reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Hej, ja się udzielalam sporo na początku, od pewnego czasu tylko podczytuje.... Jak wątek się zamknie to będzie smutno... Lubię czytać np wątki dziewczyna na finiszu itd to moja pierwsza ciąża, dzięki temu wiem co może mnie czekać.... Zamykanie wątku głównego moim zdaniem nie jest dobrym pomysłem. Pozdrawiam
Też nie chcę żebyścif się "zamykały"... Jestem z "lutówek". Wy jesteście z doświadczeniami do przodu. Dlatego czerpię od Was wiedzę, doświadczenie i informacje...

Witam wszystkie Panie bardzo serdecznie :)
Podczytuję forum właściwie od początku, ale jakoś nigdy nie miałam odwagi napisać. Zmobilizowała mnie w sumie wasza akcja z zamkniętym forum, co mnie z lekka przeraziło bo tak się do was przywiązałam, że byłoby mi smutno jakbym rano nie mogła przeczytać co u Was słychać. Myślę, że nie ja jedna tak mam ;). Mimo, że się nie udzielam to pomagacie mi bardzo, bo w sumie wszystkie przeżywamy podobne dylematy i łatwiej to jakoś znosić kiedy wiem, że nie jestem w tym sama. Poza tym zwracacie często uwagę na rzeczy o których ja nigdy bym nie pomyślała. No więc reasumując postanowiłam dołączyć do aktywnych użytkowniczek:) za waszą zgodą oczywiście :)
Krótko o mnie żeby nie przynudzać. To moja druga ciąża (aktualnie 14+1), w domu 11 letnia córa więc trochę się czuję jakby to jednak była pierwsza:). Wg prenatalnych wszystko cacy i będzie druga dziewucha:)
Hej:) właśnie z tego samego powodu się ujawniłam;) Fakt tyle dziewczyn to skarbnica wiedzy, przynajmniej dla mnie-1 ciąża;)

Najlepiej to przespać;) wspomniałaś że masz dzisiaj wizytę to może lekarz coś Ci przepisze.
12+5 dzisiaj, czyli do konca pierwszego trymestru juz niedługo... najpierw męczyły mnie wymioty, one przeszly to teraz to. Najgorsze, ze nic nie można wziąć na to konkretnego. Na migreny wcześniej brałam ibum express, a w ekstremalnych przypadkach ketonal. A teraz tylko marny apap. Mam nadzieję, że te bóle nie potrwaja zbyt długo, bo to chyba tez niedobrze dla dziecka.

Witam wszystkie nowe mamusie :-)
Kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji110]

Ale nadrukowalyscie! Ja jeszcze z łóżka nie wstałam, a tu czytam już o planach dzisiejszych, generalnych porządkach, zakupach [emoji12]

U mnie też pogoda okropna, ciągle pada więc przynajmniej nam trawe podleje.

Hej Dziewczyny. Dla mnie jakiś fatalny dzień dziś. Wczoraj po południu rozbolala mnie głowa, ale jeszcze tak znosnie, na wieczór wzięłam sobie dopiero tabletkę, bo bym nie usnela. No a dzis obudziłam się po 4 z takim bólem, że masakra :( nie mogłam leżeć, na siedząco było mi lepiej. Mój mi przyniósł wody i robiłam zimne okłady, po chwili znienacka jak mnie przeciagnelo, to zwymiotowalam chyba wszystko z żołądka. I troszkę lepiej mi sie zrobilo, na tyle ze usnelam. Obudziłam sie z pół godziny temu i dalej się męczę :( próbuje wmusic w siebie śniadanie. Ciśnienie mam jak na mnie w normie, nie wiem czemu mi tak sie dzieje. Kazalam mojemu kupic amol, będę sie smarować, żeby tyle tavletek nie jeść. Masakra :(
Prenatalne o 17:40, może to też stres trochę? Ale nie przejmuje sie jakos bardzo, mam nadzieję, że będzie w porządku.
Współczuję tych bóli [emoji20] ja dość gładko przechodzę ciąże i nawet nie chce sobie wyobrażać jakie to męczące... Może faktycznie gdzieś w środku się stresuje prenatalnymi i to dlatego? W każdym razie trzymam kciuki za badanie [emoji110] [emoji110]
Czy wy tez tak macie ze rano bierze was kichanie? nigdy wczesniej tak nie mialam. Pare razy kichne zatkany nos i po jakims czasie mija
Z tym kichaniem to masakra jakaś. Też tak mam szczególnie rano ale czasem też na wieczór. Już myślałam czy uczulenia na męża nie mam bo to zwykle jak w łóżku jeszcze leżę [emoji23]
Kochane a czy pomidory mozna jesc w ciazy? Bo ktos mi kiedys powiedzial zeby z pomidorami nie przesadzac
Myślę że to nie jest prawdą. Pomidor jest na tyle powszechny w potrawach że gdyby w ciąży nie można było go jeść to by trąbili o tym wszędzie. A ja kiedyś szukałam czego mi nie wolno teraz jeść i przewertowałam internet i na groźnego pomidora się nie natknąłem [emoji6]
Witam wszystkie Panie bardzo serdecznie :)
Podczytuję forum właściwie od początku, ale jakoś nigdy nie miałam odwagi napisać. Zmobilizowała mnie w sumie wasza akcja z zamkniętym forum, co mnie z lekka przeraziło bo tak się do was przywiązałam, że byłoby mi smutno jakbym rano nie mogła przeczytać co u Was słychać. Myślę, że nie ja jedna tak mam ;). Mimo, że się nie udzielam to pomagacie mi bardzo, bo w sumie wszystkie przeżywamy podobne dylematy i łatwiej to jakoś znosić kiedy wiem, że nie jestem w tym sama. Poza tym zwracacie często uwagę na rzeczy o których ja nigdy bym nie pomyślała. No więc reasumując postanowiłam dołączyć do aktywnych użytkowniczek:) za waszą zgodą oczywiście :)
Krótko o mnie żeby nie przynudzać. To moja druga ciąża (aktualnie 14+1), w domu 11 letnia córa więc trochę się czuję jakby to jednak była pierwsza:). Wg prenatalnych wszystko cacy i będzie druga dziewucha:)
Witamy serdecznie [emoji3] widząc ile was ostatnio dołącza to cieszę się że rozważałyśmy zamknięcie wątku. Zmobilizowało was to i bardzo dobrze. Fajnie jak jest nas dużo [emoji4] bardzo się cieszę że dolaczyłaś do nas, Twoje rady też na pewno będą dla nas pomocne [emoji4]

reklama
Do góry