Ja na NFZ i genetyka dokladnie określał przedział czasowy w którym mam zrobić badanie np teraz.mialam powiedziane że polowkowe między 20 a 28 września mam wybrać termin.A same na wlasna reke umawialyscie sie na prenatalne? W.ktoryms tygodniu czy lekarz was wysylal?
reklama
reqiem
Fanka BB :)
Ahaa oki bo tak wlasnie ja liczyłam sobie na koniec sierpnia, a Ty masz starsza ciaze i myslalam ześ sie rabnela z miesiacem [emoji4] juz zapusujeTak, na pewno. Ze względu na echo serca do zrobienia badania robię w ostatniej chwili wg zaleceń lekarza.
Ja też liczyłam na koniec sierpnia i początek września. Mąż pod to badanie umówil termin swojej operacji żeby się nie ponachodzilo na 17 września i lipa. Bo on będzie leżący a mnie nie ma kto zawieźć [emoji21] tak to wszystko powyliczalismy [emoji23]Ahaa oki bo tak wlasnie ja liczyłam sobie na koniec sierpnia, a Ty masz starsza ciaze i myslalam ześ sie rabnela z miesiacem [emoji4] juz zapusuje
reqiem
A co do śluzu to ja mam go pełno.. Czasami w nocy sie budze to sie czuje jakbym okres dostała i lece sprawdzic czy czasem nie krwawie, ale to tylko taka woda praktycznie, czasami mleczny. Nie wiem od czego to zalezy, ale lekarz mowił, ze jest ok.
martag86
Eh od gin wyszłam jakoś uspokojona a od genetyka zdenerwowana....U mnie wygląda to tak i tak jak wcześniej pisałam amnio zaproponowano mi tylko że względu na wiek. Padła propozycja badań genetycznych z krwi ale bardziej na zasadzie poinformowania, że coś takiego istnieje. Zobacz załącznik 878812
Amniopunkcja napewno odpada , zastanawiamy się nad nifty ale to drogie i niby na 99,5% pokaże czy jest wada...tylko czy to coś zmieni...jedynie wyjście wtedy to aborcja a na to napewno się nie zdecydujemy.... namacila mi tylko ta genetyk
reqiem
To nie chodzi o aborcje tylko o świadomość wady by móc zareagować wcześniej. Wiele wad wykrytych można leczyć i przygotować sie już przy przyjściu na świat maluszka. No i o Twoj spokoj. Jezeli zrobiaz badania i okaze sie ze wszystko ok to pomysl, że bedziesz kolejne miesiace spokojna [emoji4] ale oczywiscie nifty to duży koszt i to indywudualna decyzja. Ale pamietaj tez, że te pappy to też troche statystyki, a statystycznie ja i mój pies mamy po trzy nogi [emoji16]Eh od gin wyszłam jakoś uspokojona a od genetyka zdenerwowana....
Amniopunkcja napewno odpada , zastanawiamy się nad nifty ale to drogie i niby na 99,5% pokaże czy jest wada...tylko czy to coś zmieni...jedynie wyjście wtedy to aborcja a na to napewno się nie zdecydujemy.... namacila mi tylko ta genetyk
Skoro nie rozważasz nawet aborcji to nie rób tych badan. Co one zmienią jeśli wynik nie będzie dobry? Tym bardziej, że twoje wyniki generalnie są ok. Ryzyko nie jest duże. Szkoda że trafiłaś akurat do takiej genetyk, która nie potrafiła rozwiać twoje wątpliwości.Eh od gin wyszłam jakoś uspokojona a od genetyka zdenerwowana....
Prawdę mówiąc ja się zastanawiałam czy robić pappa bo wiem że nawet przy złym wyniku nie potrafiłabym usunąć więc w sumie bez sensu to robić. Chyba zrobiłam tylko dlatego bo tego samego dnia i w tym samym miejscu co usg
Ale akurat pappa mówi o wadach z którymi nie da się nic zrobić. Usg to inna sprawa. Tu faktycznie wszelkie wady serca czy braki narządów i wtedy albo operacja jeszcze w łonie matki albo poród w odpowiedniej placówce by pomóc maluszkowi jak najszybciejTo nie chodzi o aborcje tylko o świadomość wady by móc zareagować wcześniej. Wiele wad wykrytych można leczyć i przygotować sie już przy przyjściu na świat maluszka. No i o Twoj spokoj. Jezeli zrobiaz badania i okaze sie ze wszystko ok to pomysl, że bedziesz kolejne miesiace spokojna [emoji4] ale oczywiscie nifty to duży koszt i to indywudualna decyzja. Ale pamietaj tez, że te pappy to też troche statystyki, a statystycznie ja i mój pies mamy po trzy nogi [emoji16]
paulenka91
Ja też mam pełno i wodnistego te kurde aż mówię co to jestA co do śluzu to ja mam go pełno.. Czasami w nocy sie budze to sie czuje jakbym okres dostała i lece sprawdzic czy czasem nie krwawie, ale to tylko taka woda praktycznie, czasami mleczny. Nie wiem od czego to zalezy, ale lekarz mowił, ze jest ok.
reklama
Asia92
Ja też mam pełno i wodnistego te kurde aż mówię co to jest
też tak miałam, ale przeczytałam u mamyginekolog chyba, żeby nie używać wkładek i spać bez bielizny i pomogło. teraz jest tego mniej.