reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Dziewczynki ja też juz po wizycie. Wszystko jest w jak najlepszym porządku :-D serduszko ładnie bije a mój maluszek rośnie jak na drożdżach ❤️❤️❤️ dostałam skierowanie na badania: morfologia, glukoza, mocz ogólne, TSH, FT4, WR, Hbs antygen, HCV, HIV, CMV, toksoplazmoza i różyczka ... Sporo tego. Następna wizyta za 5 tygodni czyli równo w 12 tygodniu i wtedy badania prenatalne. Jestem teraz w 7t5d i termin wypada na 6.01.2019 :-D tylko nie zapytałam się ile bejbik ma długości a nie wiem gdzie tego szukać na usg, wiem tylko że jest dokładnie tyle ile powinno być w tym dniu:-D ale jestem szczęśliwa :-D
Pięknie :) gratulacje :)

Dzien dobry [emoji4] jestem mega malusi, ale juz jestem. 5t5d. Tak jak wg om. Na tą chwilę jest wszystko w porządku. Dostałam 5mg kwasu bo Pani Doktor uważa, ze jeżeli coś nie szkodzi w nadmiarze, a może pomóc to lepiej łykać. Zobacz załącznik 860079
:) :) gratuluję

Dziewczyny byłam prywatnie co ja przeżyłam to szok !!!! Mam wysokie ciśnienie aż i nie mogę się ogarnąć..wywiad trwał minutę,poczym zostałam zaproszona na USG w międzyczasie mówię babie że poroniłam w październiku,że ostatnio plamilam..włożyła mi Aparat i od razu mówi że o tu będzie powtórka z rozrywki ! Ja już łzy w oczach ,dodam że okno odsłonięte ,ekran ciemny ,zaczyna jeszcze grzebac..ja sama dostrzegam pulsującą kropkę , a ona na to o jest ! O.i serce jest ! Po czym wyłączyła ! Koniec badania..usiadła napisała ciąża żywa , wypisyla jakie badania mam zrobić ,nie dostałam żadnego wydruku z USG ,zdjęcia ,nic ! Pytam się czy jakieś zaświadczenie do pracy mi da ,a ona - a po co Pani ? Już wkurzona stałam w drzwiach - a ona zmierzę pani ciśnienie ,dobra usiadłam - ciśnienie wyrąbane w kosmos ,a baba o co ma Pani takie ciśnienie,a ja - bo mnie Pani zdenerwowala tylko. I wyszłam . Wizyta 160 zł dziękuję . Nawet nie spytala ile mam lat i czy na coś choruje . Poprostu skandal . Przepraszam że tak chaotycznie,ale nie mogę się pozbierać ...z tego wszystkiego najważniejsze że jest serduszko. Jutro na 8 rano idę na wizytę na NFZ ,a prywatnie szukam innego lekarza.
Ale porażka... ja bym sie chyba kłócila, co to za wizyta w ogóle. Jeszcze za takie pieniądze. Nie dziwię sie, ze Ci się ciśnienie podniosło. Pisz skarge i Opisz babe w necie.
Najważniejsze, że jest serduszko :)

reklama
Dziewczyny byłam prywatnie co ja przeżyłam to szok !!!! Mam wysokie ciśnienie aż i nie mogę się ogarnąć..wywiad trwał minutę,poczym zostałam zaproszona na USG w międzyczasie mówię babie że poroniłam w październiku,że ostatnio plamilam..włożyła mi Aparat i od razu mówi że o tu będzie powtórka z rozrywki ! Ja już łzy w oczach ,dodam że okno odsłonięte ,ekran ciemny ,zaczyna jeszcze grzebac..ja sama dostrzegam pulsującą kropkę , a ona na to o jest ! O.i serce jest ! Po czym wyłączyła ! Koniec badania..usiadła napisała ciąża żywa , wypisyla jakie badania mam zrobić ,nie dostałam żadnego wydruku z USG ,zdjęcia ,nic ! Pytam się czy jakieś zaświadczenie do pracy mi da ,a ona - a po co Pani ? Już wkurzona stałam w drzwiach - a ona zmierzę pani ciśnienie ,dobra usiadłam - ciśnienie wyrąbane w kosmos ,a baba o co ma Pani takie ciśnienie,a ja - bo mnie Pani zdenerwowala tylko. I wyszłam . Wizyta 160 zł dziękuję . Nawet nie spytala ile mam lat i czy na coś choruje . Poprostu skandal . Przepraszam że tak chaotycznie,ale nie mogę się pozbierać ...z tego wszystkiego najważniejsze że jest serduszko. Jutro na 8 rano idę na wizytę na NFZ ,a prywatnie szukam innego lekarza.

