reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
22 skończony, dokładnie 22 tydzień 4 dzień, a u Was?
A też byłam w poniedziałek na połówkowych i wszystko ok , jesteśmy cztery dni młodsze od Was ☺️tylko że leżę bo brzuszek twardnieje, całe szczęście że mąż pracuje z domu to zajmuje się córcia a ja tylko to co muszę to robię ☺️

Mi też twardnieje. Powiedziałam dziś lekarzowi o tym ale powiedział, że nic nie widzi niepokojącego. I te twardnienie brzucha czy napinanie jest normalne, mogą nawet być to delikatne skurcze przepowiadające. One po 20 tyg się zaczynają.

A w ciąży też piłaś? Bo ja mam podobny przepis, tylko to musi stać dobę czy dwie i potem się miesza 1:3 z wrzątkiem. Super działa, ale podobno w ciąży lepiej nie pić imbiru w takim stężeniu. I to mnie martwi, że nie będzie się czym ratować w zimie.
W ciąży nie piłam. Spytam gina czy są przeciwwskazania (ciekawe czy się zna, haha :D ). Na ogół zaczynam pić jesienią. Zawsze robię świeżą i od razu piję.

Moja koleżanka cały okres od jesieni do wiosny stosowała u dziewczyn (4 i 2 latka) siarę bydleca [emoji5]smakowo podobno ochydne , cenowo tez nie rewelacja ale bardzo sobie chwaliła.Dziewczyny mimo że chodzą do przedszkola to żadna nie chorowała, mimo że wiecznie w zimie a to bez rękawiczek a to czapka gdzieś krzywo i uszy na wierzchu a to mokre jak po zabawie na śniegu. Faktem jest jednak też że zarówno jak i ja swoją Zuzię tak i ona Anię i Marysię praktycznie od urodzenia hartowalysmy , zobaczymy jak będzie w tym roku [emoji5]
Ooo, nie slyszalam o tym. Gdzie mozna to zakupic i w jakiej jest postaci? :-)

reklama
Ja też dzisiaj byłam u lekarza, w końcu poznałam płeć na 100% będzie chłopiec[emoji4]. Teraz jescze trzeba wybrać imię[emoji6]. Lekarz zapisał mnie na badania połówkowe na 02.10 będę wtedy w 25 tygodniu ciąży i tak właśnie czytam w necie, że najczęściej takie badania robi się koło 20-22 tygodnia. Czy któraś z Was ma też tak późno badania?

Do góry