej niż 24h w lodówce , tak mi mówiła moja położna . I pamiętaj nie na drzwiczkach lodówki , bo tam przez ciągle otwieranie jest zmienna temperatura.
Moja dzień spędza w body i spodenkach, a na noc ją przebieram w pajaca. Ale nie wiem czy ona ogarnia różnice. [emoji6]Niemowlęciu chyba nie robi różnicy czy dzień czy noc, bo i tak śpi tak samo ubrane, prawda?
My dopiero pod koniec marca, ale też wybieramy skojarzone. [emoji4]Pod koniec lutego mamy juz termin szczpienia.. zaszczepimy 6w1.
reqiem
Moja na noc musi mieć pajaca bo że spodenek i skarpetek się rozkopuje [emoji12] a w dzień znowu nie chce mi się tylko tych napow zapinać i body i spodenki wygodniejszeNiemowlęciu chyba nie robi różnicy czy dzień czy noc, bo i tak śpi tak samo ubrane, prawda?
paulenka91
A wiecie że mój na noc w rożek musi tylko w bodach i skarpetach bo inaczej tak wierzga i się denerwuje.goraco mu chyba a jest w rożku i nasza kołdrą na nozki
reklama
Mama Stacha
&Franka&Janka
Jak tak czytam jak ubieracie ja chyba przesadzam. Tymbardziej, że już mi dwa razy zwrócono uwagę, żeby nie przegrzewać dziecka, w sumie nawet nie wiem na jakiej podstawie.
Mój miał zazwyczaj kaftanik i śpiochy i albo leżał w rożku i nakrywałam kocykiem albo zakładałam drugą warstwę pt. spodenki dresowe i bluza i też nakrywałam kocykiem gdy spał. Teraz już, po sugestiach, staram się ubierać mniej.
A u mnie katastrofa. Koncert mi przepadł (a był fantastyczny), urodziny chrześnicy też, bo mam zapalenie piersi. Nie wiem czy kiedykolwiek w życiu byłam tak chora. 40 stopni gorączki, pocę się tak, że piżamy można wyzymać, muszę je non stop zmieniać, cuchnę niemiłosiernie i do tego jeszcze pościel mokra.
I tu mam pytanie do Was bo trafiła mi się lekarka, która nie wiedziała nic na ten temat, niby zapisała antybiotyk ale sprawdzała po kilku książkach co i jak, nie wie czy mogę karmić przy tym antybiotyku nawet, mam Amotaks. Kojarzę, sprzed 13 lat, że dostawałam amoksycykliny i karmiłam przy nich, ale to tak dawno było, leki się zmieniają, więc może wy wiecie????
Mój miał zazwyczaj kaftanik i śpiochy i albo leżał w rożku i nakrywałam kocykiem albo zakładałam drugą warstwę pt. spodenki dresowe i bluza i też nakrywałam kocykiem gdy spał. Teraz już, po sugestiach, staram się ubierać mniej.
A u mnie katastrofa. Koncert mi przepadł (a był fantastyczny), urodziny chrześnicy też, bo mam zapalenie piersi. Nie wiem czy kiedykolwiek w życiu byłam tak chora. 40 stopni gorączki, pocę się tak, że piżamy można wyzymać, muszę je non stop zmieniać, cuchnę niemiłosiernie i do tego jeszcze pościel mokra.
I tu mam pytanie do Was bo trafiła mi się lekarka, która nie wiedziała nic na ten temat, niby zapisała antybiotyk ale sprawdzała po kilku książkach co i jak, nie wie czy mogę karmić przy tym antybiotyku nawet, mam Amotaks. Kojarzę, sprzed 13 lat, że dostawałam amoksycykliny i karmiłam przy nich, ale to tak dawno było, leki się zmieniają, więc może wy wiecie????