reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

@ciastkozkremem bardzo mi przykro :(
Wróciliśmy już do domu, ale po tej informacji jakoś mi smutno dziś. Juz trzy tygodnie nie widziałam mojego maluszka, mam nadzieję ze wszystko jest w porządku. W środę prenatalne. Chciałabym już czuć ruchy, to przynajmniej byłabym spokojniejsza.

reklama
@ciastkozkremem bardzo mi przykro :(
Wróciliśmy już do domu, ale po tej informacji jakoś mi smutno dziś. Juz trzy tygodnie nie widziałam mojego maluszka, mam nadzieję ze wszystko jest w porządku. W środę prenatalne. Chciałabym już czuć ruchy, to przynajmniej byłabym spokojniejsza.
Ja to samo nie byłam u lekarza od 3 tyg i dopiero idę w Nast poniedzialek. Stracha mam ale powiem wam że lepiej mi już jeśli chodzi o mdłości i nie wymiotuje już parę dni

Aha, super Wiem, że to badanie robi się na "normalnym" sprzęcie. Ale w cenie dodatkowo zdjęcie 3D Maluszka? To super Jaka Pani doktor wykonywała badanie?
U mnie obecnie 9t3d - jestem raczej na luty, ale piszę u Was, bo macie w tej sprawie już doświadczenie. Umawiałaś termin na podstawie terminu ostatniej miesiączki czy według tygodni od zapłodnienia?
Termin umawialam na podstawie ostatniej miesiączki. W cenie badanie jest zdjęcie z usg 3d. Badanie wykonywała dr emilia połczyńska-kaniak i bardzo polecam. Wracamy do niej na połówkowe. :)

Ja to samo nie byłam u lekarza od 3 tyg i dopiero idę w Nast poniedzialek. Stracha mam ale powiem wam że lepiej mi już jeśli chodzi o mdłości i nie wymiotuje już parę dni
No właśnie ja też już kilka dni nie wymiotuje, ale mdłości mam nadal. No i wciąż nie wszystko mi wchodzi. Mam nadzieję, że na usg będzie wszystko dobrze.

Termin umawialam na podstawie ostatniej miesiączki. W cenie badanie jest zdjęcie z usg 3d. Badanie wykonywała dr emilia połczyńska-kaniak i bardzo polecam.
Wracamy do niej na połówkowe. :)

Super, dziękuję za odpowiedź Mam jeszcze jedno pytanie - ostatnie. Jak to wygląda z wynikiem - rozumiem, że przy USG Pani doktor wszystko tłumaczy. Ale wyniki krwi są później. Czy dostajesz wtedy zrozumiały tekst/wynik czy ktoś zaprasza Cię do omówienia obydwu wyników? Jaki czas oczekiwania na pełny wynik wraz z krwią? I ile trwa badanie?
No i pytanie... Udało się poznać płeć? Słyszałam, że czasem się to udaje

Czyli jeszcze z miesiac półtora nerwów [emoji14]
Chyba potem czlowiek TROCHE spokojniejszy co dziewczyny? Powiedzcie ze tak pliss [emoji23]
Ja miałam wizyte pare dni temu, już licze dni do kolejnej.

Super, dziękuję za odpowiedź Mam jeszcze jedno pytanie - ostatnie. Jak to wygląda z wynikiem - rozumiem, że przy USG Pani doktor wszystko tłumaczy. Ale wyniki krwi są później. Czy dostajesz wtedy zrozumiały tekst/wynik czy ktoś zaprasza Cię do omówienia obydwu wyników? Jaki czas oczekiwania na pełny wynik wraz z krwią? I ile trwa badanie?
No i pytanie... Udało się poznać płeć? Słyszałam, że czasem się to udaje
Wyniki dostajesz na maila, ale wszystko jest opisane. Także bez problemu zrozumiesz :) na wyniki czekałam około 10dni. Samo badanie trwało 20min, ale u nas nie było problemow bo maluszek współpracował i dał się pięknie obejrzeć ;) niestety jak doszło do zaglądania między nogi to wstydzioszek tak się zakrył, że nic nie było widać. Ale u Ciebie może być inaczej.

reklama
Do góry