reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Halo halo styczen 2019

Większą zmienność smaków miałam na początku. Ochota dosłownie na wszystko ale tak na chwile. Kupiony litr lodów siedzi w zamrażarce nieruszony już 3 tyg[emoji6]

reklama
A propo jedzenia i tego co wolno nam a czego nie...
Ostatnio czytałam o herbatach, w jednym artykule że czarnej, zielonej nie zalecają bo kofeina i teina, tylko owocowe i ziołowe. A w drugim czytałam że hibiskusa nie powinno się a przecież on w każdej owocowej jest...no i że mięty polnej też nie...
I już zglupialam co strona to inna informacja...

Podobne zamieszanie z malinami i herbata malinową. Herbatę z owoców i owoce można a napar z liści tylko pod koniec ciąży podobno.
Taki pytanie z innej strony, jakie witaminy w 2 trymestrze bierzecie?

Szczęśliwe Mamusie Styczniowe

[emoji110][emoji110][emoji110] za wizyty

11.07 - @Tasza prenatalne, @olakaczmarek7 wizyta
12.07 - @Moni2791 prenatalne, @reqiem prenatalne, @Misza95 prenatalne
13.07 - @kropka4x4 prenatalne, @Lilli1234 prenatalne,@arielka94 wizyta @eulalia83 wizyta
16.07 - @Linoone prenatalne, @justys0702 prenatalne, @Zuzana1402 wizyta, @martag86 wizyta
17.07 - @kropka4x4 prenatalne, @justys0702 wizyta, @asiaxkk prenatalne
18.07 - @Inka91 prenatalne
19.07 - @Linoone wizyta, @perell wizyta, @Asiula86 wizyta
20.07 - @alla31 wizyta
23.07 - @paulenka91 wizyta, @violetta.sc prenatalne, @bojąca wizyta, @Asia92 wizyta
24.07 - @Gosia892 wizyta , @Dariana wizyta
25.07 - @Dariana diabetolog, @Anga79 wizyta
26.07 - @Misza95 wizyta, @Moni2791 wizyta
30.07 - @Monika 11118 wizyta
31.07 - @marzenka1810 wizyta, @Kokoszka356 wizyta
01.08 - @reqiem wizyta
02.08 - @Tasza wizyta
03.08 - @kropka4x4 wizyta

Piszcie swoje wizyty to dopisze do kalendarza [emoji4]

Dziś wizyt brak [emoji4](chyba). Kciuki więc zaciśięte za piękną pogodę i dobre samopoczucie [emoji173][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji173]

Ostatnia edycja:
U mnie powrót do codzienności [emoji22] właśnie kończę kawkę i do pracy lece. O dziwo weszłam dziś na wagę i dalej stoi w miejscu [emoji16] ale powiem Wam, że mimo, że wage mam w dół to jak oglądam fotki to jakby przybyło mi tu i uwdzie, pomijając brzuch oczywiście. Co do fast foodów to to ciągnie mnie na BigMaca ostatnio. Ale wygrywam walkę sama ze sobą [emoji16]
Dzisiaj mężuś ma mi zamontować hamak juhu [emoji16]
Miłego Dzionka wszystkim!

Z tymi kawami, herbatami i ziołami to zależy którego filozofa się posłucha. Bo zdań jest wiele i mało jednoznacznych. Jak jest wszystko ok to można wszystko. Jak się ma problemy z ciśnieniem to pewnie nie. A o liściach malin czytałam że można całą ciążę, bo ćwiczą mięśniówkę macicy. Tak samo jak niby nie powinno się używać cynamonu i gałki muszkatołowej. To co robią kobiety, które żyją w krajach gdzie to stanowi podstawę kuchni jak u nas liść laurowy i zioło angielskie? Nie umiem się do tego odnieść ale zapewne chodzi o umiar.

Dziewczyny a propo jedzenia... mam problem codziennie co zjesc na obiad miesa mi się nie chce musi mnie naprawdę knajacki żeby go zjesc. Owoce jem wszystkie mam teraz parcie właśnie na owoce. Ostatnio i ja miałam chęć na coś niezdrowego ale mi przeszło. Wczoraj mnie np naszło na popcorn wczoraj kupiłam dzisiaj będę robic ;)

Bóle brzucha w nocy było ok ale już rano bolał po śniadaniu dawka leków wiec może przejdzie ;)

Witam dziewczyny we wtorkowy poranek [emoji6]jak się czujecie?ja piję herbatę zwykła saga albo liptona, bez cytryny bo zgagę miałam po tym [emoji52]wodę lekko gazowana bo innej nie tknę.a herbat owocowych nie lubię. rano oczywiście zwróciłam całe śniadanie. Biorę się niedługo za obiad a reszta dnia len[emoji16]jutro wybieram się na zakupy ponieważ niedługo mam wesele..

Witam dziewczyny we wtorkowy poranek [emoji6]jak się czujecie?ja piję herbatę zwykła saga albo liptona, bez cytryny bo zgagę miałam po tym [emoji52]wodę lekko gazowana bo innej nie tknę.a herbat owocowych nie lubię. rano oczywiście zwróciłam całe śniadanie. Biorę się niedługo za obiad a reszta dnia len[emoji16]jutro wybieram się na zakupy ponieważ niedługo mam wesele..

Wesele... przede mną 3 wesela/ już mi się nie chce isc.
Herbatkę pije czarna i z cytryna i bez i smakową. Staram się kawy nie poć i nie mam na nia ochoty zakupiłam sobie inkę i ja będę Piła. Czekam na pana żeby mi zamontował kibelek już się doczekać nie mogę jak będę miała na gorze kibelek i nie będę musiała na dol latać ;)

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry