reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Co do psa to, tak jak piszesz coś że szpitala z zapachem dziecka a przy powrocie to najpierw ktoś wyprowadza psa z domu, my wchodzimy z dzieckiem i dopiero po chwili wraca pies do domu. Nie widzi jak wchodzimy, takie są rady psich psychologów i ja tak zawsze robiłam a miałam w domu owczarka niemieckiego. Teraz mamy westa dużo mniejszy ale trzeba zrobić to samo, tylko nie wiem co z kotem bo jeszcze nie ma roku i jest tylko w domu?
Kotu daj do powachania ubranko tak samo jak psu. Ale moim zdaniem wyprowadzanie go z domu nie ma sensu [emoji6]

reklama
No szkoda, jednak to zawsze pare złotych w kieszeni, ale jakbym nie miała takiego fajnego na fundusz to tez bym buliła prywatnie, a nie meczyla z jakims gburem.
Jasne że bym z tego skorzystała.a już moja mama na NFZ chodziła i tak ja wybadal że mięśniak jej urósł że niezbędna była operacja raz dwa.

Właśnie ja myślałam że wpis w ksiazeczke starczy tylko.dobrze że składam te wyniki. zaparcia mnie dopadły że chyba sobie lewatywę zrobię[emoji16]
Opakowanie śliwek suszonych zjedz [emoji6] a i syrop laktuloza pomaga ponoć choć u mnie lepiej Śliwki działają. Możesz też rano na czczo, pół godziny przed śniadaniem wypić pół szklanki letniej wody z miodem i cytryna. Ja rozważam jeszcze zakup siemię nią lnianego mielonego ale nie wiem czy można w ciąży.

U nas w przychodni najpierw sie wchodzi do takiego pokoju gdzie siedzi położna i ona mierzy cisnienie, wage i wpisuje wszystkie badania co byly robione w taka tez karte ciazy, taka a4 gdzie wywiad mi robila na poczatku, czy byly choroby w rodzinie i pierwsza miesiaczka i czy byly poronienia itp. A potem na korytarz, czekam na wizyte i do lekarza i lekarz bada, gada itp i po wizyciycie od razu do poloznej i ona wypisuje l4 jak trzeba i zapisuje na kolejna wizyte tak jak lekarz jej karze.
To u mnie tak samo :) tylko wizyty i l4 już przed wejściem na badania robi :)

Opakowanie śliwek suszonych zjedz [emoji6] a i syrop laktuloza pomaga ponoć choć u mnie lepiej Śliwki działają. Możesz też rano na czczo, pół godziny przed śniadaniem wypić pół szklanki letniej wody z miodem i cytryna. Ja rozważam jeszcze zakup siemię nią lnianego mielonego ale nie wiem czy można w ciąży.

Jeżeli chodzi o siemię lniane to jest bardzo zdrowe, nie tylko w ciąży- pomaga na zaparcia, zapobiega zgagom i łagodzi ból żołądka :) Ponadto obniża cholesterol :D

Ja mam na nfz i jak robie badania to w laboratorium ich nie dostane, ale potem ide na wizyte to lekarz wpisuje w karte swoja, polozna w swoja i orginaly mi oddają. A rozyczki tez jeszcze nie mialam ani hiva ale kolezanka co u niego prowadzila ciaze miała wszystko wiec pewnie po troche daje.
Pewnie rozdziela ,mi też tak na NFZ rozdzielał ,ale mam już komplet .

Dobra laseczki bo muszę dzisiaj podać adminowi te nicki do wątku zamkniętego i mam prośbę. Spisałam wszystkie które wyłapałam, przejrzyjcie i dopiszcie się lub kogoś jak ktoś jeszcze.
Przypominam o naszej złotej liście, może ktoś ma ochote jeszcze się podzielić "sobą". lub podać mi dane to dopisze.
imie, OM, termin porodu, płeć, wiek, region, dzieci dotychczasowe :p

Link do: Styczniówki 2019r.

Oczywiście jak ktoś ni ma ochoty być na zamkniętym wątku to niech się wykreśli ;)
Przypominam, że ten pozostanie otwarty! Będzie drugi zamknięty po prostu.

@Misza95 i @Linoone Wy jako dodatkowe moderatorki tak?

Oto lista do wątku zamkniętego:
@martag86
@Monika11118
@Asia92
@paulenka91
@perell
@Kokoszka356
@eulalia83
@olakaczmarek7
@MojrAnka
@marzenka1810
@Michalina2018
@Anga79
@bojąca
@kropka4x4
@Kicia_83
@Misza95
@Dariana
@Justyna16235
@Linoone
@Moni2791
@reqiem
@Talka92
@arielka94
@justys0702
@asiaxkk
@Malwina1985
@Asiula86
@Stelka38
@Aneta15
@Lilli1234
@Inka91
@Olusiaczek19
@Camilla29love
@violetta.sc
@Tasza
@Maharet
@alla31
@AniaWaa
@Milkchocolate
@malianka
@Aneta15
@Mammamia11

Ostatnia edycja:
Ja też chodzę do lekarza on nie ma żadnej położnej czy kogos
Położna jest zawsze tam gdzie gin na NFZ ,ona mierzy ciśnienie,sprawdza wagę itp i wpisuje w kartę badania ,prowadzi cała dokumentację i zapisuje na wizyty . Ja chodzę na NFZ i lekarz jest tylko od badania [emoji6] a tam gdzie chodzę prywatnie robi wszystko sam. [emoji4]to tak w skrócie.

reklama
Dobra laseczki bo muszę dzisiaj podać adminowi te nicki do wątku zamkniętego i mam prośbę. Spisałam wszystkie które wyłapałam, przejrzyjcie i dopiszcie się lub kogoś jak ktoś jeszcze.
Przypominam o naszej złotej liście, może ktoś ma ochote jeszcze się podzielić "sobą".

Link do: Styczniówki 2019r.

Oczywiście jak ktoś ni ma ochoty być na zamkniętym wątku to niech się wykreśli ;)
Przypominam, że ten pozostanie otwarty! Będzie drugi zamknięty po prostu.

@Misza95 i @Linoone Wy jako dodatkowe moderatorki tak?

Oto lista do wątku zamkniętego:
@martag86
@Monika11118
@Asia92
@paulenka91
@perell
@Kokoszka356
@eulalia83
@olakaczmarek7
@MojrAnka
@marzenka1810
@Michalina2018
@Anga79
@bojąca
@kropka4x4
@Kicia_83
@Misza95
@Dariana
@Justyna16235
@Linoone
@Moni2791
@reqiem
@Talka92
@arielka94
@justys0702
@asiaxkk
@Malwina1985
@Asiula86
@Stelka38
@Aneta15
@Lilli1234
@Inka91
@Olusiaczek19
@Camilla29love
@violetta.sc
@Tasza
@Maharet
@alla31
@AniaWaa
@Milkchocolate
@malianka
@Aneta15
@Mammamia11
dopisz mnie proszę ,trochę mnie nie było i mnie ominęło .

Do góry