reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Moja endokrynolog najpierw ustabilizowała mi tsh a dopiero potem dostaliśmy zielone światło co do starań. A jak już zaszłam w ciążę to rzeczywiście dawka zwiekszona ale też na podstawie wyników bo przrkraczały magiczną cyfrę tsh 2,5 obecnie w dni parzyste 0,25 nieparzyste 50. Wczorajszy wynik 2,43
A ja się muszę pochwalić ( mam Hashimoto) ,dziś odebrałam wyniki TSH i FT4 i w życiu nie miałam tak dobrych ! TSH ledwo ponad 1 i FT 4 przy górnej granicy. Ja zwiększylam euthyrox z 50 na 75 od razu tego dnia co test wyszedł pozytywny i myślę że to zaowocowało

reklama
No już po dziewczęta[emoji3]widziałam serduszko i nóżki rączki malutkie lekarz już nawet zauważył jak rusza nimi[emoji7][emoji7][emoji7]wszystko w porządku, ze względu na mdłości i ogólne źle samopoczucie dostałam zwolnienie już.kolejne USG około 25 czerwca.jestem szczęśliwa[emoji813]️[emoji813]️
Super :laugh2:

A ja co raz poważniej myślę o L4. Pracuje u prywaciarza i on ma w dupie wszystkie prawa , nie dość że mam te 8 godzin przed kompem to jeszcze dowalaja mi roboty. Dziś miałam jeszcze awanturę o urlop na piątek który wypisalam sobie w styczniu.. szkoda gadać. Traktują mnie teraz jeszcze gorzej. Do tego koleżanka która siedzi obok mnie przychodzi już drugi dzień chora , kaszle na mnie ,kicha ..jednym słowem masakra . Jestem już zalamana tym wszystkim. Szef odkąd wie o ciąży to mam wrażenie że szuka zaczepki ciagle [emoji58]
Daj sobie spokój i uciekaj na L4. Praca w tej sytuacji jest mało ważna. Liczy się dzidzia. :) ja się dziś dowiedziałem że mój kierownik regionalny powiedział że dobrze dla mnie ze w ciąże zaszłam bo by mnie zwolnił hahaha :p musiało mu to bardzo nie po nosie być ze wzięłam zwolnienie bo jakimś dziwnym trafem zawsze jak się ktoś np sam zwalnia to debil potem komentuje że i tak miał zwolnić tą osobę

Dzidzia[emoji6][emoji7]
1527622843383.jpg

Załączniki

• 1527622843383.jpg
    1527622843383.jpg
    611 KB · Wyświetleń: 350
No już po dziewczęta[emoji3]widziałam serduszko i nóżki rączki malutkie lekarz już nawet zauważył jak rusza nimi[emoji7][emoji7][emoji7]wszystko w porządku, ze względu na mdłości i ogólne źle samopoczucie dostałam zwolnienie już.kolejne USG około 25 czerwca.jestem szczęśliwa[emoji813]️[emoji813]️
Super a widzisz tak się niepotrzebnie martwiłaś [emoji4] pozdrawiam
Muszę niestety chyba iść do łazienki bo znowu wszystko mi podchodzi i czuję w przełyku - coś strasznego[emoji51] [emoji15]

A wiesz że nawet nie wiem[emoji3]hmm dziewczynka brzmi super[emoji3]
Ostatnio czytałam na blogu ..Ona twierdzi że jest to potwierdzone naukowo ale lekarze tego u nas absolutnie nie stosują do określenia płci . Sprawdzała to na swoich pacjentkach i sie potwierdza . Męskie zarodki lokują się z prawej strony ,a żeńskie z lewej , najlepiej spytać lekarza bo czasami na zdjęciu nie widać która to prawa ,a która to lewa .

reklama
Do góry