Pięknie gratulacjeDziewczynki ja też juz po wizycie. Wszystko jest w jak najlepszym porządku serduszko ładnie bije a mój maluszek rośnie jak na drożdżach dostałam skierowanie na badania: morfologia, glukoza, mocz ogólne, TSH, FT4, WR, Hbs antygen, HCV, HIV, CMV, toksoplazmoza i różyczka ... Sporo tego. Następna wizyta za 5 tygodni czyli równo w 12 tygodniu i wtedy badania prenatalne. Jestem teraz w 7t5d i termin wypada na 6.01.2019 tylko nie zapytałam się ile bejbik ma długości a nie wiem gdzie tego szukać na usg, wiem tylko że jest dokładnie tyle ile powinno być w tym dniu ale jestem szczęśliwa
gratulujęDzien dobry [emoji4] jestem mega malusi, ale juz jestem. 5t5d. Tak jak wg om. Na tą chwilę jest wszystko w porządku. Dostałam 5mg kwasu bo Pani Doktor uważa, ze jeżeli coś nie szkodzi w nadmiarze, a może pomóc to lepiej łykać. Zobacz załącznik 860079
Ale porażka... ja bym sie chyba kłócila, co to za wizyta w ogóle. Jeszcze za takie pieniądze. Nie dziwię sie, ze Ci się ciśnienie podniosło. Pisz skarge i Opisz babe w necie.Dziewczyny byłam prywatnie co ja przeżyłam to szok !!!! Mam wysokie ciśnienie aż i nie mogę się ogarnąć..wywiad trwał minutę,poczym zostałam zaproszona na USG w międzyczasie mówię babie że poroniłam w październiku,że ostatnio plamilam..włożyła mi Aparat i od razu mówi że o tu będzie powtórka z rozrywki ! Ja już łzy w oczach ,dodam że okno odsłonięte ,ekran ciemny ,zaczyna jeszcze grzebac..ja sama dostrzegam pulsującą kropkę , a ona na to o jest ! O.i serce jest ! Po czym wyłączyła ! Koniec badania..usiadła napisała ciąża żywa , wypisyla jakie badania mam zrobić ,nie dostałam żadnego wydruku z USG ,zdjęcia ,nic ! Pytam się czy jakieś zaświadczenie do pracy mi da ,a ona - a po co Pani ? Już wkurzona stałam w drzwiach - a ona zmierzę pani ciśnienie ,dobra usiadłam - ciśnienie wyrąbane w kosmos ,a baba o co ma Pani takie ciśnienie,a ja - bo mnie Pani zdenerwowala tylko. I wyszłam . Wizyta 160 zł dziękuję . Nawet nie spytala ile mam lat i czy na coś choruje . Poprostu skandal . Przepraszam że tak chaotycznie,ale nie mogę się pozbierać ...z tego wszystkiego najważniejsze że jest serduszko. Jutro na 8 rano idę na wizytę na NFZ ,a prywatnie szukam innego lekarza.
Najważniejsze, że jest serduszko