reklama
alla31
Fanka BB :)
Dziękuje , kompletnie się na tym nie znam .Ryzyko podstawowe oblicza się w oparciu o wiek. Skorygowane ryzyko oblicza się na podstawie: ryzyka podstawowego, markerów usg(przezierność karkowa, kostnienie nosa, badanie dopplerowskie przewodu żylnego, badanie dopplerowskie zastawki trójdzielne oraz tętno płodu), biochemii surowicy krwi ciężarnej.
Trisomię 21 i 18 masz niższe parametry niż ja, jedynie trisomię 13 ja mam niżej. Dziwne, bo jesteś młodsza, ale wyniki i tak są spoko.
olakaczmarek7
Super ciuszki Właśnie dziewczyny! Jaki rozmiar ubranek kupujecie na początek?
I pomóżcie proszę! Strasznie męczą mnie bóle głowy. Co może pomóc?
MojrAnka
Dziękuje , kompletnie się na tym nie znam .
Proszę, ja też nie, ale tego akurat dowiedziałam się od lekarza na prenatalnych.
alla31
Ja chyba zacznę od 62, z doświadczenia że do tej pory rodziłam duże dzieci i te na 56 były już przymale. Co do głowy ,jak bardzo cię boli możesz wziąć paracetamol/Apap. Po za tym może kup sobie Amol i wetrzyj w skronie .Super ciuszki Właśnie dziewczyny! Jaki rozmiar ubranek kupujecie na początek?
Super ciuszki Właśnie dziewczyny! Jaki rozmiar ubranek kupujecie na początek?
Na bóle głowy właśnie mi też lekarz mówił, ze tylko apap i amol. Mi czasami na silny ból pomagały też chłodne okłady.
A co do rozmiarów, to ja zamierzam mieć też trochę tych najmniejszych rozmiarów. Będę się pewniej czuć
Zestaw ubranek do szpitala kupiłam 56, urodziłam synka długiego na 59cm i byly dobre. Cała resztę kupiłam 62 i były przez miesiąc dobre.Super ciuszki Właśnie dziewczyny! Jaki rozmiar ubranek kupujecie na początek?
Na ból głowy Apap ale czytałam że i on może negatywnie wpływać na dziecko..
Ja miałam najmniejsze na 62 a córcia urodziła się 52 cm [emoji16] zakladalam na spioszki skarpetki i było ok. W sumie dobrze wyszło bo dzieciaczki tak szybko rosną że po chwili ubranka były już dobreNa bóle głowy właśnie mi też lekarz mówił, ze tylko apap i amol. Mi czasami na silny ból pomagały też chłodne okłady.
A co do rozmiarów, to ja zamierzam mieć też trochę tych najmniejszych rozmiarów. Będę się pewniej czuć
Milkchocolate
Ja mam kilka na 56, one były za duże bo córka mała się urodziła ale bardzo szybko rośnie więc niewiele wynosi. 62 też niewiele, od 68 więcejSuper ciuszki Właśnie dziewczyny! Jaki rozmiar ubranek kupujecie na początek?
reklama