reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

To nie chodzi o aborcje tylko o świadomość wady by móc zareagować wcześniej. Wiele wad wykrytych można leczyć i przygotować sie już przy przyjściu na świat maluszka. No i o Twoj spokoj. Jezeli zrobiaz badania i okaze sie ze wszystko ok to pomysl, że bedziesz kolejne miesiace spokojna [emoji4] ale oczywiscie nifty to duży koszt i to indywudualna decyzja. Ale pamietaj tez, że te pappy to też troche statystyki, a statystycznie ja i mój pies mamy po trzy nogi [emoji16]

Mi tak tłumaczyła że wykrywa wady na które i tak nic się nie poradzi np. Downa...świadomość nic nie zmieni, poza tym na USG wychodzi wszystko ok, za dwa tygodnie mam już polowkowe

reklama
Skoro nie rozważasz nawet aborcji to nie rób tych badan. Co one zmienią jeśli wynik nie będzie dobry? Tym bardziej, że twoje wyniki generalnie są ok. Ryzyko nie jest duże. Szkoda że trafiłaś akurat do takiej genetyk, która nie potrafiła rozwiać twoje wątpliwości.
Prawdę mówiąc ja się zastanawiałam czy robić pappa bo wiem że nawet przy złym wyniku nie potrafiłabym usunąć więc w sumie bez sensu to robić. Chyba zrobiłam tylko dlatego bo tego samego dnia i w tym samym miejscu co usg
Aborcja nie wchodzi w grę...wlasnie poza tą jedną trisonomia wszystko wychodzi super, dzidzia rośnie na USG w poniedziałek a PAPP-A to właśnie statystyki ach jak to ważne na jakiego lekarza się trafi

też tak miałam, ale przeczytałam u mamyginekolog chyba, żeby nie używać wkładek i spać bez bielizny i pomogło. teraz jest tego mniej.
A ja juz od dawna spie tylko w koszuli i nie nosze wkładek i mam to, ale to ewidentnie przez ciąże, nie przeszkadza mi to jakos tylko czasami schizuje. Wcześniej to wrecz suchoty były

Mi tak tłumaczyła że wykrywa wady na które i tak nic się nie poradzi np. Downa...świadomość nic nie zmieni, poza tym na USG wychodzi wszystko ok, za dwa tygodnie mam już polowkowe
Dokładnie bo pappa mówi o trisomiach i na to nic nie poradzisz. Dlatego ja bym zostawiła to tak jak jest ale oczywiście to Wasza decyzja

Ja w drodze na wizyte. Stres jest, ale staram się pozytywnie nastawić. Mi lekarz kazał zrobic pappa, ale stwierdziliśmy z mężem, że bez sensu, wystarczy usg.

reklama
Do góry