Szok!!! Co za głupia picz z tej baby!! Jak można tak potraktować pacjentkę?! Niech ją piorun strzeli! Wstyd...[emoji15]

Patrzę na te sliczne zdjęcia wasze ,gratuluję wam bardzo ! Ja niestety nie mogę się pochwalić..ech nie tak to miało wyglądać , nawet nie wiem ile zarodek ma ..nie wiem na kiedy termin,czy się wiek zgadza,ale skoro serduszko bije ,dziś jest równo 7 tygodni
..to chyba jest ok ,mam nadzieję.

Patrzę na te sliczne zdjęcia wasze ,gratuluję wam bardzo ! Ja niestety nie mogę się pochwalić..ech nie tak to miało wyglądać , nawet nie wiem ile zarodek ma ..nie wiem na kiedy termin,czy się wiek zgadza,ale skoro serduszko bije ,dziś jest równo 7 tygodni
..to chyba jest ok ,mam nadzieję.
Jasne że jest dobrze nawet inaczej nie myśl[emoji3]

8Ania8 właśnie powinno być nasze organizmy to nie matematyka i różnie to z tym bywa. CP może dawać jakieś wcześniejsze objawy które są skłonić nas do wcześniejszej wizyty u gina lub w szpitalu. Ja uważam że należy zachować zdrowy rozsądek. Oczywiście każdy ma swój rozum i zrobi to co uważa dla siebie za najlepsze.

U mnie pozamaciczna dała objaw dopiero jak pękł mi jajowod w 8 tyg. Wcześniej byłam na wizycie potwierdziła z badania, to był 5 czy 6 tydz. usg nie zrobiła bo mówiła ze na kolejnej wizycie. Pochwaliłam się przyszłemu tacie , zrobiłam grupę krwi itd a w 8 nagły ból brzucha i promieniujący do odbytu i pachwiny i krwawienie gorsze jak na okres. Szpital operacja z zagrożeniem życia . W kolejnych ciążach od razu chciałam usg jak najszybciej a jakby nie było widać to szła bym nawet za dwa trzy dni znów.

A wiecie że ma niezłe opinie w necie i przyjmuje w wielu miejscach..już wiem że tym nie można się kierować . Zaraz ja wszędzie obsmaruje [emoji16]

Tak jeszcze dodała coś w rodzaju że jeszcze nie ma z czego się cieszyć,bo to różnie bywa .....myślę że chyba jakaś skargę napiszę do przychodni i na smaruje na znany lekarz
Aż mi się scyzoryk w kieszeni otwiera jak słyszę takie rzeczy :wściekła/y: co za babsztyl! Pisz skargę! Co bedzie babsko sobie myślało że jest dobrym lekarzem. Plus tej całej wizyty jest taki że zobaczyłas maluszka i serduszko ❤️ a teraz weź głęboki oddech bo szkoda nerwów.

Jak słucham tych wszystkich opowieści i od was i od moich koleżanek to coraz bardziej doceniam to że ja w końcu znalazłam idealnego lekarza.

Ja pi... weź wogole skargę pisz czy coś. Ja dziś dałam 180 zł ale siedziałam ponad godz w środku , a jestem po połowie ciąży czyli taki bezpieczniejszy czas A Ty na początku i po stracie pewnie mnóstwo pytań masz i zamiast wsparcia to Cię wkurzyła jeszcze.

Tak jeszcze dodała coś w rodzaju że jeszcze nie ma z czego się cieszyć,bo to różnie bywa .....myślę że chyba jakaś skargę napiszę do przychodni i na smaruje na znany lekarz

Jakaś tam racje miala ale przecież i później różne rzeczy się zdarzają a nie musiała z tekstem ze będzie powtórka itd. No takie rzeczy to myślałam ze lata temu i na NFZ :/ ja już byłam u kilkunastu w tej ciąży ale takiej mendy nie spotkalam jeszcze

reklama
A wiecie że ma niezłe opinie w necie i przyjmuje w wielu miejscach..już wiem że tym nie można się kierować . Zaraz ja wszędzie obsmaruje [emoji16]
Dobrze Cie rozumiem u mnie dzisiejsza wizyta tez beznadzieje,zdjecia tez nie mam....ale.u Ciebie to po prostu słoma z butow i glowy tej babie wylazla....co to za teksty o poronieniu,nie dosc ze zaplacilas to jeszcze takie zachowanie.widac ze chamstwo i prywatnie i na nfz sie trafia.ja tez do swojej na nfz juz nie wroce,bede.chodzic.od lekarza do lekarza-moze wkoncu trafie na kogos normalnego.

Do góry