reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

@ciastkozkremem bardzo mi przykro :(
Wróciliśmy już do domu, ale po tej informacji jakoś mi smutno dziś. Juz trzy tygodnie nie widziałam mojego maluszka, mam nadzieję ze wszystko jest w porządku. W środę prenatalne. Chciałabym już czuć ruchy, to przynajmniej byłabym spokojniejsza.

reklama
@ciastkozkremem bardzo mi przykro :(
Wróciliśmy już do domu, ale po tej informacji jakoś mi smutno dziś. Juz trzy tygodnie nie widziałam mojego maluszka, mam nadzieję ze wszystko jest w porządku. W środę prenatalne. Chciałabym już czuć ruchy, to przynajmniej byłabym spokojniejsza.
Ja to samo nie byłam u lekarza od 3 tyg i dopiero idę w Nast poniedzialek. Stracha mam ale powiem wam że lepiej mi już jeśli chodzi o mdłości i nie wymiotuje już parę dni

Aha, super Wiem, że to badanie robi się na "normalnym" sprzęcie. Ale w cenie dodatkowo zdjęcie 3D Maluszka? To super Jaka Pani doktor wykonywała badanie?
U mnie obecnie 9t3d - jestem raczej na luty, ale piszę u Was, bo macie w tej sprawie już doświadczenie. Umawiałaś termin na podstawie terminu ostatniej miesiączki czy według tygodni od zapłodnienia?
Termin umawialam na podstawie ostatniej miesiączki. W cenie badanie jest zdjęcie z usg 3d. Badanie wykonywała dr emilia połczyńska-kaniak i bardzo polecam. Wracamy do niej na połówkowe. :)

Ja to samo nie byłam u lekarza od 3 tyg i dopiero idę w Nast poniedzialek. Stracha mam ale powiem wam że lepiej mi już jeśli chodzi o mdłości i nie wymiotuje już parę dni
No właśnie ja też już kilka dni nie wymiotuje, ale mdłości mam nadal. No i wciąż nie wszystko mi wchodzi. Mam nadzieję, że na usg będzie wszystko dobrze.

Termin umawialam na podstawie ostatniej miesiączki. W cenie badanie jest zdjęcie z usg 3d. Badanie wykonywała dr emilia połczyńska-kaniak i bardzo polecam.
Wracamy do niej na połówkowe. :)

Super, dziękuję za odpowiedź Mam jeszcze jedno pytanie - ostatnie. Jak to wygląda z wynikiem - rozumiem, że przy USG Pani doktor wszystko tłumaczy. Ale wyniki krwi są później. Czy dostajesz wtedy zrozumiały tekst/wynik czy ktoś zaprasza Cię do omówienia obydwu wyników? Jaki czas oczekiwania na pełny wynik wraz z krwią? I ile trwa badanie?
No i pytanie... Udało się poznać płeć? Słyszałam, że czasem się to udaje

Czyli jeszcze z miesiac półtora nerwów [emoji14]
Chyba potem czlowiek TROCHE spokojniejszy co dziewczyny? Powiedzcie ze tak pliss [emoji23]
Ja miałam wizyte pare dni temu, już licze dni do kolejnej.

Super, dziękuję za odpowiedź Mam jeszcze jedno pytanie - ostatnie. Jak to wygląda z wynikiem - rozumiem, że przy USG Pani doktor wszystko tłumaczy. Ale wyniki krwi są później. Czy dostajesz wtedy zrozumiały tekst/wynik czy ktoś zaprasza Cię do omówienia obydwu wyników? Jaki czas oczekiwania na pełny wynik wraz z krwią? I ile trwa badanie?
No i pytanie... Udało się poznać płeć? Słyszałam, że czasem się to udaje
Wyniki dostajesz na maila, ale wszystko jest opisane. Także bez problemu zrozumiesz :) na wyniki czekałam około 10dni. Samo badanie trwało 20min, ale u nas nie było problemow bo maluszek współpracował i dał się pięknie obejrzeć ;) niestety jak doszło do zaglądania między nogi to wstydzioszek tak się zakrył, że nic nie było widać. Ale u Ciebie może być inaczej.

reklama
Do góry