reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Mam tak samo, zawsze wracam z siatką ubrań dla syna [emoji23]
Ja jakoś nie mam weny na zakupy, kupuję to co konieczne. Noszę ciuchy sprzed ciąży - bluzki, spodnie na gumkę, sukienki. Kupię sobie na jesień rajstopy i legginsy ciążowe, ale chyba na allegro. Płaszcz mam oversize'owy, o kurtce na zimę nawet nie myślę.

U nas ciągle pozostaje kwestia mebli, muszę zaprojektować od nowa sypialnię. :/ Nie wiem sama czego chcę. Jeśli macie jakieś fajne inspiracje na małą sypialnię z kącikiem dla bobo to podrzućcie proszę. :D To co znajduję w sieci nie zmieści się na moim metrażu. :D

reklama
To są teraz bardzo popularne imiona. Antoniego, Stasiek itp. ale co lepsze ostatnio na placu zabaw z moim synkiem bawiła się dwuletnia WŁADZIA! To dopiero rzadkie imię, Władysława
emoji23.png
Moja znajoma dala corci na imię Halszka ☺️ludzie na początku to pytali czy to imię czy nazwisko po mężu;)a poza tym to dużo przynajmniej w moim otoczeniu jest Matyld i koleżanka dała corci Luslawa - zdrobniale Lusia się mi podoba ale Luslawa to już nie

My przy pierwszym dziecku nie mieliśmy problemu z imieniem i teraz tez nie mieliśmy bo ja chce dla chłopca Paweł a dla córki Julia i któregoś dnia jedziemy z mężem a on mówi co ja myślę żeby syna nazwać Paweł a córkę Julia [emoji23] ja mówię że chyba czytał mi w myślach [emoji4]

My przy pierwszym dziecku nie mieliśmy problemu z imieniem i teraz tez nie mieliśmy bo ja chce dla chłopca Paweł a dla córki Julia i któregoś dnia jedziemy z mężem a on mówi co ja myślę żeby syna nazwać Paweł a córkę Julia [emoji23] ja mówię że chyba czytał mi w myślach [emoji4]
Super że się tak dogadaliscie. U nas przy pierwszym imię jakoś tak naturalnie przyszło. Oglądałam w TV relacje że święta Patryka i stwierdziłam czemu nie. Napisałam do męża smsa "może Patryk?" A ten stwierdził że to dobry pomysł. Wcześniej nie mogliśmy jakoś dojść do porozumienia, bo każdy obstawał przy swoim typie. Teraz każdy zrobił listę potencjalnych imion i wybraliśmy to co się pokrywało czyli Artur:) Zobaczymy czy się utrzyma bo do porodu jeszcze sporo czasu;) Nam zależało żeby imię nie było bardzo popularne. Ja mam bardzo popularne i od przedszola aż do studiów w mojej grupie/klasie były 2-3 osoby o takim samym imieniu.

Ja jakoś nie mam weny na zakupy, kupuję to co konieczne. Noszę ciuchy sprzed ciąży - bluzki, spodnie na gumkę, sukienki. Kupię sobie na jesień rajstopy i legginsy ciążowe, ale chyba na allegro. Płaszcz mam oversize'owy, o kurtce na zimę nawet nie myślę.

U nas ciągle pozostaje kwestia mebli, muszę zaprojektować od nowa sypialnię. :/ Nie wiem sama czego chcę. Jeśli macie jakieś fajne inspiracje na małą sypialnię z kącikiem dla bobo to podrzućcie proszę. :D To co znajduję w sieci nie zmieści się na moim metrażu. :D
Ja póki co w sukienkach letnich i jest ok, kupiłam jeansy i 2 pary leginsow w Lidlu na jesień i zimę, też nie szaleje. No i hm na pezecenach 4 bluzki takie dłuższe i to koniec moich zakupów bo to bezsensu na 4 ,5 miesiąca kupować coś jeszcze

reklama
Do góry