reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

A same na wlasna reke umawialyscie sie na prenatalne? W.ktoryms tygodniu czy lekarz was wysylal?
Mi akurat mój lekarz prowadzący robił bo ma certyfikat i na wizycie normalnej umówił mnie na dogodny termin prenatalnych, ale jak robisz "na własną rękę" u jakiejś klinice czy coś to umawia Cie babeczka w recepcji wg OM. Mowisz jej i ona ma takie kółeczko z datami i ustala wg tego termin. A Ty który masz tydzień? Bo do 13+6 robi się prenatalne I trymestru

reklama
Mi akurat mój lekarz prowadzący robił bo ma certyfikat i na wizycie normalnej umówił mnie na dogodny termin prenatalnych, ale jak robisz "na własną rękę" u jakiejś klinice czy coś to umawia Cie babeczka w recepcji wg OM. Mowisz jej i ona ma takie kółeczko z datami i ustala wg tego termin. A Ty który masz tydzień? Bo do 13+6 robi się prenatalne.
12tydzien i 5dni
A teraz mam wizyte na 1sierpnia i mowil ze jakies badania zrobi ale nic konkretnego [emoji52] i teraz nie wiem

Co do wagi, przed ciążą ważyłam 55,5 kg, przez wymioty waga spadła do 53,8 kg a teraz rzadziej wymiotuje i już mam 54,4 kg czyli powoli wzrasta. Brzucha jeszcze nie mam (12+0), chyba że się najem;) Ogólnie to wam tego nie mówiłam ale 01.09 biorę ślub i robimy dosyć duże wesele. To będzie już 19 tydzień i chyba nie ma co się łudzić, że brzucha nie będzie widać;) chociaż u mojej mamy nie było widać do 5 mc;) dostała wtedy jeszcze stałą pracę, a pracodawca pytał czy planuje dziecko;)) suknia ma parę cm zapasu więc liczę, że się zmieszczę;) przymiarki tydzień przed ślubem, panie z salonu znają moją sytuację więc będą gotowe do akcji;) powoli mdłości przechodzą, ale nadal mam gorsze dni z wymiotami...boję się co to będzie na ślubie i weselu, czy nie zwymiotuje w kościele [emoji33]i czy dam radę przetrwać swoje własne wesele, bo przecież nie pójdę przyciąć komara w trakcie;) to będzie drugi trymestr więc najwięcej się ma energii ale i tak się obawiam. Jeszcze będę w centrum uwagi, będzie kamerzysta i fotograf... tak się cieszę, że nie zaplanowaliśmy poprawin...;) wystarczy, że dzień przed mamy polterabend (tradycja na Kaszubach)
Super gratuluję dasz radę jak tak na razie jesteś na minusie, więc raczej będziesz po mamie misła mało na plusie.
Zobaczysz będziesz piękną panną młodą. I jak fajnie będziecie do ołtarza szli w trójkę [emoji16][emoji11][emoji846] superrr

12tydzien i 5dni
A teraz mam wizyte na 1sierpnia i mowil ze jakies badania zrobi ale nic konkretnego [emoji52] i teraz nie wiem
To masz jeszcze tydzień jeżeli chcesz prenatalne. Moze gdzieś znajdziesz termin. pamietaj, że to nie jest obowiązkowe badanie, robisz je z własnej woli dla swojej wiedzy :) Nie wszyscy je robią, ale mój lekarz polecał i faktycznie byłam dużo spokojniejsza po i cena u mnie 250zł luzik. A lekarz na ostatniej wizycie nie badał Ci przeziernosci karkowej i obesnosci kosci nosowej?

To masz jeszcze tydzień jeżeli chcesz prenatalne. Moze gdzieś znajdziesz termin. pamietaj, że to nie jest obowiązkowe badanie, robisz je z własnej woli dla swojej wiedzy :) Nie wszyscy je robią, ale mój lekarz polecał i faktycznie byłam dużo spokojniejsza po i cena u mnie 250zł luzik. A lekarz na ostatniej wizycie nie badał Ci przeziernosci karkowej i obesnosci kosci nosowej?
No wlasnie nie... powiedzial ze dobrze i ze prawdopodobnie chlopiec. Czyli myslisz bym sama sie zapisala?

12tydzien i 5dni
To trochę za późno na prenatalne. Ja bym sama na własną rękę poszła. Wg mnie to bardzo ważne usg.
W ogóle ja też sama na wszystko się umawiam, tylko gin prowadzący mów np że mam zrobić usg między tam 11 a 13 tyg i ja się umawiam kiedy mi pasuje. :)

reklama
Szczęśliwe Mamusie Styczniowe

emoji110.png
emoji110.png
emoji110.png
za wizyty

18.07 :
@Inka91 prenatalne
@aniulla prenatalne

19.07 - @Linoone wizyta, @perell wizyta, @Asiula86 wizyta, @Kicia_83 wizyta
20.07 - @alla31 wizyta
23.07- @paulenka91 wizyta, @violetta.sc prenatalne, @bojąca wizyta, @Asia92 wizyta, @eulalia83wizyta
24.07 - @Gosia892 wizyta , @Dariana wizyta
25.07 - @Dariana diabetolog, @Anga79 wizyta
26.07 - @Misza95 wizyta, @Moni2791 wizyta
30.07 - @Monika 11118 wizyta, @Stelka38 wizyta
31.07 - @marzenka1810 wizyta, @Lilli1234 wizyta @Kokoszka356 wizyta, @martag86 połówkowe
01.08 - @reqiem wizyta
02.08 - @Tasza wizyta
03.08 - @kropka4x4 wizyta, @Camilla29love wizyta
06.08 - @martag86 wizyta
08.08 - @olakaczmarek7 wizyta
16.08 - @olakaczmarek7 połówkowe
21.08 - @eulalia83 połówkowe
27.08 - @Zuzanka1402 połówkowe
31.08 - @Lilli1234 wizyta,

Piszcie swoje wizyty to dopisze do kalendarza :)

Link do: Link do: Styczniówki 2019r.
Link do naszej tabelki, dopisujcie sie , a jak ktos ma problem to dajcie dane, to dopisze.

Powodzenia Inka dzisiaj i oby bół głowy przeszedł!
emoji170.png
emoji172.png
emoji169.png
emoji171.png
emoji173.png
25 września prenatalne polówkowe

Do góry