reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Ryzyko podstawowe oblicza się w oparciu o wiek. Skorygowane ryzyko oblicza się na podstawie: ryzyka podstawowego, markerów usg(przezierność karkowa, kostnienie nosa, badanie dopplerowskie przewodu żylnego, badanie dopplerowskie zastawki trójdzielne oraz tętno płodu), biochemii surowicy krwi ciężarnej.
Trisomię 21 i 18 masz niższe parametry niż ja, jedynie trisomię 13 ja mam niżej. Dziwne, bo jesteś młodsza, ale wyniki i tak są spoko.
Dziękuje , kompletnie się na tym nie znam .

Super ciuszki :) Właśnie dziewczyny! Jaki rozmiar ubranek kupujecie na początek?

I pomóżcie proszę! Strasznie męczą mnie bóle głowy. Co może pomóc? :(

Super ciuszki :) Właśnie dziewczyny! Jaki rozmiar ubranek kupujecie na początek?

Ja chyba zacznę od 62, z doświadczenia że do tej pory rodziłam duże dzieci i te na 56 były już przymale. Co do głowy ,jak bardzo cię boli możesz wziąć paracetamol/Apap. Po za tym może kup sobie Amol i wetrzyj w skronie .

Na bóle głowy właśnie mi też lekarz mówił, ze tylko apap i amol. Mi czasami na silny ból pomagały też chłodne okłady.
A co do rozmiarów, to ja zamierzam mieć też trochę tych najmniejszych rozmiarów. Będę się pewniej czuć :D

Zestaw ubranek do szpitala kupiłam 56, urodziłam synka długiego na 59cm i byly dobre. Cała resztę kupiłam 62 i były przez miesiąc dobre.

Na ból głowy Apap ale czytałam że i on może negatywnie wpływać na dziecko.. :(

Na bóle głowy właśnie mi też lekarz mówił, ze tylko apap i amol. Mi czasami na silny ból pomagały też chłodne okłady.
A co do rozmiarów, to ja zamierzam mieć też trochę tych najmniejszych rozmiarów. Będę się pewniej czuć :D
Ja miałam najmniejsze na 62 a córcia urodziła się 52 cm [emoji16] zakladalam na spioszki skarpetki i było ok. W sumie dobrze wyszło bo dzieciaczki tak szybko rosną że po chwili ubranka były już dobre

Ja mam kilka na 56, one były za duże bo córka mała się urodziła ale bardzo szybko rośnie więc niewiele wynosi. 62 też niewiele, od 68 więcej;)

reklama
Stare przysłowie głosi ,że jak głowa boli , będzie chłopak [emoji16][emoji16][emoji16] A tak na serio lepiej wziąć ten jeden Apap niż się męczyć,to też dobrze nie wpływa na dziecko .

Do góry