reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Ale pierwszy trymestr to właśnie nie są dokładne 3 miesiące...bo ciąża trwa 40 tyg czyli 10 miesięcy jakbyśmy liczyli że każdy miesiąc ma 4 tyg. Pokręcone to...

Coś takiego znalazłam

Załączniki

• Screenshot_20180710-122901.png
    Screenshot_20180710-122901.png
    278,1 KB · Wyświetleń: 62
Ale pierwszy trymestr to właśnie nie są dokładne 3 miesiące...bo ciąża trwa 40 tyg czyli 10 miesięcy jakbyśmy liczyli że każdy miesiąc ma 4 tyg. Pokręcone to...
No właśnie zobacz ,że w tej rozpisce niektore miesiace maja po 4tyg, a niektore po 5tyg. Ja znowu slyszałam, że miesiace liczy sie po 28 dni i tu by sie zgadzało bo 28x10 miesiacy to 280dni i tak samo 40tygx7dni to 280dni.

A ja Wam powiem że chciałabym już styczeń [emoji23][emoji23]
A ja z jednej strony tak, ale z drugiej tak sie ciesze tą ciążą. Te wizyty, niby sie ich boje czy wszystko ok, ale zawsze nie mige doczekać. Uwielbiam jak później siedziemy i dyskutujemy jak to nie machał rączkami itp. I obnoszenie sie z brzuskiem. Uwielbiam nosić przyległe ciuchy żeby cały świat widział, że nosze małego człowieczka, a to dopiero początek! Juz nie moge doczekać sie jak bedzie sie ruszał, kopał i jak mój mąż bedzie dotykał brzuszka i mimo wszystko porodu. Boje sie, ale wiem, że to bedzie cudowna chwila przytulic maleństwo. I radość bliskich. Szczególnie, że dobrze sie czuje i ta ciąża to dla mnie tako złoty stan, aż strach, że ten czas tak szybko leci. Dopiero sie dowiedziałam, że bede mamą, a tu już prawie II trymestr!

reklama
Mi wychodzi że w sobotę zaczelam 2 trymestr[emoji6]
Screenshot_20180710-132049.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180710-132049.jpg
    Screenshot_20180710-132049.jpg
    62,6 KB · Wyświetleń: 322
Do góry