reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Moja endokrynolog najpierw ustabilizowała mi tsh a dopiero potem dostaliśmy zielone światło co do starań. A jak już zaszłam w ciążę to rzeczywiście dawka zwiekszona ale też na podstawie wyników bo przrkraczały magiczną cyfrę tsh 2,5 obecnie w dni parzyste 0,25 nieparzyste 50. Wczorajszy wynik 2,43
A ja się muszę pochwalić ( mam Hashimoto) ,dziś odebrałam wyniki TSH i FT4 i w życiu nie miałam tak dobrych ! TSH ledwo ponad 1 i FT 4 przy górnej granicy. Ja zwiększylam euthyrox z 50 na 75 od razu tego dnia co test wyszedł pozytywny i myślę że to zaowocowało

reklama
No już po dziewczęta[emoji3]widziałam serduszko i nóżki rączki malutkie lekarz już nawet zauważył jak rusza nimi[emoji7][emoji7][emoji7]wszystko w porządku, ze względu na mdłości i ogólne źle samopoczucie dostałam zwolnienie już.kolejne USG około 25 czerwca.jestem szczęśliwa[emoji813]️[emoji813]️
Super :laugh2:

A ja co raz poważniej myślę o L4. Pracuje u prywaciarza i on ma w dupie wszystkie prawa , nie dość że mam te 8 godzin przed kompem to jeszcze dowalaja mi roboty. Dziś miałam jeszcze awanturę o urlop na piątek który wypisalam sobie w styczniu.. szkoda gadać. Traktują mnie teraz jeszcze gorzej. Do tego koleżanka która siedzi obok mnie przychodzi już drugi dzień chora , kaszle na mnie ,kicha ..jednym słowem masakra . Jestem już zalamana tym wszystkim. Szef odkąd wie o ciąży to mam wrażenie że szuka zaczepki ciagle [emoji58]
Daj sobie spokój i uciekaj na L4. Praca w tej sytuacji jest mało ważna. Liczy się dzidzia. :) ja się dziś dowiedziałem że mój kierownik regionalny powiedział że dobrze dla mnie ze w ciąże zaszłam bo by mnie zwolnił hahaha :p musiało mu to bardzo nie po nosie być ze wzięłam zwolnienie bo jakimś dziwnym trafem zawsze jak się ktoś np sam zwalnia to debil potem komentuje że i tak miał zwolnić tą osobę

Dzidzia[emoji6][emoji7]
1527622843383.jpg

Załączniki

• 1527622843383.jpg
    1527622843383.jpg
    611 KB · Wyświetleń: 343
No już po dziewczęta[emoji3]widziałam serduszko i nóżki rączki malutkie lekarz już nawet zauważył jak rusza nimi[emoji7][emoji7][emoji7]wszystko w porządku, ze względu na mdłości i ogólne źle samopoczucie dostałam zwolnienie już.kolejne USG około 25 czerwca.jestem szczęśliwa[emoji813]️[emoji813]️
Super a widzisz tak się niepotrzebnie martwiłaś [emoji4] pozdrawiam
Muszę niestety chyba iść do łazienki bo znowu wszystko mi podchodzi i czuję w przełyku - coś strasznego[emoji51] [emoji15]

A wiesz że nawet nie wiem[emoji3]hmm dziewczynka brzmi super[emoji3]
Ostatnio czytałam na blogu ..Ona twierdzi że jest to potwierdzone naukowo ale lekarze tego u nas absolutnie nie stosują do określenia płci . Sprawdzała to na swoich pacjentkach i sie potwierdza . Męskie zarodki lokują się z prawej strony ,a żeńskie z lewej , najlepiej spytać lekarza bo czasami na zdjęciu nie widać która to prawa ,a która to lewa .

reklama
Do góry