MojrAnka
Fanka BB :)
Błąd się wkradł OM 31.03Jak to jest możliwe , że 9 tydzień Ci leci a w tabelce masz wpisana datę OM 31.04?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Błąd się wkradł OM 31.03Jak to jest możliwe , że 9 tydzień Ci leci a w tabelce masz wpisana datę OM 31.04?
8 się skończył, więc leci 9.No właśnie i tu jest ruszony wątek który mnie bardzo ciekawi. Jak wy moje kochane Stycznióweczki liczycie tygodnie ciąży ??? Czy jeśli dziś u mnie jest 8+3tc to dla was jest to 8 czy 9 tydzień???? Moja apka twierdzi że 9 a lekarz że to jest 8. A wy jak?
TSH ciut podwyższone, ale ważny jest też stosunek ft3 i ft4, tam coś nie do końca gra.Mam wyniki badań, coś jest nie tak niska to hcg i tsh za wysokie Zobacz załącznik 861632
Już Wam kiedyś pisałam o tym, to zwykle hcg służy też to oznaczania markerów nowotworowych u kobiet i mężczyzn, a beta hcg to typowo u kobiet pod katem ciąży. Ale skoro masz to zwykle podniesione, to jest okej, nie ma się czym martwić, ciążaBo to nie Beta tylko zwykle hcg. Nie wiem ale jestem już podłamana
Te robię od lekarza na NFZ, więc nie powiem. On mi tak cyka co wizyta coś, pewnie żeby w razie poronienia za dużo kasy nie poszło :/a ja sie umówiłam na pierwsza wizyte 12 czerwca , akurat bedzie juz serduszko pukało
MajrAnka a moge wiedziec koszt takich badan ?
Mi gin nawet nie dała na tsh mimo, przyjmuje leki na niedoczynność tarczycy. Na glukoza też nie dała bo jak cukrzycą to po co [emoji6]. Chyba u mnie też oszczędza na wypadek poronienia. L4 stwierdziła, że na tym etapie ciąży nie da a jeśli o cukrzycę chodzi to niech diabetolog to załatwia. Dobrze, że moja diabetolog obczajna to dała komplet badań i l4 bo stwierdziła, że teraz mam się skupić na wyrównanie cukrzycy a nie na pracy.Te robię od lekarza na NFZ, więc nie powiem. On mi tak cyka co wizyta coś, pewnie żeby w razie poronienia za dużo kasy nie poszło :/
To jakaś fiśnięta, naprawdę.Mi gin nawet nie dała na tsh mimo, przyjmuje leki na niedoczynność tarczycy. Na glukoza też nie dała bo jak cukrzycą to po co [emoji6]. Chyba u mnie też oszczędza na wypadek poronienia. L4 stwierdziła, że na tym etapie ciąży nie da a jeśli o cukrzycę chodzi to niech diabetolog to załatwia. Dobrze, że moja diabetolog obczajna to dała komplet badań i l4 bo stwierdziła, że teraz mam się skupić na wyrównanie cukrzycy a nie na pracy.
Mi gin nawet nie dała na tsh mimo, przyjmuje leki na niedoczynność tarczycy. Na glukoza też nie dała bo jak cukrzycą to po co [emoji6]. Chyba u mnie też oszczędza na wypadek poronienia. L4 stwierdziła, że na tym etapie ciąży nie da a jeśli o cukrzycę chodzi to niech diabetolog to załatwia. Dobrze, że moja diabetolog obczajna to dała komplet badań i l4 bo stwierdziła, że teraz mam się skupić na wyrównanie cukrzycy a nie na pracy.
A mi lekarz powiedział na pierwszej wizycie, że możemy się kochać bez przeszkód i tak też robimy[emoji16] no chyba, że jutro zmieni zdanie na wizycie.
Moja endokrynolog najpierw ustabilizowała mi tsh a dopiero potem dostaliśmy zielone światło co do starań. A jak już zaszłam w ciążę to rzeczywiście dawka zwiekszona ale też na podstawie wyników bo przrkraczały magiczną cyfrę tsh 2,5 obecnie w dni parzyste 0,25 nieparzyste 50. Wczorajszy wynik 2,43
Oj to Twoje sny mi się bardziej podobają - też bym takie chciała[emoji16]
Mi śnią się koszmary że przecinają mi brzuch wyciągają jakiegoś stwora krew sie leje i takie tam - budzę się cała oblsna potem i już do rana prawie nie śpię.
Jeśli chodzi o mój tydz ciąży ta na każdym suwaczku inaczej ale może uda mi się wkleić. Ale prawidłowy to chyba 8 tydz 2 dni
Ja na początku miałam apetyt na wszystko . A teraz na nic jedynie maślanka. Dzisiaj tak sobie pomyślałam że zrobię kopytka na obiad Majcia bardzo lubi i z początku nawet mi się zachciało, ale jak właśnie je robię to już mi się odechciewa. Może jak skończę to zabiorę ochoty - coś strasznego. Ja dzisiaj się wazylam 64,5 czyli przytyam 0,5kg chociaż nie wiem jakim cudem bo prawie nic nie jem a jak już zjem to wieczorem zwymiotuję. [emoji22]
Zazdroszczę ci że już dzisiaj masz wiz ja dopiero jutro juz odliczam godziny - mąż obiecał że tym razem ze mną pojedzie. Mam stresa i jeszcze na dodatek śnią mi się jakieś koszmary. Przez co nie mogę spać a jak juz zasnę to budzik mnie budzi i tak od kilku dni.[emoji33][emoji51]