Myślę że była w szoku. Mojej teściowej reakcja, a w zasadzie jej brak, też nas bardzo zaskoczył. Ale do niej chyba dotarło później to co powiedzieliśmy bo przy kolejnym spotkaniu już się dopytywala jak się czuje i z radością oświadczyła, że łóżeczko już nam załatwiła Dajcie jej trochę czasu.Powiedzieliśmy o ciąży. Wszystkim razem, czyli teściowej,babci i rodzenstwu mojego z polowkami. Pogeatulowali prawie wszyscy, bo teściowa się słowem nie odezwała, siedziała tylko z założonymi rękami. No i twraz nie wiem, zrobiliśmy błąd, że jej samej nie powiedzielismy? Jak myślicie?
reklama
Zuzanka1402
Fanka BB :)
Zachowała się lepiej niż moja.Powiedzieliśmy o ciąży. Wszystkim razem, czyli teściowej,babci i rodzenstwu mojego z polowkami. Pogeatulowali prawie wszyscy, bo teściowa się słowem nie odezwała, siedziała tylko z założonymi rękami. No i twraz nie wiem, zrobiliśmy błąd, że jej samej nie powiedzielismy? Jak myślicie?
Moja powiedziała: "no trudno"...!
Ja bym wolała żeby też przemilczała...
Dla niej to trzeci wnuk będzie. Może faktycznie macie rację, że w szoku była. Chociaż nie powiem, trochę przykro na taką reakcję. Nic to, zobaczymy jak będzie z czasem. W każdym razie rodzina męża już wie końcem czerwca jedziemy do moich rodziców, tam to pewnie reakcja będzie w drugą stronę..
alla31
Nie przejmuj się w ogóle . Moja ex teściowa w ogóle nie skomentowała moich ciąż do końca ..[emoji6] a z teraźniejsza to jeszcze się nie widziałam w ogóle odkąd wiem o ciąży ,mieszka 150 km stąd i rzadko jeździmy bo nie ma czasu
..Ja w ogóle się nauczyłam że to jest moje życie i nie przejmuje się reakcja innych osób ..Ja mam ze swoją mamą na bakier - bo moja mama w ogóle jest antyrozmnazanie się [emoji6] więc mam nieciekawie, zero wsparcia. Ona jedynie wielbi mojego najstarszego syna to takie jej oczko w głowie, młodszy jest bo jest ,a ja jestem już w ogóle ta zła.
..Ja w ogóle się nauczyłam że to jest moje życie i nie przejmuje się reakcja innych osób ..Ja mam ze swoją mamą na bakier - bo moja mama w ogóle jest antyrozmnazanie się [emoji6] więc mam nieciekawie, zero wsparcia. Ona jedynie wielbi mojego najstarszego syna to takie jej oczko w głowie, młodszy jest bo jest ,a ja jestem już w ogóle ta zła.
Wiesz, to już nawet nie chodzi do końca o mnie, ale o mojego męża. To będzie jego pierwsze dziecko jak by nie było, i też chciałby usłyszeć choć dwa dobre słowa, a nie tak że on z dumą taką informację, a z,drugiej strony milczenie. Jak mówił, że mi się oświadczył, to teściowa poglaskala go po ręce z tekstem 'nie martw się synusiu, poradzimy sobie', też raczej nie tego się spodziewał. Czasem już nie wiem, czy ja jestem wyjątkowo uprzedzona czy faktycznie jest dziwnie.Nie przejmuj się w ogóle . Moja ex teściowa w ogóle nie skomentowała moich ciąż do końca ..[emoji6] a z teraźniejsza to jeszcze się nie widziałam w ogóle odkąd wiem o ciąży ,mieszka 150 km stąd i rzadko jeździmy bo nie ma czasu
alla31
Rozumiem. Ale z doświadczenia wiem ,że człowieka nie zmienisz..po prostu ma taki pewnie charakter..na pewno będzie cieszyła się z wnuka, pewnie teraz to jakaś abstrakcja jeszcze dla niej. Każdy ma jakieś tam swoje reakcje.Wiesz, to już nawet nie chodzi do końca o mnie, ale o mojego męża. To będzie jego pierwsze dziecko jak by nie było, i też chciałby usłyszeć choć dwa dobre słowa, a nie tak że on z dumą taką informację, a z,drugiej strony milczenie. Jak mówił, że mi się oświadczył, to teściowa poglaskala go po ręce z tekstem 'nie martw się synusiu, poradzimy sobie', też raczej nie tego się spodziewał. Czasem już nie wiem, czy ja jestem wyjątkowo uprzedzona czy faktycznie jest dziwnie.
Wiem niestety, no ale co zrobić. Zobaczymy jak będzie z czasem.Rozumiem. Ale z doświadczenia wiem ,że człowieka nie zmienisz..po prostu ma taki pewnie charakter..na pewno będzie cieszyła się z wnuka, pewnie teraz to jakaś abstrakcja jeszcze dla niej. Każdy ma jakieś tam swoje reakcje.
Jestem wykończona tym dzisiejszym grillowaniem, idę spać. Dobranoc
alla31
Będzie dobrze [emoji8] ja dziś chyba 5 razy spałam , 10 razy byłam wściekła na zmianę ze smutkiem itd..i też jestem wykończonaWiem niestety, no ale co zrobić. Zobaczymy jak będzie z czasem.
Jestem wykończona tym dzisiejszym grillowaniem, idę spać. Dobranoc
..teraz spać mi się nie chce ,a jutro na 8 do pracy [emoji52] będzie ciężko coś czuję . Dobrej nocki [emoji4]
reklama
Kokoszka356
@Inka91 nie przejmuj się. Na pewno była w szoku. A co ona sobie tam myśli teraz to już jej sprawa [emoji6] jak się oswoi z myślą to na pewno się ucieszy [emoji4] Ja myślę że ktokolwiek jakkolwiek by nie zareagował na taką nowinę to nic nie powinno popsuć waszej radości z tego wyjątkowego momentu.
@alla31 w 100% się z Tobą zgadzam. Moje życie, moja sprawa. A inni niech sobie myślą co chcą. [emoji6] Niestety z reguły jest tak że do takich wniosków dochodzi się dopiero po morzu wylanych łez.
Dobranoc mamuśki [emoji6]
@alla31 w 100% się z Tobą zgadzam. Moje życie, moja sprawa. A inni niech sobie myślą co chcą. [emoji6] Niestety z reguły jest tak że do takich wniosków dochodzi się dopiero po morzu wylanych łez.
Dobranoc mamuśki [emoji6]