reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Co do psa to, tak jak piszesz coś że szpitala z zapachem dziecka a przy powrocie to najpierw ktoś wyprowadza psa z domu, my wchodzimy z dzieckiem i dopiero po chwili wraca pies do domu. Nie widzi jak wchodzimy, takie są rady psich psychologów i ja tak zawsze robiłam a miałam w domu owczarka niemieckiego. Teraz mamy westa dużo mniejszy ale trzeba zrobić to samo, tylko nie wiem co z kotem bo jeszcze nie ma roku i jest tylko w domu?
Kotu daj do powachania ubranko tak samo jak psu. Ale moim zdaniem wyprowadzanie go z domu nie ma sensu [emoji6]

reklama
No szkoda, jednak to zawsze pare złotych w kieszeni, ale jakbym nie miała takiego fajnego na fundusz to tez bym buliła prywatnie, a nie meczyla z jakims gburem.
Jasne że bym z tego skorzystała.a już moja mama na NFZ chodziła i tak ja wybadal że mięśniak jej urósł że niezbędna była operacja raz dwa.

Właśnie ja myślałam że wpis w ksiazeczke starczy tylko.dobrze że składam te wyniki. zaparcia mnie dopadły że chyba sobie lewatywę zrobię[emoji16]
Opakowanie śliwek suszonych zjedz [emoji6] a i syrop laktuloza pomaga ponoć choć u mnie lepiej Śliwki działają. Możesz też rano na czczo, pół godziny przed śniadaniem wypić pół szklanki letniej wody z miodem i cytryna. Ja rozważam jeszcze zakup siemię nią lnianego mielonego ale nie wiem czy można w ciąży.

U nas w przychodni najpierw sie wchodzi do takiego pokoju gdzie siedzi położna i ona mierzy cisnienie, wage i wpisuje wszystkie badania co byly robione w taka tez karte ciazy, taka a4 gdzie wywiad mi robila na poczatku, czy byly choroby w rodzinie i pierwsza miesiaczka i czy byly poronienia itp. A potem na korytarz, czekam na wizyte i do lekarza i lekarz bada, gada itp i po wizyciycie od razu do poloznej i ona wypisuje l4 jak trzeba i zapisuje na kolejna wizyte tak jak lekarz jej karze.
To u mnie tak samo :) tylko wizyty i l4 już przed wejściem na badania robi :)

Opakowanie śliwek suszonych zjedz [emoji6] a i syrop laktuloza pomaga ponoć choć u mnie lepiej Śliwki działają. Możesz też rano na czczo, pół godziny przed śniadaniem wypić pół szklanki letniej wody z miodem i cytryna. Ja rozważam jeszcze zakup siemię nią lnianego mielonego ale nie wiem czy można w ciąży.

Jeżeli chodzi o siemię lniane to jest bardzo zdrowe, nie tylko w ciąży- pomaga na zaparcia, zapobiega zgagom i łagodzi ból żołądka :) Ponadto obniża cholesterol :D

Ja mam na nfz i jak robie badania to w laboratorium ich nie dostane, ale potem ide na wizyte to lekarz wpisuje w karte swoja, polozna w swoja i orginaly mi oddają. A rozyczki tez jeszcze nie mialam ani hiva ale kolezanka co u niego prowadzila ciaze miała wszystko wiec pewnie po troche daje.
Pewnie rozdziela ,mi też tak na NFZ rozdzielał ,ale mam już komplet .

Dobra laseczki bo muszę dzisiaj podać adminowi te nicki do wątku zamkniętego i mam prośbę. Spisałam wszystkie które wyłapałam, przejrzyjcie i dopiszcie się lub kogoś jak ktoś jeszcze.
Przypominam o naszej złotej liście, może ktoś ma ochote jeszcze się podzielić "sobą". lub podać mi dane to dopisze.
imie, OM, termin porodu, płeć, wiek, region, dzieci dotychczasowe :p

Link do: Styczniówki 2019r.

Oczywiście jak ktoś ni ma ochoty być na zamkniętym wątku to niech się wykreśli ;)
Przypominam, że ten pozostanie otwarty! Będzie drugi zamknięty po prostu.

@Misza95 i @Linoone Wy jako dodatkowe moderatorki tak?

Oto lista do wątku zamkniętego:
@martag86
@Monika11118
@Asia92
@paulenka91
@perell
@Kokoszka356
@eulalia83
@olakaczmarek7
@MojrAnka
@marzenka1810
@Michalina2018
@Anga79
@bojąca
@kropka4x4
@Kicia_83
@Misza95
@Dariana
@Justyna16235
@Linoone
@Moni2791
@reqiem
@Talka92
@arielka94
@justys0702
@asiaxkk
@Malwina1985
@Asiula86
@Stelka38
@Aneta15
@Lilli1234
@Inka91
@Olusiaczek19
@Camilla29love
@violetta.sc
@Tasza
@Maharet
@alla31
@AniaWaa
@Milkchocolate
@malianka
@Aneta15
@Mammamia11

Ostatnia edycja:
Ja też chodzę do lekarza on nie ma żadnej położnej czy kogos
Położna jest zawsze tam gdzie gin na NFZ ,ona mierzy ciśnienie,sprawdza wagę itp i wpisuje w kartę badania ,prowadzi cała dokumentację i zapisuje na wizyty . Ja chodzę na NFZ i lekarz jest tylko od badania [emoji6] a tam gdzie chodzę prywatnie robi wszystko sam. [emoji4]to tak w skrócie.

reklama
Dobra laseczki bo muszę dzisiaj podać adminowi te nicki do wątku zamkniętego i mam prośbę. Spisałam wszystkie które wyłapałam, przejrzyjcie i dopiszcie się lub kogoś jak ktoś jeszcze.
Przypominam o naszej złotej liście, może ktoś ma ochote jeszcze się podzielić "sobą".

Link do: Styczniówki 2019r.

Oczywiście jak ktoś ni ma ochoty być na zamkniętym wątku to niech się wykreśli ;)
Przypominam, że ten pozostanie otwarty! Będzie drugi zamknięty po prostu.

@Misza95 i @Linoone Wy jako dodatkowe moderatorki tak?

Oto lista do wątku zamkniętego:
@martag86
@Monika11118
@Asia92
@paulenka91
@perell
@Kokoszka356
@eulalia83
@olakaczmarek7
@MojrAnka
@marzenka1810
@Michalina2018
@Anga79
@bojąca
@kropka4x4
@Kicia_83
@Misza95
@Dariana
@Justyna16235
@Linoone
@Moni2791
@reqiem
@Talka92
@arielka94
@justys0702
@asiaxkk
@Malwina1985
@Asiula86
@Stelka38
@Aneta15
@Lilli1234
@Inka91
@Olusiaczek19
@Camilla29love
@violetta.sc
@Tasza
@Maharet
@alla31
@AniaWaa
@Milkchocolate
@malianka
@Aneta15
@Mammamia11
dopisz mnie proszę ,trochę mnie nie było i mnie ominęło .

Do góry